Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Bilanțul accidentului de autocar răsturnat în apropiere de Hârșova: 90 de persoane implicate, din care 7 au ajuns la spital

Published

on

accident harsova

Planul Roșu de Intervenție a fost activat la Constanța după ce un autocar cu 90 persoane la bord s-a răsturnat în apropiere de Hârșova.

Aproximativ 50 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de descarcerare, 2 autospeciale pentru transport victime multiple și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități din cadrul ISU Dobrogea, precum și 12 asistenți medicali, ambulanțieri și 1 medic cu 6 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au intervenit, noaptea trecută, la un accident rutier în care au fost implicate 90 persoane.

Apelul la numărul unic de urgență 112, primit după ora 21.00, anunța că un autocar cu 90 persoane la bord, toate de cetățenie ucraineană, s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe DN2A, între Popas Miorița și Ghindărești. Având în vedere numărul mare al persoanelor implicate în eveniment, la nivelul județului a fost activat imediat Planul Roșu de Intervenție ce presupune suplimentarea resurselor alocate la fața locului.

În sprijin, spre Constanța, au început imediat deplasarea echipaje cu tehnica aferentă din cadrul ISU Ialomița și ISU Călărași.

Din numărul total al pasagerilor, 7 persoane au fost transportate la spital, conștiente, cooperante, cu diverse traumatisme, printre acestea aflându-se și doi minori. Ceilalți pasageri au fost transportați la sediul Primăriei Hârșova unde au așteptat un autocar pentru a-și putea continua drumul către Ucraina. Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 24.00.

În accidentul rutier au fost implicate 90 persoane dintre care 7 persoane au fost transportate la UPU Constanța:

  • 1 minor 13 ani – traumatism membru superior drept
  • femeie 35 de ani – trauamtism costal
  • femeie 53 de ani – traumatism membru inferior stâng
  • bărbat 28 de ani – traumatism membru superior stâng
  • femeie 33 de ani – gravidă
  • minor 12 ani – atac de panică
  • femeie 35 de ani – traumatism costal

Dintre cele 90 persoane implicate 2 au rămas la locul accidentului iar 81 de persoane au fost transportate la sediul primăriei din localitatea Hârșova.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions