Connect with us

Politica

Bourceanu de la PNL sare la gâtul lui Țuțuianu, președintele CJ: “Pune frână din umbră viitorului Constanţei”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa s-a arătat indignată de cutezanţa liberalilor de a supune aleşilor judeţeni un proiect de hotărâre prin care se acordă subvenţie la transport elevilor din Constanţa. Cum acest proiect nu se încadra în obiectivele pe termen scurt, mediu şi lung al organismului condus de incompatibilul Ţuţuianu, proiectul a fost respins, iar motivul este unul halucinant: acest demers este prematur, iar liberalii sunt asociaţi politic cu elevii şi studenţii din Constanţa.

Luarea de poziţie a conducerii judeţului a fost girată din umbră de Horia Ţuţuianu care a evitat să îşi treacă numele pe comunicatul emis de instituţia pe care o conduce, deşi acest lucru se întâmpla frecvent până acum.

„Am înţeles că pentru PSD, elevii şi studenţii nu sunt importanţi pentru că nu sunt masă de manevră electorală. Horia Ţuţuianu şi consilierii săi au refuzat viitorului acestui judeţ ceva ce ar fi trebuit să aibă prin lege şi fără negocieri: reducere la transportul în comun. Dar de aici şi până la a acuza PNL că este responsabil de protestele elevilor şi studenţilor şi că aceştia acţionează politic este dincolo de orice imaginaţie. Noi suntem onoraţi să fim portavocea copiilor şi tinerilor care, foarte curând, vor conduce acest judeţ, cum am vrea noi, sau vor pleca din ţară pentru o viaţă mai bună, cum ar vrea domnul Ţuţuianu şi ciracii săi”, a declarat prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu. Acesta atenţionează „conducerea Consiliului Judeţean Constanţa”, pentru că Horia Ţuţuianu nu a avut curaj să semneze punctul de vedere, iar liberalii vor continua să insiste ca acest proiect să devină realitate. În plus, Septimiu Bourceanu spune că, după Făgădău, „şi Ţuţuianu, mai nou conducerea judeţului, a devenit invizibil după ce a fost declarat incompatibil”. (comunicat de presă PNL Constanța)

NOTĂ! Menționăm că aspectul sesizat de prim-vicepeședintele PNL Constanța este unul real. Comunicatul de ieri referitor la votul din Consiliul Județean pentru reducerile la transportul elevilor și stidenților din Constanța NU a mai purtat semnătura șefului administrației județene, așa cum se întâmpla până zilele trecute. Un motiv ar putea fi decizia ANI privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Horia Marius Țuțuianu.

Citiți și:

Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, în stare de INCOMPATIBILITATE

De asemenea, “Ordinea.ro” a prezentat, ieri, mesajul “conducerii Consiliului Județean Constanța” remis redacției la scurt timp după terminarea ședinței extraordinare în care a fost discutat proiectul referitor la abonamentele elevilor. Iată:

ADIO, reducere la transportul în comun pentru elevii și studenții din Constanța. Se lasă cu PLÂNGERI PENALE

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale va fi Theodor Paleologu, a decis, duminică, Colegiul Naţional al partidului, la propunerea lui Traian Băsescu. Acesta nu a participat la vot.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost prezent duminică, la prima parte a reuniunii PMP, unde a susţinut ca Theodor Paleologu să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, exprimându-şi speranţa ca acesta „să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă”. Totodată, Băsescu l-a propus pe Mihail Neamţu pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei electorale, în timp ce Eugen Tomac va conduce campania.

Theodor Paleologu a precizat că va avea o campanie ca un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări, pentru că, după preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie de un preşedinte învăţător. El spune că un preşedinte învăţător este un educator şi un inspirator, un continuator şi un transmiţător, un mediator şi un moderator, un ascultător şi un îndrumător şi doar un colosal efort de educaţie poate ridica această ţară.

„În primul rînd mă gîndesc la tatăl meu. Lui vreau să-i dedic marea încleştare care urmează. Vocaţia mea este aceea de educator. Fiind vorba de o campanie prezidenţială, o voi trata ca pe un imens exerciţiu de pedagogie naţională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări. Explic toate motivaţiile şi intenţiile mele în scrisoarea pe care am adresat-o tatălui meu. Fiind vorba, însă, de o campanie prezidenţială, o voi trata ca pe un imens exerciţiu de pedagogie naţională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări, un curs despre valorile care ţin o societate împreună, despre moştenire şi educaţie, despre legătura dintre justiţie şi pace socială, despre dreptate şi libertate ca fundamente ale prosperităţii, despre grija pentru natură şi criza demografică, despre diplomaţie şi rolul României în lume. Îmi voi expune cu fermitate principiile şi punctele de vedere, dar în primul rînd voi asculta, căci un bun educator trebuie să asculte şi să faciliteze dialogul, să-i încurajeze pe ceilalţi să spună ce gândesc. Un preşedinte învăţător este un educator şi un inspirator, un continuator şi un transmiţător, un mediator şi un moderator, un ascultător şi un îndrumător. Doar un colosal efort de educaţie poate ridica această ţară. În ultimă instanţă toate problemele noastre încep şi se termină cu educaţia”, a scris Paleologu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Mihai Neamţu a anunţat, sâmbătă, că a acceptat invitaţia de a deveni membru PMP, dar că susţine candidatura la Preşedinţie a lui Theodor Paleologu.

sursa foto: news.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu ar candida INDEPENDENT la prezidențiale. Cui cere sprijinul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Mircea Diaconu susține că își dorește să candideze la prezidențiale ca independent și afirmă că va accepta sprijinul oricărui partid politic sau al oricărui om care dorește să-i fie alături.

„Am ales să fac această conferință de pe scările Ateneului pentru că această clădire este o formă de civism a poporului român. Astăzi pare că nimic nu se mai poate, toate canalele sunt blocate. Eu vorbesc despre rădăcini, este vorba despre puncte identitare, ori un popor are nevoie de rădăcini. Ceva care crește fără să aibă rădăcini nu are nicio șansă. Cred că acest loc poate fi un punct de renaștere a nației. Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca pentru că sunt enervat, nemulțumit. Faptul că vreau nu este suficient, pentru că este nevoie de 200.000 de semnături, aproape imposibil de strâns de către un om cu 2 mâini și 2 picioare. În 2014 am primit sprijin din partea oamenilor și cer în acest moment același gen de sprijin. Noi în momentul ăsta funcționăm anormal: un partid își pune președintele de partid să candideze la prezidențiale, el câștigă alegerile și își dă demisia formal, pentru că el nu poate fi președintele tuturor. Ori funcția de președinte nu este una politică, cel puțin așa scrie în constituție. Eu cer sprijinul pentru un vis, nu este nicio negociere. Eu vreau au altfel de demers și mă bucur de orice sprijin al oricui, ALDE, Pro România și oricine mai dorește să-mi ofere sprijin. Eu îmi doresc să discut cu toată lumea, nu bat la nicio ușă, ușa este a mea. Eu sunt un om banal, cel mai banal om din România, am doar două mâini și două picioare. Sunt un om cu doar două nume, printre puținii oameni din România, dar tocmai de aceea sunt un om banal”, a spus Mircea Diaconu, pe scările de la Ateneu, citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(VIDEO) Ramona Ioana Bruynseels: “Ne pregătim pentru o premieră absolută – PSD fără candidat în turul doi”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul la Preşedinţie al Partidului Puterii Umaniste, Ramona Ioana Bruynseels, ironizează candidatura lui Dăncilă la Cotroceni. După ce încearcă de două ori să rostească declaraţia pe această temă, izbucnind în hohote de râs după primele cuvinte, Bruynseels afirmă că, odată cu candidatura actualului premier, în acest an ne pregătim pentru o premieră absolută – PSD fără candidat în turul doi.

Ramona Bruynseels spune că se bucură că după atîţia ani în care femeile nu au contat real în lupta pentru Preşedinţie, anul acesta avem încă o doamnă a cărei candidatură a fost confirmată.

”Din păcate, însă, candidatura doamnei Dăncilă la prezidenţiale este atât de neconvingătoare încât chiar şi pentru cei care o susţin, din PSD dar mai ales din anumite zone din afara PSD, există nevoia de a o vota de două ori, şi în 23 iulie, şi în 24 august, probabil ca să se convingă pe ei înşişi că asta chiar se întâmplă. Nu m-ar mira să fie nevoie de încă o cofirmare, undeva, prin 27 septembrie. Din foarte multe motive, pe care le ştim noi toţi, odată cu candidatura doamnei Viorica Dăncilă la prezidenţialele din acest an, ne pregătim pentru o premieră absolută: PSD fără candidat în turul doi”, spune Bruynseels, care admite că a avut o scurtă colaborare cu actualul premier.

https://www.facebook.com/watch/?v=463816297535630

Congresul extraordinar al PSD a validat sâmbătă, cu unanimitate de voturi, candidatura Vioricăi Dăncilă la Preşedinţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: