Connect with us

Politica

Bourceanu de la PNL sare la gâtul lui Țuțuianu, președintele CJ: “Pune frână din umbră viitorului Constanţei”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa s-a arătat indignată de cutezanţa liberalilor de a supune aleşilor judeţeni un proiect de hotărâre prin care se acordă subvenţie la transport elevilor din Constanţa. Cum acest proiect nu se încadra în obiectivele pe termen scurt, mediu şi lung al organismului condus de incompatibilul Ţuţuianu, proiectul a fost respins, iar motivul este unul halucinant: acest demers este prematur, iar liberalii sunt asociaţi politic cu elevii şi studenţii din Constanţa.

Luarea de poziţie a conducerii judeţului a fost girată din umbră de Horia Ţuţuianu care a evitat să îşi treacă numele pe comunicatul emis de instituţia pe care o conduce, deşi acest lucru se întâmpla frecvent până acum.

„Am înţeles că pentru PSD, elevii şi studenţii nu sunt importanţi pentru că nu sunt masă de manevră electorală. Horia Ţuţuianu şi consilierii săi au refuzat viitorului acestui judeţ ceva ce ar fi trebuit să aibă prin lege şi fără negocieri: reducere la transportul în comun. Dar de aici şi până la a acuza PNL că este responsabil de protestele elevilor şi studenţilor şi că aceştia acţionează politic este dincolo de orice imaginaţie. Noi suntem onoraţi să fim portavocea copiilor şi tinerilor care, foarte curând, vor conduce acest judeţ, cum am vrea noi, sau vor pleca din ţară pentru o viaţă mai bună, cum ar vrea domnul Ţuţuianu şi ciracii săi”, a declarat prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu. Acesta atenţionează „conducerea Consiliului Judeţean Constanţa”, pentru că Horia Ţuţuianu nu a avut curaj să semneze punctul de vedere, iar liberalii vor continua să insiste ca acest proiect să devină realitate. În plus, Septimiu Bourceanu spune că, după Făgădău, „şi Ţuţuianu, mai nou conducerea judeţului, a devenit invizibil după ce a fost declarat incompatibil”. (comunicat de presă PNL Constanța)

NOTĂ! Menționăm că aspectul sesizat de prim-vicepeședintele PNL Constanța este unul real. Comunicatul de ieri referitor la votul din Consiliul Județean pentru reducerile la transportul elevilor și stidenților din Constanța NU a mai purtat semnătura șefului administrației județene, așa cum se întâmpla până zilele trecute. Un motiv ar putea fi decizia ANI privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Horia Marius Țuțuianu.

Citiți și:

Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, în stare de INCOMPATIBILITATE

De asemenea, “Ordinea.ro” a prezentat, ieri, mesajul “conducerii Consiliului Județean Constanța” remis redacției la scurt timp după terminarea ședinței extraordinare în care a fost discutat proiectul referitor la abonamentele elevilor. Iată:

ADIO, reducere la transportul în comun pentru elevii și studenții din Constanța. Se lasă cu PLÂNGERI PENALE

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Administrația Prezidențială a anunțat întrebările la care vor răspunde românii la Referendumul pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Purtătorul de cuvânt al  preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a susținut, astăzi, o declarație de presă la Palatul Cotroceni.  Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălin Dobrovolschi, a anunţat joi că preşedintele a semnat decretul referitor la întrebările pentru referendum. Acesta a anunțat cele două întrebări la care vor răspunde românii la Referendumul pe Justiție.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnata stăzi decretul pentru rpganziatrea uni refendum.

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațieiri pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteti de acord cu interziceea ordonanțelor de urgență privind   infaracțiunile corupție și extinderea dreptului de a contesta OUG la CCR și către alte instițuții.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oamenii lui Cioloș de la Constanța îi cer scuze deputatului Mircea Dobre (Pro România)

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constatăm cu surprindere că domnul deputat ex-PSD Mircea Dobre s-a suparat. Dumnealui nu dorește să fie pus în aceeași bancă cu foștii colegi care au votat ieri, cu ambele maini modificarea codurilor penale. Și are dreptate, dumnealui nu a ajuns la vot. A lipsit.

Și pentru că noi, cei de la PLUS Constanța, l-am pus prezent și că a votat pro-corupți, ne cerem scuze. A fost doar o eroare făcută din obisnuință. Dânsul a mai votat și în alte ocazii alături de Nicolicea, Dragnea, pentru modificarea codurilor (să ne amintim de “Marțea Neagră”). Dar sperăm ca domnul deputat Dobre să ne ierte ca este Joia Mare, dar nu așa cum l-a iertat justiția pe domnul Sebastian Ghiță, tovarășul de club de Dubai al domnului șef Victor Ponta.

În final, dorim să îi transmitem domnului deputat să aibă parte de sărbători fericite și să numere pe degete procentele de la europarlamentare. (comunicat de presă PLUS Constanța)

Citiți și:

Deputatul Mircea Dobre, atac la partidul lui Cioloș: Minciuna, Ipocrizia și Demagogia sunt singurele „atuuri”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Mircea Dobre, atac la partidul lui Cioloș: Minciuna, Ipocrizia și Demagogia sunt singurele „atuuri”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Am fost surprins să-mi văd fotografia pe pagina de Facebook a noii formațiuni politice PLUS Constanța, cu acuzații de blat la votul de ieri, din Camera Deputaților. Încă o dată văd că Minciuna, Ipocrizia și Demagogia sunt singurele „atuuri” ale celor care acum ne atacă pe noi, ducându-și electoratul pe o pistă falsă. Probabil au moștenit „strategia” de la liderul lor, Dacian Cioloș, care exact asta ne-a demonstrat tuturor, în 2016, transmite deputatul Pro România de Constanța, Mircea Titus Dobre, prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Documentul este însoțit și de o fotografie care a apărut pe cunoscuta rețea de socializare și pe care v-o punem la dispoziție:

De altfel, coordonatorul Pro România Constanța se întreabă și de ce se petrec toate acestea, de unde toate aceste declarații ale liderilor formațiunii coodonate de fostul premier Dacian Cioloș. O explicație ar fi următoarea:

“Matematica votului dat ieri, în Camera Deputaților, pentru modificările legilor Justiției arată clar o majoritate a celor care oricum ar fi votat pentru ele. Cu peste 100 de voturi față de toți cei care am fi votat împotrivă, dar numai 22 de deputați neafiliați, noi știam de la început că suntem puși în fața unui război pierdut din start. Nici dacă noi, cei 22 de deputați neafiliați, am fi votat alături de ceilalți 23 de deputați PNL care au fost absenți, nu am fi obținut rezultatul dorit de noi, adică respingerea modificărilor legislative susținute de PSD-ALDE-UDMR. Tocmai de aceea ne întrebăm dacă acest atac furibund al celor de la PLUS Constanța nu cumva este un blat politic: este vorba despre foarte mulți bani, de care PLUS beneficiază implicit, în această alianță cu USR. PRO România a cerut eliminarea finanțărilor de milioane de euro, acordate partidelor politice. Acum suntem atacați chiar de cei pe care-i credeam de aceeași parte a baricadei, în lupta contra PSD-ALDE-UDMR.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: