Connect with us

Administratie

Bugetul Consiliul Județean Constanța, adoptat. Vezi pe ce fonduri se bazează și unde au fost direcționate

Tatian Iorga

Publicat

la

Consiliul Județean Constanța s-a întrunit, astăzi, în ședință ordinară pentru a dezbate și aproba cele 45 de proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi, dintre care proiectul privind aprobarea închirierii, prin licitație publică, a unor spații, proprietatea publică a Județului Constanța, situate în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, în scopul desfășurării de activități comerciale, a fost retras. Cele mai importante puncte ale ordinii de zi au fost reprezentate de aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli ale Consiliului Județean Constanța, dar și cele privind Bugetele de Venituri și Cheltuieli al instituțiilor din subordine.

Astfel, bugetul propus pentru anul curent, în valoare totală de 458.394.006 de lei, al Consiliului Județean Constanța, a fost adoptat cu un număr de 31 voturi. Proiectul votat a mai prevăzut și aprobarea cheltuielilor aferente anului 2021, care se ridică la suma totală de 509.963.648 de lei. De aici rezultă un deficit de 51.569.642 de lei, care va fi acoperit integral din excedentele anilor anteriori. Tot în cadrul acestui proiect a fost aprobată și suma destinată investițiilor aferente anului 2021, care se ridică la valoarea totală de 210.314.492 de lei. Menționăm faptul că bugetul anului curent este cu 64.487.192 de lei mai mare decât cel al anului precedent, iar pentru secțiunea investiții, anul acesta, bugetul a fost suplimentat cu 55.690.018 de lei față de anul 2020.

„Pentru anul acesta am încercat, și sunt convins că am reușit, să alcătuim un Buget de Venituri și Cheltuieli cât mai echilibrat cu putință. Am ținut cont, în special, de situația pandemică la nivel național și internațional, dar și de efectele pe care aceasta le-a avut asupra economiei locale. Astfel, au fost alocate sume consistente în sănătate, dar și pentru protecție socială. Un aspect foarte important al alocărilor bugetare din acest an au fost investițiile, asupra cărora ne-am aplecat în mod deosebit, pentru a contribui și noi, pe lângă Guvernul României, la relansarea economiei locale. Cu siguranță nu ne vom opri doar la aceste alocări! Pe măsură ce vor mai veni sume din cotele destinate județului nostru, dar și în urma deschiderii de noi axe de finanțări nerambursabile, vom acorda o atenție și mai mare sectorului investițional”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Așa cum menționam mai sus, în ședința de astăzi au fost aprobate și proiectele de hotărâri care privesc bugetele instituțiilor subordonate. Mai exact, bugetele instituțiilor de sănătate din județul Constanța se ridică la valoarea de 631.433.017 lei, din care Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța are un buget de 595.317.804 lei, iar Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are un buget de 36.115.213 lei.

Pentru învățământ, în acest an bugetul alocat se ridică la 5.080.685 lei, din care 4.420.492 lei au fost alocați instituțiilor de învățământ special. Asistența socială, are și ea un buget total de 164.715.892 lei, pentru anul curent, din care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța primește 158.795.463 lei, iar Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea, primește suma de 5.920.429 lei.

Instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța, primesc anul acesta un buget total de 51.953.078 lei. Astfel, bugetele alocate pe fiecare instituție sunt:  10.590.330 lei pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, 2.565.000 lei pentru Muzeul de Artă Constanța, 7.717.750 lei pentru Teatrul de Stat Constanța, 4.067.515 lei pentru Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”, 5.212.000 lei pentru Biblioteca Județeană “I.N. Roman”, 7.688.000 lei pentru Centrul Cultural Județean “Teodor T. Burada” și 14.112.483 lei pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Consiliul Județean Constanța, a aprobat în ședința de astăzi și bugetul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor, care se ridică la valoarea de 5.342.693 lei, precum și cel al Direcției Județene de Pază, în cuantum de 12.717.150 lei.

Au fost dezbătute și aprobate și proiectele de hotărâre privind Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, dar și cel privind Programul cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pe anul 2021, finanțate din bugetul Județului Constanța. De asemenea, a fost aprobat și proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor, prețurilor și coeficienților ce vor fi aplicate în anul 2021 de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, în reorganizare judiciară, în calitate de operator în relația cu Consiliul Județean Constanța. Astfel, pentru anul 2021, regia are un buget total de 70.997.440 lei, din care 5.028.120 au fost alocați pentru investițiile pe care această companie dorește să le realizeze în acest an. Pentru Programul cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pe anul 2021, consilierii județeni au alocat suma de 50.359.000 lei, din care 12.370.000 lei sunt destinați lucrărilor noi pe drumurile județene, iar diferența este destinată lucrărilor de întreținere și reparație a drumurilor. Față de proiectul privind tarifele, prețurile și coeficienții ce vor fi aplicate în anul 2021 de către Regie, acestea rămân în general aceleași cu cele din anul anterior, cu excepția celor pentru estetică rutieră și transport materiale, care în acest an scad cu un procent situat între 5 și 30 %, față de anul trecut.

Consiliul Județean Constanța este preocupat în permanență, să găsească cele mai bune soluții, pentru creșterea gradului de calitate al serviciilor medicale oferite locuitorilor județului nostru, dar și a celor din regiune sau turiștilor veniți pe litoralul românesc, în sezonul estival. De asemenea, necesitatea unei infrastructuri medicale cu un înalt nivel de răspuns față de nevoile stringente ale structurilor internaționale cantonate în regiune, datorită poziției geostrategice a țării noastre, obligă instituția noastră să readucă în atenția publică, realizarea unui Spital Regional de Urgență, în județul Constanța. Astfel, a fost adoptat cu un număr de 32 voturi, proiectul de hotărâre privind transferarea unui teren în suprafață de 111.272 mp din domeniul public al Statului Român, în domeniul public al Județului Constanța, pentru demararea procedurilor necesare realizării acestei investiții.

Tot în ședința de astăzi, consilierii județeni au adoptat Hotărârile privind trecerea din domeniul public al Statului Român, în domeniul public al Județului Constanța, a “Palatului Administrativ” și a imobilului “Bloc L4”, aflate în acest moment în administrarea Consiliului Județean Constanța, conform solicitării Ministerului de Finanțe, care se bazează pe interpretarea prevederilor Deciziei nr. 1 din 2014, a Curții Constituționale.

Alte proiecte adoptate, aflate pe ordinea de zi a ședinței, de către Consiliului Județean Constanța, au fost cele privind aprobarea Organigramelor și a Statului de funcții pentru următoarele instituții: Muzeul de Artă Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare”, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Ședința de astăzi s-a ținută în regim de videoconferință și au fost prezenți un număr de 36 de consilieri județeni, dintr-un total de 37 de consilieri, cu mențiunea că s-a votat constatarea încetări de drept a mandatului de consilier județean a domnului Alexandru Mârșu, ca urmare a demisiei acestuia.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța anunță că a pus la dispoziție o platformă online pentru depunerea cererilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că face pași importanți în direcția digitalizării serviciilor instituției, pentru a reda constănțenilor timpul pe care îl pierdeau stând la ghișee. De aceea, spune autoritatea locală, sunt oferite constănțenilor o platformă online pentru depunerea cererilor necesare în interacțiunea cu administrația locală.

„Din 17 iunie 2021, Primăria Constanța se conectează cu locuitorii municipiului prin platforma PMC Online pentru Cereri. Pentru început, au fost configurate o serie de tipuri de cereri, urmând ca în curând să fie configurate și disponibile și alte tipuri de cereri online.

Accesați https://cereri.primaria-constanta.ro/, creați-vă cont de utilizator sau utilizați contul deja creat pe sesizări online și puteți depune cereri online pe diverse domenii/categorii. Puteți atașa documente scanate.

După ce ați trimis cererea, veți primi un număr de ordine/așteptare de pe platformă pentru solicitarea dumneavoastră, care va fi analizată de un funcționar, iar după validarea acesteia veți primi numărul oficial de înregistrare al cererii în cadrul instituției. Din acest moment, veți putea urmări oricând prin platforma de cereri online stadiul soluționării cererii dumneavoastră. Veți fi notificați printr-un email la înregistrarea și la rezolvarea acesteia și veți putea descărca răspunsul formulat de inspectorii din cadrul instituției.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP Constanța scoate la licitație mai multe autoturisme

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa, cu sediul în Constanța, B-dul Tomis nr. 101, organizează licitație publică cu plic închis, în vederea vânzării următoarelor autoturisme:

1.         Skoda Superb, an fabricație 2002, motorizare motorină, cilindree motor 1896 cmc, km parcurși – 316.573, preț pornire licitație 1.300 EURO, fără TVA.

2.         Skoda 1U/Octavia, an fabricație 2002, motorizare motorină, cilindree motor 1896 cmc, km parcurși – 210.403, preț pornire licitație 1.200 EURO, fără TVA.

3.         Skoda 1U/Octavia, an fabricație 2002, motorizare motorină, cilindree motor 1896 cmc, km parcurși – 256.976, preț pornire licitație 1.000 EURO, fără TVA.

Documentația pentru licitație poate fi achizitionată începând cu data publicării anunțului până la data de 28.06.2021, ora 14:00, de la sediul Regiei – Registratură (etaj 1).

Oferta va fi depusă conform caietului de sarcini, la sediul RAEDPP Constanța, Registratură (etaj 1), până la data de 28.06.2021, ora 14:00, pentru licitația care va avea loc în data de 29.06.2021, ora 10:00.

Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 0721.266.439.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

ATENȚIE, șoferi! Plata parcării în Constanța intră în vigoare de vineri, 18 iunie!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că tarifarea locurilor de parcare din municipiul Constanța se va realiza din 18 iunie. În prima etapă, până la o nouă comunicare, plata parcării se va putea realiza numai pentru Zona 0. Noua versiune a aplicației de plată a parcării „Constanța Parking va fi disponibilă începând de vineri, 18.06.2021, spune Primăria.

„Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului. Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Noua versiune a aplicației propune o interfață eficientă și ușor de utilizat pentru a plăti timpul de parcare. Prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, evitați manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, pentru a evita situația neplăcută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare, veți fi notificat înainte de expirarea timpului de parcare. Notificarea poate fi setată din aplicatie de fiecare utilizator între 5 si 25 minute. Plata parcării în municipiul Constanța este reglementată conform HCL nr. 123/2021. Conform acestei hotărâri, primele 30 de minute sunt gratuite. Următoarele 30 de minute din prima oră de parcare se tarifează la jumătate din prețul zonei. După utilizarea oricărui tarif evidențiat, plata se va efectua doar la tariful întreg. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475 valabil momentan în rețelele Vodafone și Orange, cu precizarea că codurile SMS nu sunt încă disponibile pentru rețelele Digi și Telekom. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit. Tarifele pentru plata parcării se vor achita în zonele în care sunt amplasate panouri informative.

Ca metode alternative de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării online cu card bancar pe site-ul https://payment.uppark.io/payment/ și cu numerar prin tichete răzuibile. În curând, vor fi achiziționate parcometre stradale.

Tichetele răzuibile vor fi comercializate, începând de vineri, 18 iunie, în următoarele locații:

– sediul SC Confort Urban SRL – strada Vârful cu Dor, nr. 10, luni-vineri, între orele: 07:30-15:30;

– parcul de ridicări auto- strada Caraiman, nr. 1, luni-duminică, între orele: 00:00-24:00;

– parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean Constanța- strada Nicolae Iorga, luni-duminică, între orele 00:00-24:00.

– punctele de vânzare CT BUS.

Instituțiile publice și de interes public, precum și persoanele juridice și persoanele fizice autorizate care își desfășoară activitatea comercială sau profesională în zonele 0, 1 și 2, pot solicita eliberarea unui abonament de parcare. Solicitările se trimit pe adresa de e-mail: secretariat@conforturban-ct.ro

Detalii referitoare la modalitățile de plată a parcării sunt disponibile pe site-ul SC Confort Urban SRL, accesând următorul link:  https://conforturban-ct.ro/DOCUMENTE/PARCARI/Modalitati%20de%20plata%20parcari.pdf“, notează Primăria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: