Connect with us

Politica

Bourceanu de la PNL sare la gâtul lui Țuțuianu, președintele CJ: “Pune frână din umbră viitorului Constanţei”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa s-a arătat indignată de cutezanţa liberalilor de a supune aleşilor judeţeni un proiect de hotărâre prin care se acordă subvenţie la transport elevilor din Constanţa. Cum acest proiect nu se încadra în obiectivele pe termen scurt, mediu şi lung al organismului condus de incompatibilul Ţuţuianu, proiectul a fost respins, iar motivul este unul halucinant: acest demers este prematur, iar liberalii sunt asociaţi politic cu elevii şi studenţii din Constanţa.

Luarea de poziţie a conducerii judeţului a fost girată din umbră de Horia Ţuţuianu care a evitat să îşi treacă numele pe comunicatul emis de instituţia pe care o conduce, deşi acest lucru se întâmpla frecvent până acum.

„Am înţeles că pentru PSD, elevii şi studenţii nu sunt importanţi pentru că nu sunt masă de manevră electorală. Horia Ţuţuianu şi consilierii săi au refuzat viitorului acestui judeţ ceva ce ar fi trebuit să aibă prin lege şi fără negocieri: reducere la transportul în comun. Dar de aici şi până la a acuza PNL că este responsabil de protestele elevilor şi studenţilor şi că aceştia acţionează politic este dincolo de orice imaginaţie. Noi suntem onoraţi să fim portavocea copiilor şi tinerilor care, foarte curând, vor conduce acest judeţ, cum am vrea noi, sau vor pleca din ţară pentru o viaţă mai bună, cum ar vrea domnul Ţuţuianu şi ciracii săi”, a declarat prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu. Acesta atenţionează „conducerea Consiliului Judeţean Constanţa”, pentru că Horia Ţuţuianu nu a avut curaj să semneze punctul de vedere, iar liberalii vor continua să insiste ca acest proiect să devină realitate. În plus, Septimiu Bourceanu spune că, după Făgădău, „şi Ţuţuianu, mai nou conducerea judeţului, a devenit invizibil după ce a fost declarat incompatibil”. (comunicat de presă PNL Constanța)

NOTĂ! Menționăm că aspectul sesizat de prim-vicepeședintele PNL Constanța este unul real. Comunicatul de ieri referitor la votul din Consiliul Județean pentru reducerile la transportul elevilor și stidenților din Constanța NU a mai purtat semnătura șefului administrației județene, așa cum se întâmpla până zilele trecute. Un motiv ar putea fi decizia ANI privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Horia Marius Țuțuianu.

Citiți și:

Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, în stare de INCOMPATIBILITATE

De asemenea, “Ordinea.ro” a prezentat, ieri, mesajul “conducerii Consiliului Județean Constanța” remis redacției la scurt timp după terminarea ședinței extraordinare în care a fost discutat proiectul referitor la abonamentele elevilor. Iată:

ADIO, reducere la transportul în comun pentru elevii și studenții din Constanța. Se lasă cu PLÂNGERI PENALE

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Politica

Deputatul Stelian Ion (USR), atac virulent la ministrul Justiției: “Tudorel Toader este un comunist sadea”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După ce i-a cerut ministrului Justiției să explice deiciziile din Dosarul retrocedărilor de la Constanța, deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, continuă seria atacurilor la adresa ministrului Justiției. Astfel, deputatul Ion declară, în direct la Antena 3 că Tudorel Toader este “comunist sadea”, iar argumentele sale pornesc de la “falsificarea realității”.

De altfel, imediat după intervenția televizată, deputatul Ion a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

Câteva lucruri am avut de spus:
– Tudorel Toader este un comunist sadea, ceea ce înseamnă și că toate argumentele sale pornesc de la falsificarea realității.
– Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost concepută ca un mecanism odios de intimidare a magistraților.
– Televiziunea lui Dan Voiculescu promovează în general persoane cu probleme penale grave.
– Acuzațiile la adresa Laurei Codruța Kovesi mi se par stupide.

Intervenția pe care parlamentarul constănțean a avut-o, în direct, la Antena 3 o puteți urmări aici .

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Bugetul României pentru 2019 a fost adoptat. Ce spune premierul Dăncilă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Cele doua camere reunite ale Parlamentului au adoptat, vineri, in plen, bugetul pentru anul 2019.

Printre prevederi sunt si amendamente controversate, precum reducerea banilor pentru serviciile de informatii pentru finantarea unor programe din sanatate, precum cel privind Vitamina D. De asemenea, Parlamentul a adoptat un amendament care prevede marirea alocatiei pentru copii de la 84 de lei la 150 lei.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că bugetul reflectă realitatea economică şi socială din acest moment din România, dar şi concepţia politică şi programul politic al alianţei de la guvernare. “(…) ca orice buget, de la noi sau de oriunde în lume, nu poate să răspundă tuturor aşteptărilor, dar este un buget realist şi cu perspectivă de dezvoltare”, a spus premierul. Legea bugetului de stat pe 2019 a fost votată vineri de Parlament, la cinci zile după ce a intrat în dezbatere. Bugetul pe acest an a fost aprobat cu 275 de voturi “pentru” şi 122 “împotrivă”. S-au înregistrat şi două abţineri. După ce va fi supusă controlului de consitutţionalitate, legea bugetului de stat pe 2019 va fi trimisă la Preşedinţie, pentru promulgare.

“Pentru Guvernul pe care îl conduc şi pentru mine, în mod special, este un moment al adevărului, momentul în care putem lăsa declaraţiile politice total în afara acestei săli şi pe baza cifrelor şi a proiectelor prevăzute în prouectul de buget să spunem ce se va întâmpla în anul 2019 cu viaţa fiecărui cetăţean. Bugetul reflectă realitatea economică şi socială din acest moment din România şi, de asemenea, concepţia politică şi programul politic al alianţei care a câştigat în mod foarte clar alegerile parlamentare în 2016”, a afirmat Dăncilă, vineri, la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului unde se dă votul final pe buget.

Ea a spus că bugetul este unul realist.

“Construcţia bugetului pentru acest an s-a bazat pe faptul că după aceşti ani de creştere economică neîntreruptă avem un Produs Intern Brut mai mare, un buget mai mare, un deficit mai scăzut şi o datorie publică în scădere. În acelaşi timp, ca orice buget, de la noi sau de oriunde în lume, nu poate să răspundă tuturor aşteptărilor, dar este un buget realist şi cu perspectivă de dezvoltare în România”, a declarat premierul.

Dăncilă a mai spus că anul 2019 va fi un an al investiţiilor.

sursa: news.ro

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alegerile pentru Parlamentul European – la 26 mai. Campania electorală începe la 27 aprilie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Alegerile pentru membrii din România ai Parlamentul European vor fi organizate duminică 26 mai, în timp ce campania electorală pentru forul eurpean va începe la 27 aprilie, conform actelor normative și calendarului pregătite de Guvern și analizate de Profit.ro.

Potrivit Legii 33/2007 privind organizarea şi desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, ziua de referinţă pentru un astfel de scrutin este duminica, iar aducerea la cunoștința publică a acesteia se face cu cel puțin 90 de zile înainte, prin publicarea în Monitorul Oficial al României. Conform deciziei la nivel european, perioada pentru cea de a 9-a alegere a reprezentanților în Parlamentul European prin vot universal direct a fost stabilită între 23 și 26 mai. Astfel, ținând cont de legislația internă, ziua alegerilor pentru Parlamentul European în România va fi 26 mai 2019.

Guvernul a pregătit actul normativ în acest sens, dar și calendarul acțiunilor necesare acestor alegeri, astfel că data începerii campaniei electorale va fi 27 aprilie.

În ziua votului, secțille de votare vor fi deschise începând cu ora 7,00 și închise la ora 21,00.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: