Conecteaza-te cu noi

Societate

Bine că a început școala! Șase elevi constănțeni au râie!

Published

on

Imediat după ce a început școala, medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare și medicii de familie din mediul rural au efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi.  Scopul acestui triajul a fost de a depista si izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecții și bolnavii de boli contagioase. Cu toate că se spera că starea medical a tuturor este fără cusur, mai ales acum, când a început școala, rezultatele au fost aproape uluitoare. Au fost controlate 315 unități (creșe, centre de plasament,grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale,licee) și au fost examinați 70595 copii. În urma tuturor controalelor, s-au înregistrat 484 cazuri de îmbolnăvire. Au fost depistate următoarele afectiuni : 2 cazuri de hepatite virale acute, 2 cazuri de menigită, 205 cazuri de angine, 35 de cazuri de alte boli infecțioase, 10 cazuri  de micoze, 223 cazuri de pediculoze și 6 cazuri de scabie.

Scabia= râie

Pentru cine nu știe, scabia înseamnă râie. Pe vremuri, aceasta era o boală rușinoasă de care sufereau mai ales cei cu o igienă și cu o situație materială precară. Astăzi însă se știe că scabia poate afecta pe oricine, indiferent de statutul său social. Scabia este o afecțiune cutanată, o dermatoză contagioasă, care afectează cu predilecție anumite zone ale corpului. Ea poate să apară la orice vârstă și afectează în egală măsură și bărbații și femeile. Însă cei mai afectați sunt copiii.  De la DSP Constanța am aflat că, la 10 zile după primul examen, s-a efectuat un recontrol numai pentru cazurile de scabie și pediculoză. Au fost înregistrate 59 cazuri de pediculoză și 2 cazuri de scabie. Pentru acesti copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității. Comparativ cu anul 2015, aceeași perioadă, când au fost triați 72114 subiecți și s-au înregistrat 656 cazuri de îmbolnăvire, se constată că numărul total de cazuri înregistrate în septembrie 2016 este în ușoară scădere.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions