Conecteaza-te cu noi

Actual

BOMBĂ în Dosarul “Cocaină la Marea Neagră”. Cum au pierdut polițiștii O TONĂ DE DROGURI și ce explicații are conducerea Poliției Române

Published

on

Cum au reuşit poliţiştii şi procurorii să piardă o cantitate mare de droguri, deşi fuseseră anunţaţi că se află o dubă plină de stupefiante în judeţul Tulcea? Întrebarea s-a născut odată cu apariţia în spaţiul public a rechizitoriului întocmit de procurorii de la DIICOT Tulcea, în legătură cu trimiterea în judecată a celor doi cetăţeni sârbi suspectaţi în dosarul “Cocaină pe Marea Neagră”. În acest caz, autorităţile au fost norocoase că marea le-a livrat cocaina pe plaja de la Sfântu Gheorghe. Voci din poliţie spun că ar fi fost vorba de o lipsă de organizare şi de comunicare, arată TVR. De asemenea, potrivit Antena 3, în acest moment există o anchetă internă în cadrul poliției. Polițiștii sunt verificați pentru modul în care au acționat.

În foarte controversatul caz al cocainei pierdute pe malul mării de o grupare de traficanți de droguri sârbi au fost reținuți doar doi suspecți. Sunt șoferi de tir bănuiți că au transportat în jur de o tonă de droguri pe teritoriul României.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Tulcea este vorba despre alte droguri decât cele care au fost aduse la mal de valurile mării în luna martie. Atunci, o barcă încărcată cu pachete de cocaină a fost abandonată în larg de Sfântu Gheorghe. Șoferii de tir aveau altă încărcătură.

În seara zilei de 21 martie, cei doi cetățeni sârbi au lăsat într-o parcare autoutilitara încărcată cu droguri. Înainte să plece, s-au certat și au atras atenția unui angajat al stației de betoane. Acesta și un alt coleg s-au dus la autoutilitară, au găsit cheia de acces pe una dintre roți, au deschis autoutilitara și au găsit în interior 30 de saci de rafie cu droguri. Unul dintre cei care au avut curajul să deschidă mașina traficanților de droguri a povestit ce a făcut în seara zilei de 21 martie. A dorit să își păstreze anonimatul.

Advertisement

Cei doi martori luaseră din autoutilitară un pachet cu un kilogram de cocaină. Restul a rămas în mașină și, după aproximativ o oră de la plecarea șefului de post, cei doi sârbi s-au întors și au mutat încărcătura într-un tir. De atunci s-a pierdut complet urma drogurilor.

Voci din poliție susțin că au fost 60 de minute în care forțele de poliție ar fi trebuit să intervină de urgență. O simplă verificare, precum cea făcută de cei doi civili, ar fi dus la capturarea uneia dintre cele mai mari cantități de cocaină din istoria Poliției Române: în jur de o tonă. Dar sârbii s-au mișcat mai repede.

Cei doi șoferi au fost prinși, dar au refuzat să facă declarații. (sursa: stiripesurse.ro)

O rețea bine pusă la punct, din America de Sud la Marea Neagră

Urmare a informațiilor apărute în spațiul public pe marginea acestui subiect, conducerea Poliției Române vine cu mai multe precizări. Prezentăm comunicatul Poliției Române așa cum el a fost transmis joi, 11 iulie a.c.

Advertisement

Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, deținea și deține informații cu privire la o grupare infracțională organizată, specializată în traficul de droguri, care acționează pe ruta America de Sud – Nordul Africii – Turcia- Strâmtorile Darnadele și Bosfor – Marea Neagră, în tranzit prin statele riverane Mării Negre, cu destinații precum Serbia și țări din Uniunea Europeană, în activitatea infracțională fiind implicați cetățeni români, sârbi și spanioli.

Drept urmare, în anii 2009 și 2016, Poliția Română, în colaborare cu D.I.I.C.O.T., a făcut capturi importante de droguri transportate pe această rută, respectiv 1 tonă de cocaină (în 2009) și 2,6 tone de cocaină (în 2016).

Cu privire la captura din acest an, de pe litoralul românesc, s-au făcut cercetări de către D.I.I.C.O.T. și Poliția Română, care s-au soldat cu dispunerea de către instanță a măsurii arestului preventiv, pe numele a doi cetățeni sârbi.

În ceea ce privește modul de acțiune anterior sesizării unității de parchet, conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția de Control Intern, pentru stabilirea modului de intervenție a polițiștilor.

Citiți și:

Advertisement

(Video) Au fost găsite droguri pe plajă. Vezi ce spune purtătorul de cuvânt al Poliției Române

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions