Connect with us

Societate

Bilanț al Asociației Tomis Antidrog Constanța, la 7 ani de la înființare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Se împlinesc 7 ani de la înființarea Asociației Tomis Antidrog Constanța. George Dragan, președintele Asociației face un bilanț al activităților desfășurate în tot acest timp. Iată-l:

In urma cu 7 ani, la Constanta am pus bazele Asociatiei Tomis Antidrog Constantș. Cu o echipa tanara si dinamica am reusit sa militam impotriva consumului de droguri, atunci cand la acea vreme, consumul de etnobotanice si magazinele “de vise” erau in plina dezvoltare ca retea. In cei 7 ani de activitate am implememtat proiecte de preventie si combatere atat in Judetul Constanta dar si la nivel national prin proiecte ce au diferite teme de activitate dar si abordare, atingand in cei 7 ani de activitate peste 30.000 de beneficiari,  printre care amintim:

In domeniul cultural: Concert dedicat parintilor, unde am lansat brosura Dialogul Varstelor (brosura speciala pentru parinti) in parteneriat cu Adrian Daminescu (memebru de onoare al asociatiei)

In cluburi – program de stand up comedy cu Radu Pietreanu si Doru Octavian Dumitru (membrii de onoare ai asociatiei)

In scoli – programe de preventie in toate liceele din Jud. Constanta ( peste 1.500 de beneficiari)

Lansarea primului ziar informativ si educativ la nivel national “Ziarul Vicii” (Marian Dragulescu membru onorific)

Programe sportive: Sportul bate drogul, Gale OSS FIGHTERS, cupa de tras cu arma la poligon Zip Escort, Gasca Micilor Biciclisti, Cross-ul orasului Ovidiu, campionat de oina in parteneriat cu Federatia Romana de Oina

Sanatate –programe de consiliere psihologica gratuita pentru dependenti, dar si pentru familiile acestora

Arta – concursuri de fotografie si picture pe tema “antidrog”

Parteneriat cu penitenciarul Poarta Alba – program dedicate detinutilor cu varsta intre 18-15 ani

Comunicate si amendamente catre Agentia Nationala Antidrog cu privire la: pericolul tigarilor electronice

Proiect pilot in cadrul scolilor de soferi cu privire la riscul consumului de alcool si droguri la volan.

Multumim tuturor partenerilor nostrii: Inspectoratul Judetean de Politie al Judetului Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Universitatea Ovidius Constanta, Penitenciarul Poarta Alba, Consiliul Judetean al Elevilor Constanta, tuturor institutiilor de presa din Constanta , Federatia Romana de Oina

Alte proiecte desfasurate:

 1. ESTI RESPONSABIL
  2. DROGUL LA VOLAN
  3. VREAU SA NU INCERC
  4. SUNT VIP DOAR IN LUMEA MEA
  5. UN DROG = UN PRIETEN MAI PUTIN

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Vezi în ce stațiuni sunt disponibile bilete de tratament pentru pensionari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru cea de-a zecea serie de bilete de tratament din anul 2020, cu data de prezentare în stațiune 10 iulie, dintr-un total de 42, au rămas disponibile 20 de bilete de tratament în următoarele stațiuni:

 • 1 Mai
 • Amara
 • Buziaș
 • Geoagiu Băi
 • Sărata Monteoru

Persoanele interesate se pot prezenta la sediul Casei de Pensii Constanța, parter, ghișeul 1, cu următoarele documente:

 • Cerere tip
 • trimitere de la medicul de familie (original și copie)
 • actul de identitate
 • certificat de încadrare în grad de handicap (dacă este cazul)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS modifică programul de funcționare al tonetei din stația de la Poarta 1

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS S.A. anunță publicul călător că, de sâmbătă, 4 iulie, se modifică programul de funcționare al tonetei din stația de la Poarta 1, după cum urmează:

 • luni-vineri: 06:00 – 21:00;
 • sâmbătă – duminică: 07:00 – 22:00.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS introduce linia CITY TOUR. Vezi ce obiective turistice cuprinde circuitul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând de sâmbătă, 4 iulie, CT BUS introduce linia CITY TOUR, pe ruta Gară CFR – stațiunea Mamaia. Circuitul cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: roata panoramică ,,Tomis Eye’’, Silozurile ,,Anghel Saligny’’, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, ,,Cuibul Reginei’’, Muzeul de Istorie și Arheologie, ,,Edificiul roman cu mozaic’’, Moscheea ,,Carol I’’, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic “Tomis”, Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia și altele.

Aveți la dispoziție și aplicația ,,CITY TOUR’’, un ghid text și audio: la bordul autobuzelor etajate vă puteți conecta gratuit la reţeaua Wi-Fi, scanați codul QR de pe spătarul scaunului sau căutați aplicația direct în “MAGAZIN PLAY” sau ,,APPLE STORE’’. Aceasta sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului. În momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat.

Prețul unei călătorii este de 6 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la șoferul autobuzului etajat. Principalul avantaj este posibilitatea achiziționării unui bilet de 10 lei, valabil toată ziua. Astfel, puteți întrerupe turul oricând pentru vizitarea obiectivelor de interes, apoi vă puteți relua călătoria, cu un alt autobuz etajat, fără costuri suplimentare.

”Linia CITY TOUR este deservită, pentru început, de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar 09:00-18:00. Vă reamintim recomandarea de a purta mască de protecție și de a respecta măsurile de prevenție și distanțare socială.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al CT BUS SA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: