Connect with us

Actual

“Bomba” a căzut în Constanța peste un bloc de 11 etaje!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, Tribunalul Constanța a soluționat un dosar extrem de important pentru municipiul Constanța. Ce-i drept, pârâții au dreptul să facă recurs și probabil îl vor face, dar … Iată soluția pe scurt data de magistrații Tribunalului: „Admite acţiunea modificata și precizată promovată de reclamanții Călin Florin, Oproescu Oana, Sandu Cristina, Popescu Dan, Coman Iulian, Popa Emilia, Butcaru Dumitru, Beizadea Constantin, Ciami Dorina, Nirlu Nastasia, Costea Emil, Menan Ergin și Dobre Gabriel în contradictoriu cu pârâții Primarul Municipiului Constanta și Consiliul Local al Municipiului Constanța, Toporan Mihai și Toporan Aurora. Dispune anularea parțială a HCL Constanța nr. 36/13.02.2015 adoptată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanța, în privința reglementărilor referitoare la zona ZRL6, ca nelegală. Dispune anularea autorizației de construire nr.670/12.04.2016 emisa de pârâtul Primarul Muncipiului Constanța, ca nelegală. Obligă pârâții, în solidar, la plata către reclamanți a sumei de 2.100 lei reprezentând cheltuieli de judecată – taxa judiciară de timbru si onorariu avocatial. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunal. Pronunţată, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 13.12.2016”.

Ce spune avocatul Ion Stelian Cristian?

Pe o postare pe pagina sa de facebook, avocatul acestui dosar a postat următoarele: ”Abia am aflat că am mai câștigat un dosar. Nu sunt o persoană lăudaroasă, dar voi face publice toate aceste soluții pentru a transmite un mesaj: Primăria și Consiliul Local Constanța încalcă legea, iar justiția își face datoria si înlătura abuzurile!
În concret, este vorba despre anularea unui PUZ din Faleză Nord și a autorizației de construire emisă în baza lui pentru edificarea unui bloc turn pe un spațiu verde aflat în imediata apropiere a ansamblului Spectrum, la aproximativ 160 m de mare. Interesantă este modalitatea de împroprietărire, fără nicio jena, ca și cum toată Constanta ar fi tarlaua unei găști care dispune de ea după bunul plac! Cum e să cumperi 500 mp de teren cu 5700 de euro, în rate, în vecinătatea plajei?! Voi de ce nu v-ați cumpărat astfel de terenuri? Cumva pentru că nu sunteți prieteni cu cine trebuie? Se apropie momentul demolării primei construcții abuzive din Constanța! Așa, ca un exemplu pentru toți șmecherii (scuzați termenul) si combinatorii care cred ca pot face orice vor cu bani si cu influență. Dragilor, uitați-va bine la mine! Golaneala voastră s-a cam terminat. E timpul să învătați să respectați legea!” Ulterior postării acestui mesaj, l-am contactat pe avocatul Ion Stelian Cristian pentru a ne oferi mai multe detalii vizavi de acest proces. El ne-a spus că familia Mihai și Aurora Toporan este proprietara acestui teren și că tot ea va fi și proprietara blocului cu 11 etaje care se construiește deja de zor. Se lucrează foarte rapid acolo, inclusiv sâmbăta și duminica, și deja au fost ridicate patru etaje din acest bloc. Tot avocatul ne-a spus că în zonă mai există blocuri dar mult mai mici, de cel mult patru etaje. ”Am atacat o lege din anul 2001 care a fost încălcată sistematic în tot orașul. Ea spune că pe o distanță de 300 de metri de la mare este interzisă construirea.” Cu toată sentința instanței și cu tot zgomotul care se face pe marginea acestui subiect, nu este exclus ca, până la finalizarea procesului, construcția să fie ridicată. ”Lucrările pot fi stopate doar prin hotărârea definitivă a instanței de judecată”, a precizat avocatul Ion Stelian Cristian.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, înaintat la gradul de chestor de poliție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de înaintare în grad pentru zeci de angajați ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Protecție și Pază.

Printre acestea se numără și cel prin care a acordat gradul profesional de chestor de poliţie lui Adrian-Constantin Glugă,  șef al IPJ Constanța.

De asemenea, a fost înaintat în gradul profesional de chestor general de poliţie Bogdan Despescu, fost șef al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Șantierul Naval Damen Mangalia a lansat la apă cinci nave

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Damen a lansat la apă cinci nave, aflate în lucru pe Șantierul Naval Damen Mangalia: cea mai modernă și tehnologizată navă off-shore pentru căutarea și recuperarea de diamante din lume, doua feriboturi RoRo hibride GNL și două nave fluviale tip cisternă, parțial echipate (Inland tankers). Lucrările la aceste nave au început în cursul anului trecut și vor continua în cursul anului viitor.

