Connect with us

Actual

“Bomba” a căzut în Constanța peste un bloc de 11 etaje!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, Tribunalul Constanța a soluționat un dosar extrem de important pentru municipiul Constanța. Ce-i drept, pârâții au dreptul să facă recurs și probabil îl vor face, dar … Iată soluția pe scurt data de magistrații Tribunalului: „Admite acţiunea modificata și precizată promovată de reclamanții Călin Florin, Oproescu Oana, Sandu Cristina, Popescu Dan, Coman Iulian, Popa Emilia, Butcaru Dumitru, Beizadea Constantin, Ciami Dorina, Nirlu Nastasia, Costea Emil, Menan Ergin și Dobre Gabriel în contradictoriu cu pârâții Primarul Municipiului Constanta și Consiliul Local al Municipiului Constanța, Toporan Mihai și Toporan Aurora. Dispune anularea parțială a HCL Constanța nr. 36/13.02.2015 adoptată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanța, în privința reglementărilor referitoare la zona ZRL6, ca nelegală. Dispune anularea autorizației de construire nr.670/12.04.2016 emisa de pârâtul Primarul Muncipiului Constanța, ca nelegală. Obligă pârâții, în solidar, la plata către reclamanți a sumei de 2.100 lei reprezentând cheltuieli de judecată – taxa judiciară de timbru si onorariu avocatial. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunal. Pronunţată, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 13.12.2016”.

Ce spune avocatul Ion Stelian Cristian?

Pe o postare pe pagina sa de facebook, avocatul acestui dosar a postat următoarele: ”Abia am aflat că am mai câștigat un dosar. Nu sunt o persoană lăudaroasă, dar voi face publice toate aceste soluții pentru a transmite un mesaj: Primăria și Consiliul Local Constanța încalcă legea, iar justiția își face datoria si înlătura abuzurile!
În concret, este vorba despre anularea unui PUZ din Faleză Nord și a autorizației de construire emisă în baza lui pentru edificarea unui bloc turn pe un spațiu verde aflat în imediata apropiere a ansamblului Spectrum, la aproximativ 160 m de mare. Interesantă este modalitatea de împroprietărire, fără nicio jena, ca și cum toată Constanta ar fi tarlaua unei găști care dispune de ea după bunul plac! Cum e să cumperi 500 mp de teren cu 5700 de euro, în rate, în vecinătatea plajei?! Voi de ce nu v-ați cumpărat astfel de terenuri? Cumva pentru că nu sunteți prieteni cu cine trebuie? Se apropie momentul demolării primei construcții abuzive din Constanța! Așa, ca un exemplu pentru toți șmecherii (scuzați termenul) si combinatorii care cred ca pot face orice vor cu bani si cu influență. Dragilor, uitați-va bine la mine! Golaneala voastră s-a cam terminat. E timpul să învătați să respectați legea!” Ulterior postării acestui mesaj, l-am contactat pe avocatul Ion Stelian Cristian pentru a ne oferi mai multe detalii vizavi de acest proces. El ne-a spus că familia Mihai și Aurora Toporan este proprietara acestui teren și că tot ea va fi și proprietara blocului cu 11 etaje care se construiește deja de zor. Se lucrează foarte rapid acolo, inclusiv sâmbăta și duminica, și deja au fost ridicate patru etaje din acest bloc. Tot avocatul ne-a spus că în zonă mai există blocuri dar mult mai mici, de cel mult patru etaje. ”Am atacat o lege din anul 2001 care a fost încălcată sistematic în tot orașul. Ea spune că pe o distanță de 300 de metri de la mare este interzisă construirea.” Cu toată sentința instanței și cu tot zgomotul care se face pe marginea acestui subiect, nu este exclus ca, până la finalizarea procesului, construcția să fie ridicată. ”Lucrările pot fi stopate doar prin hotărârea definitivă a instanței de judecată”, a precizat avocatul Ion Stelian Cristian.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Rupt de beat la volan, un bărbat din Medgidia s-a ales cu dosar penal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, polițiștii din Medgidia au descoperit la volanul unui autoturism un bărbat extrem de beat.  Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, incidentul s-a produs în jurul orei 20.30. 

”Polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia au identificat un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe strada Poporului din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 

 În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ANRE face PRĂPĂD. Furnizorii de energie, amendați drastic pentru practicile privind liberalizarea pieței

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

ANRE a aplicat sancțiuni în cuantum de 2.010.000 lei pentru nerespectarea reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică. ANRE a demarat și a finalizat acțiunile de control desfășurate la furnizorii de energie electrică.

„Având în vedere sesizările primite din partea consumatorilor, ANRE a demarat și a finalizat acțiunile de control desfășurate la furnizorii de energie electrică. Au fost verificate următoarele aspecte:

modul de organizare şi funcționare a centrelor de telefonie (call-center); respectarea obligației de a comunica solicitantului, în scris, în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la data primirii cererii, a unei oferte privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială; respectarea obligației de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice în termen de maximum 5 zile de la data transmiterii de către clientul final a documentelor necesare.

ANRE a constatat nerespectări ale reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică și a aplicat sancțiuni după cum urmează:

Furnizorul HIDROELECTRICA a fost sancționat cu amenda contravențională în valoare de 410.000 lei pentru:

nerespectarea în totalitate prevederilor legale privind modul de organizare şi funcționare a centrelor de telefonie (call-center);

nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială;

nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

Furnizorii ELECTRICA FURNIZARE și E.ON ENERGIE ROMANIA au fost sancționați fiecare cu amendă contravențională în valoare de 400.000 lei pentru:

nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială;

nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

Furnizorii ENEL ENERGIE și ENEL ENERGIE MUNTENIA au fost sancționați fiecare cu amendă contravențională în valoare de 400.000 lei pentru nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

ANRE va continua să deruleze acțiuni  de  control  pe măsură  ce ne vor fi sesizate și alte posibile  încălcări ale reglementărilor incidente procesului de liberalizare și nu numai.“, se arată într-un comunicat al ANRE.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța. Un bărbat care a refuzat să oprească mașina la semnalul polițiștilor a fost reținut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 1 martie a.c., în jurul orei 15.10, polițiști din cadrul Postului de Poliție Topraisar au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor. Concret, acesta a întors vehiculul și și-a continuat drumul.

Polițiștii au pornit în urmărirea fugarului, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Posibil ca bărbatul care era la volan să se fi speriat – cert este că, la un moment dat acesta a oprit vehiculul și a fugit. În scurt timp, a fost prins și condus la sediul poliției pentru lămurirea situației de fapt.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză, de 23 de ani, avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: