Connect with us

Politica

BOMBĂ: PRO România e în creștere și românii îl văd premier pe Victor Ponta

Tatian Iorga

Publicat

la

Victor Ponta, președintele PRO România, ar fi cel mai bun premier pentru Romania după alegerile parlamentare din decembrie, relevă un sondaj de opinie realizat în perioada 20 – 25 noiembrie de către institutul ”Verifield”, la comanda PRO România. Liderul conduce în clasament cu 27.4 procente. Pe locul doi în preferințele românilor se află Ludovic Orban – 14,1%%, urmat de Dacian Cioloș – 14%, Traian Băsescu 11,6% și Marcel Ciolacu – 11%. Pe de altă parte este că 21,9% au spus că nu știu sau nu răspund.

La „Indiferent de opțiunea Dvs. de vot, ce premier credeți ca a fost mai bun pentru Romania: Ludovic Orban sau Victor Ponta?, 56,6% din cei chestionați l-au indicat pe liderul PRO România ca fiind mai bun, în timp ce doar 28,2% au considerat că Orban a fost mai bun. 9.5% din respondenți au spus că niciunul din cei doi nu a fost bun, iar 6% au spus că nu știu sau nu răspund.

Cu numai câteva zile înainte de alegerile parlamentare, românii au românii au fost chestionați cu privire la formațiunea pe care o preferă. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri PARLAMENTARE şi ar candida următoarele partide sau alianţe, Dvs. cu reprezentanţii cărui partid aţi vota?, 31,3% din cei chestionați au răspuns vor vota cu PNL, 22% cu PSD, 17% cu USR-PLUS, 9,3% cu PRO România, 5,4% cu UDMR, 4,8% cu PMP, 5,4% cu independent, iar 4,8% cu altul. De asemenea, 61% din cei chestionați au spus că vor participa la alegerile parlamentare, 14,5% au răspuns că probabil DA, 6,7% probabil NU, 16,7% cu siguranță NU, iar 1,1% nu au știut sau nu au răspuns. În plus, 31,2% au spus că sunt foarte interesați de aceste alegeri, 29,1% destul de interesat, 13,5% destul de puțin interesat, 25% foarte puțin sau deloc interesat, 1,1% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

La capitolul încredere, 30,5 din cei intervievați l-au indicat pe actualul șef al statului, Klaus Ioahannis. Acesta este urmat de Victor Ponta cu 24,2%, Ludovic Orban cu 19,8%, Dan Barna cu 14,9% și Marcel Ciolacu cu 13,3%. De asemenea, 99,3% din respondenți au spus că au auzit de Klaus Iohannis, în timp ce de Victor Ponta au auzit de 99%, de Ludovic Orban – 97%, Marcel Ciolacu – 83,4% și Dan Barna – 83,1%.

Chestionarul realizat de institutul ”Verifield” a cuprins mai multe întrebări legate de pandemia de coronavirus. La întrebarea „În ce măsură sunteți mulțumit de acțiunile statului român pentru combaterea răspândirii coronavirusului în România?, 35,8% au răspuns că sunt foarte nemulțumiți, 30,2% – destul de nemulțumiți, 25,9% – destul de mulțumiți și doar 5.9% au spus că sunt forate mulțumiți. 2,1% din respondenți au spus că nu știu sau nu au răspuns. Tot la acest capitol, 65,6% din respondenți au spus că ar trebuie implementat cât mai rapid un program gratuit de testare în masă pentru Covid și toți românii ar trebui testați gratuit indiferent dacă prezintă simptome sau nu.

„În ultimele zile, s-a discutat de apariția unui vaccin pentru Covid. Când acesta va fi disponibil în România, dvs aveți de gând sa va vaccinați sau nu?“, a fost om altă întrebare care suscitat interes. Ei, bine, aproape jumătate nu au de gând să se vaccineze. Astfel, nu mai puțin de 37,9% din cei chestionați au spus că NU se vor vaccina, cu siguranță, în timp ce doar 23% au spus că se vor va vaccina cu siguranță, iar 23,3% au răspuns că probabil că da și 12,4% au afirmat că probabil că nu. 3,4% au afirmat că nu știu sau nu răspund.

Când a venit vorba despre prioritatea vaccinării, majoritatea românilor a răspuns că vaccinul anti-covid ar trebui sa fie distribuit cu prioritate către categoriile vulnerabile.

Date interesante ies în evidență și atunci când românii au fost întrebați de redeschiderea școlilor. Nu mai puțin de 70% dintre respondenți, indiferent dacă au copii sau nu, au spus că școlile ar trebui redeschise, pentru că școala online nu funcționează și se pot lua măsuri de siguranță.

Un procent și mai mare de români, peste 90%, au spus că ar trebui redeschise cabinetele medicale în școli. De asemenea, 80% din cei chestionați au spus că este o idee bună achiziția de tablete din bani publici.

La o altă întrebare, 33,5% dintre chestionați au spus că sunt afectați criza covid și 41,9% de criza economică, în timp ce 20,2% au spus că de ambele. În plus, peste 50% au spus că sunt de acord cu introducerea unui venit minim de criză pentru toate persoanele din România.

Sondajul a avut 22 de întrebări legate de politică, educație, sănătate și economie. Au fost 1.100 de interviuri telefonice (CATI), iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.53%, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul integral îl puteți consulta aici:

Download (PDF, 834KB)

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Politica

Ireal! Arafat NU l-a informat pe Voiculescu despre situația de la Victor Babeș

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Apar informații incredibile despre incidentul de la Spitalul Victor Babeș. Raed Arafat a declarat, în această seară, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că a aflat de tragedia de la Spitalul Victor Babeș în jurul orei 17:00, dar nu l-a informat și pe ministrul Sănătății. Mai mult, Vlad Voiculescu este cel care l-a apelat, în jurul orei 18:00 pe șeful DSU.

”Nu știu dacă în momentul în care reprezentantul firmei nu a dorit să intre în TIR pacienții mai erau în viață. Asta urmează să se stabilească. TIR-urile erau în garanție, au fost verificate o dată la 2-3 luni. Am aflat în jurul orei 17:20 că este o problemă, am aflat ulterior că sunt pacienți în stop și apoi că sunt pacienți în stop-cardiorespirator. Apoi a fost anunțată poliția, nu știu ora exactă, dar am vorbit personal cu adjunctul Poliției Capitalei, Gavriș. Știa deja de incident. Cadrele medicale au încercat o ventilare medicală, dar având în vedere starea pacienților era clar că orice dereglare ar fi fus la stop cardiac. Dânsul m-a sunat prima dată, dar după ora 18:00. Noi l-am informat până la ce nivel am ajuns și că au intervenit toate mașinile.”, a declarat Raed Arafat.

Sursa: stiripesurse.ro; sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu, după tragedia de la Victor Babeș: „Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a ieșit în această seară cu o declarație după tragedia de la Spitalul Victor Babeș, unde au murit trei pacienți cu COVID după ce au rămas fără oxigen. Cîțu a spus că a decis, după accidentul tragic de la Spitalul Victor Babeș, să convoace ziariștii la o conferință de presă în care a refuzat să preia întrebări. După 2 minute, premierul l-a lăsat pe Raed Arafat să explice ce s-a întâmplat la TIR-ul de ATI.

”Se pare că este un accident. A început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne. I-am cerut ca ancheta să fie rapidă și transparentă pentru că toți vinovații trebuie să răspundă. Suntem în luptă și război cu această pandemie de 1 an de zile., Presiunea pe spitale e mare, trebuie cu toții să ajutăm. De ce am ieșit în seara asta și era important? Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare. L-am adus pe domul Arafat să vorbească. Nu trebuie să mai fugim de comunicare. Sper să avem resursele să trecem cât mai bine. Trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes.”, a declarat Florin Cîțu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Măsură pentru proprietarii de la bloc: copiii mai mici de trei ani vor fi scutiți la plata întreținerii

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii, potrivit unei modificări făcută, astăzi, în plenul Senatului, informează Agerpres. Au fost înregistrate 134 voturi „pentru“ şi un vot „împotrivă“. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului. Iniţiatorul propunerii legislative, liberalul Florin Roman, a explicat în expunerea de motive a proiectului de act normativ că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”.

„Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, a transmis Florin Roman, potrivit Agerpres.

Măsura propusă a mai fost aplicată în trecut. Mai exact, posibilitatea de a scuti părinții copiilor cu vârsta de sub trei ani de la plata întreținerii blocului s-a aplicat între 2017 și 2018, anul în care a apărut actuala legislație a asociațiilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: