Connect with us

Actual

Bricul ”Mircea” ajunge mâine în portul Bari din Italia!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Prima parte a marşului de instrucţie, realizat de Nava-Şcoală ”Mircea”, se va încheia marţi, 12 iunie, în portul Bari, din Italia, după o perioadă de opt zile în care cei 99 de cadeţi români şi germani, aflaţi la bordul bătrânului velier, au tranzitat strâmtorile Bosfor şi Dardanele, au navigat prin puzderia de insule din Marea Egee, unde şi-au consolidat deprinderile practice de Navigaţie cu vele şi cunoştinţele de Navigaţie Astronomică.

1040 de mile marine a parcurs ”Mircea” de la plecarea sa din portul Constanţa până în sudul Italiei, la Bari, unde va rămâne acostat până vineri, 15 iunie. Pe durata escalei, Nava-Şcoală ”Mircea” îşi va deschide porţile şi va putea fi vizitată de populaţia civilă, conform următorului program: marţi, 12 iunie, şi miercuri, 13 iunie, în intervalele orare 10.00-13.00 şi 16.00-20.00, iar joi, 14 iunie, în intervalul orar 10.00-13.00.

Echipajul navei, cadeţii de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” şi cadeţii de la Academia Navală Germană vor avea ocazia să viziteze obiectivele culturale şi turistice din zona oraşului Bari. Marşul de instrucţie al Navei-Şcoală ”Mircea” însumează peste 2000 de mile marine parcurse într-un interval de 31 de zile. Pe durata călătoriei, nava va face escale în trei porturi europene.

”Mircea” este cel mai longeviv ambasador al României pe mările şi oceanele lumii. Nava a intrat în serviciul Marinei Militare Române în anul 1939, iar la bordul acesteia s-au format peste 70 de generaţii de marinari militari români.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Incendiu puternic în județ! O casă în construcție arde generalizat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în localitatea Moșneni, pe strada Mihai Viteazu, nr. 1 a izbucnit un incendiu violent la o casă cu etaj aflată în construcție.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere și un Smurd din cadrul secției Tuzla deoarece este ardere generalizată.  Intervin 11 pompieri.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un pieton a fost rănit într-un accident rutier în stațiunea Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în stațiunea Mamaia, în zona Aqua Magic a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un  pieton a fost rănit.

Potrivit serviciului de Ambulanță Constanța, la fața locului a ajuns o ambulanță care a găsit pietonul cu fractură deschisă a membrului inferior, conștient și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): A venit iarna în țara noastră! La Constanța a plouat torențial

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, în multe zone din țară a venit iarna mai devreme decât era firesc. Dar să nu uităm că ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben pentru 32 de județe (trei parțial), potrivit căruia era de așteptat să avem parte de ninsori, lapoviță, ploi și vânt puternic.

Drumarii au intervenit pe parcursul nopții în fiecare zonă a țării. Imaginile pe care vi le furnizăm sunt de pe DN3, județul Călărași și ne-au fost puse la dispoziție de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța.

În municipiul Constanța a plouat torențial pe parcursul nopții.

Foto: România Liberă

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: