Connect with us

Politica

BOMBĂ: PRO România e în creștere și românii îl văd premier pe Victor Ponta

Publicat

la

Victor Ponta, președintele PRO România, ar fi cel mai bun premier pentru Romania după alegerile parlamentare din decembrie, relevă un sondaj de opinie realizat în perioada 20 – 25 noiembrie de către institutul ”Verifield”, la comanda PRO România. Liderul conduce în clasament cu 27.4 procente. Pe locul doi în preferințele românilor se află Ludovic Orban – 14,1%%, urmat de Dacian Cioloș – 14%, Traian Băsescu 11,6% și Marcel Ciolacu – 11%. Pe de altă parte este că 21,9% au spus că nu știu sau nu răspund.

La „Indiferent de opțiunea Dvs. de vot, ce premier credeți ca a fost mai bun pentru Romania: Ludovic Orban sau Victor Ponta?, 56,6% din cei chestionați l-au indicat pe liderul PRO România ca fiind mai bun, în timp ce doar 28,2% au considerat că Orban a fost mai bun. 9.5% din respondenți au spus că niciunul din cei doi nu a fost bun, iar 6% au spus că nu știu sau nu răspund.

Cu numai câteva zile înainte de alegerile parlamentare, românii au românii au fost chestionați cu privire la formațiunea pe care o preferă. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri PARLAMENTARE şi ar candida următoarele partide sau alianţe, Dvs. cu reprezentanţii cărui partid aţi vota?, 31,3% din cei chestionați au răspuns vor vota cu PNL, 22% cu PSD, 17% cu USR-PLUS, 9,3% cu PRO România, 5,4% cu UDMR, 4,8% cu PMP, 5,4% cu independent, iar 4,8% cu altul. De asemenea, 61% din cei chestionați au spus că vor participa la alegerile parlamentare, 14,5% au răspuns că probabil DA, 6,7% probabil NU, 16,7% cu siguranță NU, iar 1,1% nu au știut sau nu au răspuns. În plus, 31,2% au spus că sunt foarte interesați de aceste alegeri, 29,1% destul de interesat, 13,5% destul de puțin interesat, 25% foarte puțin sau deloc interesat, 1,1% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

La capitolul încredere, 30,5 din cei intervievați l-au indicat pe actualul șef al statului, Klaus Ioahannis. Acesta este urmat de Victor Ponta cu 24,2%, Ludovic Orban cu 19,8%, Dan Barna cu 14,9% și Marcel Ciolacu cu 13,3%. De asemenea, 99,3% din respondenți au spus că au auzit de Klaus Iohannis, în timp ce de Victor Ponta au auzit de 99%, de Ludovic Orban – 97%, Marcel Ciolacu – 83,4% și Dan Barna – 83,1%.

Chestionarul realizat de institutul ”Verifield” a cuprins mai multe întrebări legate de pandemia de coronavirus. La întrebarea „În ce măsură sunteți mulțumit de acțiunile statului român pentru combaterea răspândirii coronavirusului în România?, 35,8% au răspuns că sunt foarte nemulțumiți, 30,2% – destul de nemulțumiți, 25,9% – destul de mulțumiți și doar 5.9% au spus că sunt forate mulțumiți. 2,1% din respondenți au spus că nu știu sau nu au răspuns. Tot la acest capitol, 65,6% din respondenți au spus că ar trebuie implementat cât mai rapid un program gratuit de testare în masă pentru Covid și toți românii ar trebui testați gratuit indiferent dacă prezintă simptome sau nu.

„În ultimele zile, s-a discutat de apariția unui vaccin pentru Covid. Când acesta va fi disponibil în România, dvs aveți de gând sa va vaccinați sau nu?“, a fost om altă întrebare care suscitat interes. Ei, bine, aproape jumătate nu au de gând să se vaccineze. Astfel, nu mai puțin de 37,9% din cei chestionați au spus că NU se vor vaccina, cu siguranță, în timp ce doar 23% au spus că se vor va vaccina cu siguranță, iar 23,3% au răspuns că probabil că da și 12,4% au afirmat că probabil că nu. 3,4% au afirmat că nu știu sau nu răspund.

Când a venit vorba despre prioritatea vaccinării, majoritatea românilor a răspuns că vaccinul anti-covid ar trebui sa fie distribuit cu prioritate către categoriile vulnerabile.

Date interesante ies în evidență și atunci când românii au fost întrebați de redeschiderea școlilor. Nu mai puțin de 70% dintre respondenți, indiferent dacă au copii sau nu, au spus că școlile ar trebui redeschise, pentru că școala online nu funcționează și se pot lua măsuri de siguranță.

Un procent și mai mare de români, peste 90%, au spus că ar trebui redeschise cabinetele medicale în școli. De asemenea, 80% din cei chestionați au spus că este o idee bună achiziția de tablete din bani publici.

La o altă întrebare, 33,5% dintre chestionați au spus că sunt afectați criza covid și 41,9% de criza economică, în timp ce 20,2% au spus că de ambele. În plus, peste 50% au spus că sunt de acord cu introducerea unui venit minim de criză pentru toate persoanele din România.

Sondajul a avut 22 de întrebări legate de politică, educație, sănătate și economie. Au fost 1.100 de interviuri telefonice (CATI), iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.53%, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul integral îl puteți consulta aici:

Download (PDF, 834KB)

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Politica

Țeapă! Ministrul Energiei: „Ordonanța privind corectarea facturilor uriașe nu se poate aplica retroactiv, ci de la 1 februarie“

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le dă o veste proastă românilor. El a anunțat că schema de compensare a facturilor la energie şi gaze va fi aplicată de la 1 februarie, și nu retroactiv de la 1 ianuarie așa cum se anunțase inițial. Noua ordonanţă de urgenţă va fi adoptată în şedinţa de Guvern din această după-amiaza, a spus el, în conferinţa “Criza energetică – soluţii la problemele momentului”, organizată de DC News. Ministrul a fost întrebat de când se vor aplica în facturi noile discounturi, întrucât existau informaţii că Guvernul are de gând să implementeze retroactiv noua schemă, de la 1 noiembrie 2021. “Nu vrem să avem riscuri de neconstituţionalitate şi nicio lege nu acţionează retroactiv, de aceea nu se poate aplica retroactiv, ci de la termenul clar de 1 februarie. Vom discuta în coaliţie în perioada imediat următoare şi vom gândi ce vom face de la 1 aprilie. Avem mai multe scenarii”, a afirmat Popescu, conform Agerpres.

El a arătat că impactul bugetar al acestei scheme este de 3 miliarde de lei, bani care există în bugetul de stat. Întrebat de ce statul nu a decontat banii către furnizori la timp, el a precizat că acest lucru se va întâmpla după ce facturile vor fi întocmite conform legii.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu nu vrea reglementarea pieței energiei de la 1 aprilie: „Cu cât ai mai mulți jucători pe piață, cu atât scad prețurile“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PNL Florin Cîțu a declarat, astăzi, că nu vede sensul reglementării pieței de la 1 aprilie și a precizat că prețurile nu vor scădea dacă nu vom avea o piață liberă.

„La vară, știm foarte bine, consumul scade. Deci nu cred că cineva s-a gândit foarte bine (c.n. cu 1 aprilie). Soluția pe care noi o propusesem era pentru aceste luni de iarnă, când e consum mare. ANRE s-a opus. Vom discuta după 1 aprilie ce se întâmplă”, a spus Florin Cîțu.

Cât despre amenzile pentru furnizori care nu au recalculat facturile, Cîțu a spus: „Aici nu avem cum să rezolvăm problema, decât cu deschiderea pieței. (…) Cu cât ai mai mulți jucători pe piață, cu atât scad prețurile. Cu cât piața este mai supra-reglementată și totul este ținut în frâu, atunci apar tot felul de sincope. Dacă vrem o piață liberă și prețuri scăzute, trebuie să găsim soluții”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și șef al Camerei Deputaților, a declarat, în urmă cu câteva zile, că, din punctul său de vedere, prețul la energie trebuie să fie din nou reglementat de la 1 aprilie pe o perioadă de 6 luni, argumentând că legea permite acest lucru.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Marian Crușoveanu, mesaj de Unirea Principatelor Române

Publicat

la data de

Scris de

Marian Crusoveanu, deputat PNL de Constanța, a transmis, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

“Să cinstim eforturile unei generații care a pus bazele statului modern român! Moștenirea lăsată de acești arhitecți ai Unirii este ceea ce astăzi noi numim România. Pentru noi toți, lecția Unirii înseamnă solidaritatea unei generații determinate de un scop măreț: acela de a avea un stat independent, indivizibil și suveran.

În momente dificile, noi, românii, am arătat că avem tăria de a face alegeri corecte și de a rezista valurilor care nu ne-au fost de fiecare dată prielnice. Prin făurirea statului modern român, am reușit să ne afirmăm identitatea națională și să fim în rând cu națiunile europene.

La mulți ani! cu gândul la o strofă din #HoraUnirii:

Amândoi avem un nume,

Amândoi o soarta-n lume.

Eu ți-s frate, tu mi-ești frate,

În noi doi un suflet bate!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: