Connect with us

Video

Cadastrul de COȘMAR de la Agigea. Drumuri publice, îngrădite de privați

Publicat

la

Interesele imobiliare de la Agigea au intrat în coliziune cu drumurile publice. Un privat și-a tras gardul peste strada de intrare în satul Lazu. Iar altul a montat o poartă de acces în mijlocul drumului prin care se intră în cartierul Gară din satul Agigea. Iată cum s-a ajuns aici, în comuna păstorită de primarul Maricel Cîrjaliu și de administratorul public Dan Chiru.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Video

(VIDEO) Gunoiul îngropat de la Agigea

Publicat

la data de

Scris de

Cum se ecologizează un depozit necontrolat de deșeuri din comuna Agigea! Gunoiul a fost îngropat sub mii de tone de pământ aduse de pe șantierele de constrcuții din Constanța. Dezvoltatorii scapă de pământ. Primăria Agigea are cu ce să își îngroape deșeurile. Dezastrul ecologic fusese creat sub privirile primarului Maricel Cîrjaliu și ale administratorului public, Dan Chiru. Pentru merite… inexistente în materie de mediu, cel din urmă a fost numit de curând chiar secretar de stat la Ministerul Mediului. Un videoreportaj Ordinea.Ro. Invitat: Gabriel Ciobanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Video

Pădurea Comorova. Ultimul tun imobiliar și cel mai parșiv de până acum

Publicat

la data de

Scris de

Imagini de la conferința de presă susținută cu ocazia lansării campaniei USR – ”Uniți salvăm Pădurea Comorova”. Pădurea nu poate fi salvată decât într-un singur fel: prin trecerea terenurilor împădurite din domeniul privat al municipiului Mangalia în domeniul public de interes local. USR își propune să strângă semnături pentru a susține o inițiativă cetățenească în acest sens, care ar putea fi materializată într-o hotărâre de Consiliu Local, dacă aleșii locali din sudul litoralului vor achiesa la această idee. Prin acest demers s-ar putea aduce o reparație, deși doar parțială, unei golănii istorice, prin care Consiliul Local Mangalia a votat la începutul anilor 2000 ca aproximativ 300 de hectare din Pădurea Comorova să treacă în domeniul privat al localității în vederea dezvoltării turismului. Acea hotărâre fusese luată aproape imediat după ce Municipiul Mangalia primise întreaga pădure, de 519 hectare, printr-un transfer controversat din domeniul public de stat în domeniul public de interes local, cu destinața strictă de înființare a unui parc municipal. În loc să facă parc, politicienii locului au decis să împartă terenul în două. Partea mai mare a fost scoasă din domeniul public, aruncată în domeniul privat al localității, iar mai apoi vândută, retrocedată sau pusă la bătaie în proceduri de executare silită, în care datoriile au fost create premeditat de administrația Iorguș. Cât a mai rămas din bucata trecută abuziv, cu schimbarea destinației, în domeniul privat trebuie să revină în domeniul public al municipiului Mangalia, conform USR.

Pe de altă parte, probleme sunt și cu privire la partea rămasă în domeniul public de interes local, care măsoară puțin peste 200 de hectare. În cei 22 de ani care s-au scurs de la transferul pădurii de la stat la administrația locală nu s-a făcut niciun parc. Însă actuala administrație de la Mangalia are planuri în acest sens. Primăria Mangalia a primit, recent, de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, o decizie de încadrare în care se arată că proiectul înființării parcului Carol I în inima pădurii nu necesită evaluarea impactului de mediu. În documentația de la APM, studiată de deputatul USR Stelian Ion, se afirmă că autoritatea locală poate defrișa 10% din suprafață, ceea ce înseamnă peste 200.000 de metri pătrați. Or, din acest punct de vedere, încadrarea dată de APM este total inexplicabilă. Referindu-se la acest aspect, europarlamentarul Vlad Gheorghe spune că, sub lozinca salvării pădurii ca parc, se ascunde de fapt ultimul tun imobiliar și cel mai parșiv de până acum. Vorbitori: Vlad Gheorghe, Stelian Ion și Semiran Abdurefi (președinte USR Mangalia).

Comments

comments

Continuă să citești

Video

Nu l-au lăsat pe Grinch să le fure Crăciunul

Publicat

la data de

Scris de

Grinch e primar la Agigea de 13 ani. Și an după an, fură Crăciunul. Nicio luminiță, niciun bec, niciun cadou pentru copii! Anul acesta, cetățenii s-au mobilizat în jurul lui Gabriel Ciobanu (USR) și au organizat un parc de Crăciun, din sponsorizări, pe un teren privat. Cum a ieșit, vedeți în clipul nostru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: