Connect with us

Politica

Calcule pentru moțiunea de cenzură. Vezi unde se află cheia votului de astăzi

Published

on

Războiul politic din interiorul PSD își consumă atăzi, de la ora 11.00, ultimul act. Moțiunea de cenzură depusă de tabăra condusă de Liviu Dragnea împotriva mini-Guvernului Grindeanu își va afla astăzi deznodământul și în ciuda faptului că au majoritate cei de la PSD și ALDE încă sunt așteptați să facă transferuri de ultimă oră în Parlament, transmite Stiripesurse.ro.

Conform calculelor din acest moment PSD+ALDE au 246 de parlamentari, iar numărul minim necesar pentru a trece moțiunea este de 233. Majorității PSD-ALDE s-ar putea alătura grupul minorităților naționale (17 voturi),  dar aceștia vor vota ”conform conștiinței”. Potrivit surselor parlamentare, 13 dintre cei 17 deputați ai minorităților naționale vor vota cot la cot cu PSD și ALDE.

Din partea opoziției, PNL a anunțat că își va ține parlamentarii în bănci. Totuși, surse parlamentare arată că am putea avea parte de treceri spectaculoase de parlamentari PNL la USR sau la ALDE, iar liberalii care trec în tabăra ALDE sunt așteptați să voteze și moțiunea de cenzură.

De partea cealaltă UDMR, PMP și USR vor boicota ședința în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură. Împreună, cele trei formațiuni politice au 98 de voturi, insuficient pentru a încurca coaliția PSD-ALDE.

Advertisement

PSD – 222
PNL – 98
USR – 43
UDMR – 30
ALDE – 24
PMP – 25
Minorităţi – 17
Neafiliaţi – 6

Pentru a trece moțiunea de cenzură este nevoie de 233 de voturi, iar PSD și ALDE au, la începutul acestei zile 246 de voturi, fără a lua în calcul minoritățile naționale sau eventualele transferuri de ultimă oră care se prefigurează astăzi în plenul Senatului și Camerei Deputaților.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement