Conecteaza-te cu noi

Administratie

Bugetele mai multor instituții din subordinea CJ Constanța, rectificate. Vezi cine a primit fonduri

Published

on

Consilierii județeni s-au reunit astăzi, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 15 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi şi un singur proiect înscris pe lista suplimentară. Printre acestea vă reamintim proiectele ce au vizat rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Județului Constanța precum și rectificarea bugetelor instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţului Constanţa.

Primul proiect de pe ordinea de zi a avut ca temă de discuție rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa. În cazul acestei instituţii vorbim de o rectificare în sensul redistribuirii unor sume între articole bugetare, astfel că, bugetul rămâne la același nivel, respectiv 5.342.693 de lei. Aceste redistribuiri survin ca urmare a necesităţii şi oportunităţii închirierii unui imobil care să permită desfăşurarea activităţii DGEP în condiţii optime, într-o clădire cu strictă destinaţie, care să corespundă tuturor condiţiilor impuse de specificul activităţii.

Alte cinci proiecte de hotărâre au vizat rectificări ale bugetelor instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Constanţa. În cazul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, valoarea bugetului de venituri şi cheltuieli, propusă spre aprobare, este de 43.448.473 lei, majorat cu 1.206.400 lei, faţă de ultima aprobare a CJC, din care 631.306 lei reprezintă excedentul anului 2020, rămas neutilizat, şi care se reportează în anul 2021, conform normelor legale în vigoare.

De asemenea, bugetul de venituri şi cheltuieli al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Agigea a fost rectificat prin suplimentarea cu suma de 113.000 lei, primită de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, suplimentare necesară pentru a asigura plata salariilor personalului medical din cadrul unităţii sanitare.

Advertisement

Bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a fost modificat şi el. Aici vorbim de o rectificare  prin suplimentarea acestuia cu suma de 5.303.750 lei, pentru acoperirea cheltuielilor pe unele articole bugetare, precum şi pentru o mai bună gestiune a bugetului actual, notează CJC.

Alte două proiecte de rectificări bugetare au vizat două instituţii de cultură aflate în subordinea CJC, respectiv Muzeul de Artă Constanţa şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Dacă în cazul celei din urmă, vorbim de o rectificare în sensul suplimentării bugetului cu suma de 300.000 lei, de la valoarea de 10.190.330 lei, la valoarea de 10.490.330 lei, în cazul Muzeului de Artă Constanţa, bugetul a fost diminuat cu suma de 80.000 lei, de la 2.565.000 lei, la 2.485.000 lei.

Nu în ultimul rând, consilierii judeţeni au votat astăzi rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Judeţului Constanţa. La partea de venituri, bugetul judeţean are o valoare de 479.321.972 lei, iar la partea de cheltuieli, o valoare de 530.891.614 lei, înregistrând un deficit de 51.569.642 lei, care va fi acoperit în totalitate din excedentul bugetar al anilor precedenti. Veniturile totale au fost suplimentate cu suma de 4.952.750 lei, această influenţă datorându-se, în mare parte, alocării unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Un număr de patru proiecte de o importanţă majoră pentru viaţa socială a cetăţenilor judeţului Constanţa au fost suspuse astăzi dezbaterii şi votului consilierilor judeţeni. Acestea fac referire la înfiinţarea a patru servicii sociale cu cazare tip locuinţă protejată (maxim), pentru persoane adulte cu dizabilităţi, şi anume: “Casa Albatros Topraisar”, „Casa Daniel Techirghiol”, „Casa Iris Cumpăna” şi „Casa Liliana Techirghiol”. Aceste servicii au fost înfiinţate în scopul protectiei familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi a unor grupuri sau a altor persoane aflate in dificultate şi nevoie socială.

Un alt proiect dezbătut astăzi a fost cel referitor la numirea unui al treilea membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Albatros” Constanţa. În urma votului exprimat, a fost adoptată hotărârea cu privire la numirea domnului Eduard Nedelcu, propus din partea Alianţei USR PLUS, cu un număr de 20 voturi pentru şi 12 voturi împotrivă.

Advertisement

Tot astăzi, consilierii judeţeni au votat modificarea Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri,  pe anul 2021, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. În funcţie de evoluţia stării de degradare a drumurilor judeţene, de importanţa şi traficul pe care îl deserveşte fiecare sector în parte, au survenit modificări în structura programului de lucrări, care însă, nu au influenţat valoarea totală a programului. Prin aceste reglementări se urmăreşte atingerea unui grad ridicat de siguranţă a traficului rutier şi satisfacerea nevoilor şi necesităţilor locuitorilor judeţului.

De asemenea, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CJC s-a aflat proiectul de modificare a Anexelor Hotărârii CJC Nr. 239/19.10.2021 privind serviciul public de transport judeţean de persoane. Acest proiect a fost suspus dezbaterii publice continue, suferind numeroase modificări și completări, aduse ca urmare a solicitărilor primite, fiind completat inclusiv cu solicitările formulate în cadrul şedinţelor de dezbatere publică. În vederea efectuării modificărilor necesare, în limitele legii, documentaţia a fost transmisă către firma de consultanţă a acestui proiect, fiind observate unele inadvertenţe, între forma aprobată şi forma finală agreată, ce se impun a fi remediate. Hotărârea a fost adoptată cu 26 de voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.

Ședința de astăzi s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți toţi cei  37 de consilieri județeni.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions