Connect with us

Energie&Mediu

Bloc de şase etaje pe malul lacului Tăbăcărie. Vezi cum a devenit posibil!

Published

on

SC Oil Depol SRL, aparţinând cunoscuţilor oameni de afaceri Radu Merlă şi Dănuţ Florescu, a depus la Agenţia de Protecţie a Mediului Constanţa un memoriu de prezentare a unui proiect rezidenţial, în vederea autorizării. Potrivit documentaţiei publicate astăzi pe site-ul APM, societatea intenţionează să construiască un imobil cu funcţiunea de locuinţe colective, având un regim de înălţime  S + P + 6 etaje. Proiectul urmează să fie dezvoltat pe un teren de 519 mp situat pe Bulevardul Mamaia nr. 275, pe malul lacului Tăbăcărie, în apropierea centrului medical judeţean al Ministerului de Interne (Policlinica Poliţiei). Oil Depol a cumpărat terenul în data de 20 septembrie 2013. Pe 23 februarie 2016, prin HCL nr. 51, Consiliul Local Constanţa a adoptat un Plan Urbanistic Zonal,  în care este inclusă şi suprafaţa deţinută de firma lui Merlă şi Florescu. PUZ-ul permite un grad de ocupare a terenului de 78%. Apoi, pe 14 martie 2016, în baza PUZ-ului, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 832. Documentul semnat de primarul Decebal Făgădău certifică faptul că terenul se supune unei hotărâri a Consiliului Local, din anul 2014, prin care s-a aprobat „metodologia de vânzare a bunurilor imobile (terenuri şi/sau clădiri) aparţinând domeniului privat al Municipiului Constanţa”. De aici, deducem că terenul, integral sau în parte, a fost cumpărat chiar de la municipalitatea constănţeană. Tot certificatul de urbanism lămureşte că terenul aparţine unei zone protejate (peisagistic şi urbanistic), dar nu există în privinţa sa interdicţii temporare sau definitive de construire.

Dincolo de faptul că proiectul se va ridica într-o zonă premium, şi construcţia în sine va fi, potrivit proiectului, una de calitate. În primul rând, trebuie să spunem că, deşi PUZ-ul permite un procent de ocupare a terenului de 78%, proiectul supus autorizării arată că viitorul imobil va ocupa la sol doar 165 mp, din totalul de 519 mp, diferenţa de teren fiind alocată pentru sapţii verzi şi alei de acces. La subsolul clădirii vor fi amenajate 21 de locuri de parcare. La etajele 1-5, sunt prevăzute câte trei apartamente, parterul va avea un singur apartament, iar etajul şase, două apartamente. Imobilul va fi dotat cu spaţii tehnice, spaţii comune de acces şi lift de persoane.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.