Connect with us

Actual

Bricul ”Mircea” ajunge mâine în portul Bari din Italia!

Maria Ionescu

Publicat

la

Prima parte a marşului de instrucţie, realizat de Nava-Şcoală ”Mircea”, se va încheia marţi, 12 iunie, în portul Bari, din Italia, după o perioadă de opt zile în care cei 99 de cadeţi români şi germani, aflaţi la bordul bătrânului velier, au tranzitat strâmtorile Bosfor şi Dardanele, au navigat prin puzderia de insule din Marea Egee, unde şi-au consolidat deprinderile practice de Navigaţie cu vele şi cunoştinţele de Navigaţie Astronomică.

1040 de mile marine a parcurs ”Mircea” de la plecarea sa din portul Constanţa până în sudul Italiei, la Bari, unde va rămâne acostat până vineri, 15 iunie. Pe durata escalei, Nava-Şcoală ”Mircea” îşi va deschide porţile şi va putea fi vizitată de populaţia civilă, conform următorului program: marţi, 12 iunie, şi miercuri, 13 iunie, în intervalele orare 10.00-13.00 şi 16.00-20.00, iar joi, 14 iunie, în intervalul orar 10.00-13.00.

Echipajul navei, cadeţii de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” şi cadeţii de la Academia Navală Germană vor avea ocazia să viziteze obiectivele culturale şi turistice din zona oraşului Bari. Marşul de instrucţie al Navei-Şcoală ”Mircea” însumează peste 2000 de mile marine parcurse într-un interval de 31 de zile. Pe durata călătoriei, nava va face escale în trei porturi europene.

”Mircea” este cel mai longeviv ambasador al României pe mările şi oceanele lumii. Nava a intrat în serviciul Marinei Militare Române în anul 1939, iar la bordul acesteia s-au format peste 70 de generaţii de marinari militari români.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident în Portul Constanța. Un docher a căzut de la înălțime!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, prin numărul de urgență 112 a fost anunțat un accident în Portul Constanța, la dana 44-45, unde un bărbat a căzut de la înălțime.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului au fost alocate atât resurse medicale (ambulanța de terapie intensivă mobilă și o ambulanță smurd b) dar și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, deoarece persoana era căzută pe o platformă la o înălțime de aproximativ  10 metri. Bărbatul a fost preluat de echipajul medical, conștient, colaborant și transportat la spital.

Potrivit IPJ Constanța, este vorba despre un bărbat, de 49 de ani, din Constanța,  care a căzut de la aproximativ 15 metri înălțime, pe un utilaj (separator cereale), aflat la 2 metri înălțime. Bărbatul prezintă traumatism cranio-cerebral închis.
Bărbatul este angajat docher-mecanizator în portul Constanța.

Polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime efectuează cercetări.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Un dulap a căzut peste un copil de grădiniță. Micuțul a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, un incident neplăcut s-a produs la grădinița cu program prelungit Perluțele Mării, situată pe strada Mihai Viteazu, nr. 56 din Constanța.

În jurul orei 17.00, un apel la 112 anunța că un copil în vârstă de 5 ani a fost rănit după ce a căzut un dulap peste el. Conștient, micuțul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Se pare că dulapul a căzut peste copil după ce acesta s-a agățat de el.

Potrivit inspectorului școlar general, Mihai Sorin, din primele informații a reieșit că, după terminarea programului, unul dintre copii a fost preluat de la grupă de către mama sa. Micuțul a ieșit pe hol înaintea mamei și, în timp ce se juca, un dulap s-a răsturnat peste el, dar numai parțial, căci obiectul de mobilier a rămas sprijinit de peretele opus, holul fiind îngust.
Conform procedurii, a fost anunțat Serviciul 112 și, implicit, Inspectoratul Județean de Poliție.

”Din datele pe care le avem până în prezent, la sosirea echipajului de urgență medicală, copilul era conștient, având numai câteva zgârieturi la o ureche și la degete (fără sângerare abundentă). Aștept să primesc informații în scris, în această seară, iar mâine voi fi prezent la prima oră la grădiniță, pentru gestiona situația.”, a precizat inspectorul școlar general Mihai Sorin.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un caz de meningită virală, descoperit la o grădiniță din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un caz de meningită virală a fost înregistrat la grădinița numărul 8 din municipiul Constanţa. Din fericire, este vorba despre un caz izolat, care nu îi pune în pericol și pe alți copii. Inspectorul școlar Mari Mrejeru, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța a precizat că  s-a discutat cu conducerea unității de învățământ. 

”Copilul nu a frecventat grădinița în ultimele 2 săptămâni, așa că virusul nu a fost contactat în colectivitate.”, a precizat Mari Mrejeru. 

Informată despre această situație, conducerea Direcției de Sănătate Publică din Constanța nu a considerat necesară intervenția în acest moment, fiind vorba despre un caz izolat.

Conducerea școlii a luat decizia de a efectua  o dezinfecție, în cursul zilei de vineri. In acest moment nu există un pericol pentru copiii care frecventează grădinița.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: