Connect with us

Actual

Bricul ”Mircea” ajunge mâine în portul Bari din Italia!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Prima parte a marşului de instrucţie, realizat de Nava-Şcoală ”Mircea”, se va încheia marţi, 12 iunie, în portul Bari, din Italia, după o perioadă de opt zile în care cei 99 de cadeţi români şi germani, aflaţi la bordul bătrânului velier, au tranzitat strâmtorile Bosfor şi Dardanele, au navigat prin puzderia de insule din Marea Egee, unde şi-au consolidat deprinderile practice de Navigaţie cu vele şi cunoştinţele de Navigaţie Astronomică.

1040 de mile marine a parcurs ”Mircea” de la plecarea sa din portul Constanţa până în sudul Italiei, la Bari, unde va rămâne acostat până vineri, 15 iunie. Pe durata escalei, Nava-Şcoală ”Mircea” îşi va deschide porţile şi va putea fi vizitată de populaţia civilă, conform următorului program: marţi, 12 iunie, şi miercuri, 13 iunie, în intervalele orare 10.00-13.00 şi 16.00-20.00, iar joi, 14 iunie, în intervalul orar 10.00-13.00.

Echipajul navei, cadeţii de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” şi cadeţii de la Academia Navală Germană vor avea ocazia să viziteze obiectivele culturale şi turistice din zona oraşului Bari. Marşul de instrucţie al Navei-Şcoală ”Mircea” însumează peste 2000 de mile marine parcurse într-un interval de 31 de zile. Pe durata călătoriei, nava va face escale în trei porturi europene.

”Mircea” este cel mai longeviv ambasador al României pe mările şi oceanele lumii. Nava a intrat în serviciul Marinei Militare Române în anul 1939, iar la bordul acesteia s-au format peste 70 de generaţii de marinari militari români.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

În cursul zilei de azi, 19 februarie, în Marea Neagră s-a produs un nou cutremur destul de puternic. Acesta a avut loc la ora 12:43:52 și a fost localizat manual.

El s-a produs la adâncimea de 50 de km, la următoarele coordonate: latitudinea 43.3073; longitudinea 35.1136.

Magnitudinea cutremurul a fost de 3,4 grade pe scara Richter.

În urmă cu două săptămâni, mai exact pe data de 6 februarie, au avut loc nu mai puțin de 10 cutremure în Marea Neagră.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat pentru Agenția de presă News.ro:  ”Acestea cutremure nu au nici o importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nici o problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în județul Ilfov! A fost declanșat sistemul RO-ALERT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul RO-ALERT a fost folosit marți, în jurul orei 13:40, pentru a preveni populația din București și Jud. Ilfov să ia măsuri suplimentare de protecție având în vedere incendiul declanșat la depozitul Remat din Afumați, Jud. Ilfov.

”Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.”, scrie în mesajul trimis prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit ISU, sunt degajări mari de fum iar acesta se îndreaptă către București.

Locuitorilor din zonele afectate li se recomandă să păstreze geamurile închise și să evite deplasările în aer liber.

Pompierii au dificultăți în zonă întrucât nu există hidranți disponibili. Traficul este restricționat în zonă.

”Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-au înmulțit punctele termice din municipiul Constanța unde există avarie! Acum sunt 38!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat în data de 19.02.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 176, 177, 178. În consecinţă, în lipsa energiei termice, s-au oprit instalaţiile noastre care asigură distribuţia energiei termice în perimetrul: str. B. Delavrancea, str. Soveja, str. Venus, str. Portitei, str. Campului, str. Granicerului, str. Semanatorului, str. Dionisie cel Mic.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanta S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanta SA (CET Palas).

Precizăm că, noaptea trecută, puțin după miezul nopții, 35 de puncte termice situate în cartierele Tomis III, Tomis Nord și Faleză Nord au rămas fără căldură și apă caldă.

Citește detalii despre acest subiect:

O zi și o noapte fără căldură! Vezi ce zone sunt afectate și cum justifică CET și RADET întreruperea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: