Connect with us

Politica

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța: “Continui demersurile pentru eliminarea taxei de pod”

Published

on

Politicienii au făcut numeroase afirmații, dar și demersuri privind eliminarea taxei de pod. Unii au spus chiar că taxa va fi eliminată de la 1 ianuarie 2022, dar proiectul nu a fost pus în aplicare.

Astăzi, deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care le transmite tuturor celor interesați de această temă că va continua demersurile pentru eliminarea taxei de pod. În susținerea temei, alături de deputații Marian Crușoveanu și Mircea Banias, Huțucă a trimis o scrisoare agenților economici din Dobrogea.

Iată mesajul complet:

“Continui demersurile pentru eliminarea taxei de pod!
După cum bine știți, de la 1 ianuarie ar fi trebuit ca această taxă să fie eliminată. Unii au considerat că este nevoie ca această lege să fie retrimisă în comisiile Camerei Deputaților pentru a fi reanalizată. Amânarea acestei legi, care de peste 3 ani este plimbată de la Guvern la Parlament, este deranjantă și supărătoare.
Așa cum, de peste 3 ani, fac o serie de demersuri pentru a-i convinge pe membrii Parlamentului și pe miniștrii de resort să anulăm această taxă, continui să lupt pentru acest deziderat. La începutul acestui an, în calitate de deputat ales în județul Constanța, alături de colegii mei parlamentari și membri ai Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, #MarianCrușoveanu și #MirceaBanias, am transmis o scrisoare agenților economici din Dobrogea pentru a veni în sprijinul demersului nostru.
În scrisoarea transmisă companiilor din regiunea noastră, le-am cerut acestora să ne ofere informații financiare legate de cheltuielile din ultimii 5 ani referitoare la taxa de pod. Consider că vocea investitorilor, precum și a celor care se zbat pentru a păstra locuri de muncă în aceste vremuri grele, a celor care plătesc taxe și impozite, merită să fie auzită și de către decidenții politici, astfel încât procesul de anulare a taxei pe podurile dunărene să poată fi grăbit. Prin această taxă, capitalul autohton și firmele din #Dobrogea sunt dezavantajate economic, de aceea merită măcar acest sprijin, în aceste vremuri pe care le traversăm.
La fel ca și voi, simt că această amânare este incorectă față de noi, dobrogenii, și nu mă voi opri până nu se va face dreptate, pentru ca această taxă care, de 20 de ani încarcă ”incorect/ nejustificat” bugetul unor companii de stat, să fie anulată.
Una din soluțiile pe care o au la îndemână Ministerul Transporturilor și mai ales CNAIR este că, prin îmbunătățirea sistemului digital extins de verificare a rovinietei, pot suplini bugetul de investiții fără a fi nevoie să aibă această taxă de pod.”

foto: ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!