Șantierul Naval Damen Mangalia este cel mai mare șantier din Europa. Odată cu preluarea managementului șantierului, Damen s-a angajat într-un parteneriat strategic pe termen lung cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Șantierul Naval Damen Mangalia beneficiază de capacitatea comercială la nivel mondial și expertiza în domeniul construcțiilor și reparațiilor navale al Grupului Damen pentru a dezvolta continuu portofoliul de comenzi primite de șantier, pentru atragerea de forță de muncă și pentru a face toate investițiile necesare.

“Parteneriatul dintre Damen și România își arată primele rezultate. În contextul actualei pandemii, Șantierul Naval Damen Mangalia dovedește astfel că poate produce, în condiții dificile o gamă largă de nave medii și mari, foarte avansate din punct de vedere tehnologic. România redevine astfel un lider în Europa, în construcția navală”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

“Suntem foarte entuziasmați să construim aceste nave la Șantierul Naval Damen Mangalia. Șantierul dovedeste calitate și are forța de muncă și infrastructura necesare pentru a construi nave de o complexitate înaltă. Suntem mândri că am reușit să facem un adevărat tur de forță în lansarea concomitentă la apă a cinci nave dovedind potențialul imens al parteneriatului dintre Damen și România”, a declarat Mark Vermeulen, Managing Director MSV Unit, Damen Group.

Cele cinci nave lansate săptămâna trecută la Mangalia deservesc arii diversificate pentru mai mulți clienți:

  • navă pentru căutarea și recuperarea de diamante de la mare adâncime – lungă de 177 de metri, comandată de către DeBeers Marine Namibia, va fi cea mai modernă și tehnologizată navă off-shore de acest tip din lume; Noua navă de tip offshore va beneficia de un sistem dinamic de poziționare – DP2, care se bazează pe un sistem cu șapte propulsoare – alimentate de șase generatoare de câte 3230 eKW fiecare. Valoarea contractului de aproximativ 42 de milioane de euro.
  • doua feriboturi/nave inovatoare hibride de tip RoRo -construite pentru Seaspan Ferries Corporation, ca parte a programului de înlocuire a flotei companiei. Navele vor fi clasificate de Bureau Veritas și vor intra în exploatare în 2021. Feriboturile vor fi dotate cu baterii de 2 megawați, dar vor permite inclusiv stocarea a peste 200 de metri cubi de GPL Fiecare dintre cele două nave inovatoare are o lungime de 149 de metri lungime și au fost proiectate de așa natură încât să permită încărcarea și transportul – pe culoare – cu o lungime totală de 1034 metri.
  • doua nave fluviale tip cisterna (Inland tankers), cu următoarele caracteristici: lungime totală de 85 metri, adâncime la puntea principală de 4,5 metri și o greutate Casco de 454 tone. Acestea sunt primele două din totalul de patru nave care vor fi construite pentru Gebr. De Jonge Shipbuilding Services B.V., în conformitate cu normele și reglementările Societaății de clasificare Lloyd’s Register. Navele sunt programate pentru livrare din Constanța, în luna decembrie a acestui an și vor fi predate clientului final în Olanda.

Această lansare este o etapă importantă în procesul de construcție a navelor și reprezintă un moment cheie, ce marchează finalizarea lucrărilor de sudură corp, presupunând, de asemenea, un progres semnificativ al lucrărilor de vopsitorie corp exterior și nu numai. De asemenea, după această fază, se vor instala echipamente specifice fiecărei nave, sistemele de tubulatură și se vor finaliza lucrările electrice și tâmplărie.

Damen a câștigat oferta de construire a acestor nave datorită reputației excelente, angajamentului față de calitate și infrastructurii dovedite de Șantierul Naval Damen Mangalia. Șantierul a lucrat îndeaproape cu clienții săi pentru a se asigura că noile nave îndeplinesc standardele stricte de siguranță, de performanță și de funcționare necesare pentru a oferi servicii optime.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Orașul Cernavodă și alte două comune din județul Constanța intră în carantină

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

OFICIAL! Orașul Cernavodă și alte două comune din județul Constanța intră în carantină

Rând pe rând, localitățile din județul Constanța intra in carantina. Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, autoritățile decid carantinarea localităților. Vineri, instituțiile abilitate au decis carantinarea orașului Cernavoda și a comunelor Cumpăna și Târgușor.

Măsura intra in vigoare din 28 Noiembrie, de la ora 20.00.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: