Connect with us

Actual

Bilanțul furtunii puternice de la Constanța. 27 de copaci au căzut pe carosabil, mașini ori case

Published

on

Timp de 24 de ore, județul Constanța s-a aflat sub cinci atenționări și avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de fenomene hidrometeorologice severe, în urma cărora s-au produs inundații, iar mai mulți copaci au căzut din cauza vântului puternic pe carosabil, peste autoturisme sau diferite elemente de strucură, producând pagube materiale. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În acest interval, aproximativ 150 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat peste 30 de misiuni în vederea înlăturării efectelor negative produse ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme.

Astfel, au fost înlăturați 27 de copaci căzuți pe carosabil, autoturisme ori spații de locuit și anexe. Au fost afectate 14 autoturisme, din care unul a fost extras din apă de pompierii militari. În interior se aflau două persoane care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Două case și o anexă au fost avariate de copacii care au căzut din cauza vântului puternic iar alte două case și un lăcaș de cult au fost inundate, echipajele ISU Dobrogea fiind solicitate să intervină pentru înlăturarea efectelor negative și evacuarea apei.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement