Connect with us

Administratie

Deputatul Lungoci de la PSD, scrisoare deschisă către președintele CJ Constanța pe tema fondurilor alocate pentru infrastructura rutieră din județ

la

Lucian Lungoci, deputat PSD de Constanța, îi scrie președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu căruia îi solicită lămuriri cu privire la sumele alocate de administrația județeană pentru lucrările de infrastructură rutieră.

Lungoci, fost șef al Direcției Județene de Drumuri și Poduri Constanța în mandatul lui Nicușor Constantinescu, dar și în cel al social democratului Marius Horia Țuțuianu, cunoaște problemele de infrastructură din județul Constanța și întervine cerându-i actualului șef al administrației județene să ia în serios alocările de fonduri pentru lucrările la drumuri.

“Vreau să sublinieaz și faptul că CJC poate depune, foarte ușor, cereri de finanțare pentru investițiile prevăzute la Art. 4 al. 1 din OUG nr. 95/2021 lit. c,d – drumuri județene, poduri și podețe. De ce spun că este foarte ușor? Pentru că, în anul 2019, RAJDP Constanța a contractat, pentru Consiliul Județean Constanța, lucrări de cadastrare, expertize tehnice, documentații de avizare a lucrărilor de investiții și devize generale”, scrie deputatul Lucian Lungoci în document.

Argumentele le găsiți aici:

Download (PDF, 110KB)

foto: arhivă Ordinea.ro

Locuitorii comunei Lumina, invitați la sărbătorirea Zilei Naționale a României

Scris de

Primăria Lumina îi invită pe toți locuitorii comuinei la manifestările organizate de 1 Decembrie, pentru a marca ZIUA NAŢIONALĂ a ROMÂNIEI. Activitățile vor debuta în jurul orei 10:30 printr-o slujbă religioasă, alocuțiuni, intonare imn și depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Parcul Primăriei. Evenimentul continuă după ora 11:00 în Parcul Central din Lumina unde Ansamblul de Dansuri Luminițe Dobrogene va oferi reprezentanții de dansuri folclorice. Autoritățile locale vor oferi cetățenilor o porție din tradiționala fasole cu ciolan. Participarea la evenimentele organizate de 1 decembrie se va face respectând normele legale în vigoare cu privire la măsurile de prevenție COVID-19, notează Primăria.

Amintim că, tot mâine, autoritățile locale vor redeschide parcul central, începând cu ora 17:00, când vor fi aprinse luminițele de Crăciun.

Poarta Albă. Dispensarul și grădinița intră în reabilitare

Scris de

Aleșii locali din comuna Poarta Albă au adoptat, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local, două proiecte importante pentru comunitate. Acestea vizează eficientizarea energetică a două imobile: dispensarul uman și grădinița din satul Nazarcea. În cazul dispensarului vorbim de aproape 2,3 milioane de lei (cu TVA) pentru o clădire cu o suprafață desfășurată de peste 350 de mp și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 372 de mp. Proiectul este realizat în cadrul programului „Eficiență energetică în clădiri publice” derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Și proiectul eficientizării grădiniței din Nazarcea va fi realizat grație aceluiași program. Aici este vorba despre un proiect cu o valoare de aproape 2,3 milioane de lei (fără TVA) și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 355 de mp.

Administratie

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”. Dezbatere despre problemele din comună

Scris de

Absenteismul copiilor de la școală, lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile, și necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar sunt doar câteva dintre problemele care au fost discutate de autoritățile locale din comuna Castelu în cadrul întâlnirii Grupului de Acțiune Locală.

„La întâlnirea cu Grupul de Acțiune Locală de săptămâna trecută am pus pe masă câteva dintre cele mai dificile probleme cu care ne confruntăm la Castelu. Accesul copiilor la școală și la servicii medicale sunt două dintre prioritățile proiectului nostru. Am discutat despre cazuri concrete ca să găsim soluții pentru absenteismul copiilor sau pentru lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile; despre necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar.

Toți participanții au fost de acord să ne unim forțele pentru a transforma în realitate centrul comunitar care ar aduce atâtea beneficii locuitorilor din Castelu.

Ne bucurăm că aceste întâlniri devin parte din rutina de lucru pentru rezolvarea problemelor identificate la firul ierbii și, astfel, mai punem o cărămidă la asigurarea sustenabilității intervențiilor.

Alături de reprezentanții Reality Check, la discuții au participat de la Primăria Castelu: Nicolae Anghel – primar, Antoneta Prodan – viceprimar, Mariana Niculache și Madalina Ursache – referenți sociali, Marcela Ciuraru – ofițer evidența populației;

de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu: Marin Anamaria – director, Mihaela Mircea – director adjunct, Mariana Musat – responsabil grădiniță (și consilier local); de la Asociația Pe Stop: Irina Vasilescu, președinte.

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundatia Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.“, spun reprezentanții Asociației Reality Check.

Luna asta s-au urmarit: