Connect with us

Politica

Răzvan Filipescu, candidat PRO România pentru Senatul României: „Închiderea piețelor a fost o inconștiență“

Tatian Iorga

Publicat

la

Răzvan Filipescu, candidat PRO România pentru Senatul României, critică dur Guvernul Orban și spune că închiderea piețelor a fost o decizie total eronată. Filipescu spune că oamenii sunt nevoiți să stea în frig și în ploaie, în timp ce în mall-urile sunt ținute deschise.

„Închiderea piețelor este ilogică și ne împinge pe noi ca și cetățeni să ne înghesuim în hipermarketurile multinaționalelor, să cumpărăm produsele acestora, în loc să susținem capitalul autohton și antreprenoriatul local. Este o nepăsare și o inconștiență, pentru că dacă tu te joci cu agricultura, un domeniu vital care ne privește pe noi toți, înseamnă inconștiență. Îi invit pe reprezentanții Guvernului și pe actualii parlamentari de Constanța, care au susținut actualul Executiv, să vină în piețe și să vadă în ce condiții impracticabile își vând producătorii produsele. Prin decizia de închidere a piețelor distrugi practic o economie“, a spus Răzvan Filipescu.

Candidatul PRO România spune că agricultura din Dobrogea trece printr-o situație dramatică, în condițiile în care culturile de pe 85% din suprafața agricolă a județului sunt calamitate. Asta înseamnă că sunt fermieri care din cauza secetei nu au recoltat nimic. Situația nu are cum să nu se răsfrângă și asupra crescătorilor de animale, ceea ce duce la afectarea industriei alimentare per ansamblu, spune Răzvan Filipescu. Acesta spune că, prin închiderea piețelor, producătorilor agricoli li s-a restrâns foarte mult piața de desfacere. Pentru că rămâne pe stoc, marfa perisabilă se strică.

„Noi, cei din echipa PRO România – Constanța, încă din luna aprilie am solicitat declararea județului ca fiind calamitat pentru acordarea de despăgubiri fermierilor și am inițiat o propunere legislativă pe care am introdus-o în Parlament prin care am solicitat suspendarea ratelor la credite și la leasing-uri pentru fermierii afectați de secetă. Din păcate, după nouă luni, niciuna din aceste măsuri nu a fost susținută de Guvern și nici nu a fost votată de parlamentarii de Constanța. Până astăzi, Guvernul nu a declarat județul Constanța ca fiind calamitat. Astfel, suntem în situația în care foarte mulți fermieri sunt în pragul falimentului, care sunt în insolvență, sunt fermieri care au apelat la restructurări de credite, fiind raportați în centrala riscurilor de credite, un aspect care le va influența bonitatea financiară pentru următorii ani. De asemenea, sunt fermieri care nu au resursele necesare pentru a-și înființa noile culturi. E clar că toate aceste măsuri haotice își vor pune amprenta asupra prețurilor produselor alimentare. Deja vedem că la cereale prețurile au crescut în ultimele două luni și, automat, asta se va reflecta și în partea de nutriție animală. Dacă este să mergem să vedem realitatea în județ, sunt foarte mulți oameni care își vând animalele din ogradă pentru că nu mai au cu ce să le hrănească.“, a spus Filipescu.

Candidatul PRO România a spus că este nevoie ca toți parlamentarii constănțeni, indiferent de culoarea politică, în următorul mandat, să se lupte și să reprezinte cu adevărat interesele județului Constanța și să lase deoparte orgoliile și ambițiile politice.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alte promisiuni ale Guvernului Cîțu: „Emblema acestui Guvern va fi construcția de spitale noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu și-a luat angajamentul de a construi spitale noi în România, el susținând că va fi emblema actualului Guvern. Cîțu a precizat că singura condiție este ca proiectele de spitale noi să aibă ca termen limită de finalizare anul 2026.

”Va rămâne emblema, ștampila acestui Guvern: ne dorim să construim spitale noi. Sunt spitale în România care pot fi finalizate până în 2026, aceasta este singura condiție. De aceea îi rog pe toți ceilalți să vină cu planurile de spitale noi, care pot fi finalizate până în 2026. Eu vreau să rămână după această guvernare spitale noi în România și vom reuși să facem asta.”, a spus Florin Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Premierul Cîțu: „Să crești taxe în acest context este sinucigaș, îți omori economia“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a declarant că Guvernul său nu va crește taxele, asta pentru că mișcarea ar fi una sinucigașă pentru economie. Cîțu consideră că soluția este să digitalizăm administrația, iar în acest fel va crește colectarea pe termen lung și România se va descurca cu fondurile disponibile.

”Am văzut în spațiul public că se reîncălzește o ciorbă mai veche, asta cu taxele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care economia este sub potențial este sinucigaș, îți omori economia. România are resurse de a reveni în economie, iar soluția nu este să schimbi un om sau doi. Soluția este digitalizarea, aceasta este soluția pe care am văzut-o în Uniunea Europeană, este soluția să crești colectarea pe termen lung. Putem ajunge la acel deficit de 3% printr-o strategie inteligentă, putem să ne descurcăm cu banii pe care îi avem, doar să îi administrăm mai bine”, a spus Florin Cîțu.

Declarațiile lui Cîțu vin după ce economistul-șef al BNR, Valentin Lazea, a declarat că, mai devreme sau mai târziu, Guvernul va trebui să ia în considerare creșterea unor impozite.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: