Connect with us

Politica

Răzvan Filipescu, candidat PRO România pentru Senatul României: „Închiderea piețelor a fost o inconștiență“

Published

on

Răzvan Filipescu, candidat PRO România pentru Senatul României, critică dur Guvernul Orban și spune că închiderea piețelor a fost o decizie total eronată. Filipescu spune că oamenii sunt nevoiți să stea în frig și în ploaie, în timp ce în mall-urile sunt ținute deschise.

„Închiderea piețelor este ilogică și ne împinge pe noi ca și cetățeni să ne înghesuim în hipermarketurile multinaționalelor, să cumpărăm produsele acestora, în loc să susținem capitalul autohton și antreprenoriatul local. Este o nepăsare și o inconștiență, pentru că dacă tu te joci cu agricultura, un domeniu vital care ne privește pe noi toți, înseamnă inconștiență. Îi invit pe reprezentanții Guvernului și pe actualii parlamentari de Constanța, care au susținut actualul Executiv, să vină în piețe și să vadă în ce condiții impracticabile își vând producătorii produsele. Prin decizia de închidere a piețelor distrugi practic o economie“, a spus Răzvan Filipescu.

Candidatul PRO România spune că agricultura din Dobrogea trece printr-o situație dramatică, în condițiile în care culturile de pe 85% din suprafața agricolă a județului sunt calamitate. Asta înseamnă că sunt fermieri care din cauza secetei nu au recoltat nimic. Situația nu are cum să nu se răsfrângă și asupra crescătorilor de animale, ceea ce duce la afectarea industriei alimentare per ansamblu, spune Răzvan Filipescu. Acesta spune că, prin închiderea piețelor, producătorilor agricoli li s-a restrâns foarte mult piața de desfacere. Pentru că rămâne pe stoc, marfa perisabilă se strică.

„Noi, cei din echipa PRO România – Constanța, încă din luna aprilie am solicitat declararea județului ca fiind calamitat pentru acordarea de despăgubiri fermierilor și am inițiat o propunere legislativă pe care am introdus-o în Parlament prin care am solicitat suspendarea ratelor la credite și la leasing-uri pentru fermierii afectați de secetă. Din păcate, după nouă luni, niciuna din aceste măsuri nu a fost susținută de Guvern și nici nu a fost votată de parlamentarii de Constanța. Până astăzi, Guvernul nu a declarat județul Constanța ca fiind calamitat. Astfel, suntem în situația în care foarte mulți fermieri sunt în pragul falimentului, care sunt în insolvență, sunt fermieri care au apelat la restructurări de credite, fiind raportați în centrala riscurilor de credite, un aspect care le va influența bonitatea financiară pentru următorii ani. De asemenea, sunt fermieri care nu au resursele necesare pentru a-și înființa noile culturi. E clar că toate aceste măsuri haotice își vor pune amprenta asupra prețurilor produselor alimentare. Deja vedem că la cereale prețurile au crescut în ultimele două luni și, automat, asta se va reflecta și în partea de nutriție animală. Dacă este să mergem să vedem realitatea în județ, sunt foarte mulți oameni care își vând animalele din ogradă pentru că nu mai au cu ce să le hrănească.“, a spus Filipescu.

Candidatul PRO România a spus că este nevoie ca toți parlamentarii constănțeni, indiferent de culoarea politică, în următorul mandat, să se lupte și să reprezinte cu adevărat interesele județului Constanța și să lase deoparte orgoliile și ambițiile politice.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta