Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Calcule pentru rotativa guvernamentală – surse

Published

on

La Guvern și în coaliția de guvernare se fac și se desfac planurile, în perspectiva rotativei guvernamentale care ca avea loc în luna mai.

Conform surselor politice, Nicolae Ciucă nu vrea să rămână în Guvern ca ministru al Apărării și vicepremier.

”Nu facem ca în pădure, când lupul se întoarce de mai multe ori la stână”, le-ar fi spus Nicolae Ciucă apropiaților, potrivit jurnaliștilor de la stiripesurse.ro.

Cel mai probabil, Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului. În acest moment, Alina Gorghiu ocupă interimar această funcție, dar s-ar putea organiza alegeri pentru un președinte plin.

Marea problemă este una de raportare politică. Ciucă este conștient că funcția de președinte al Senatului nu-i va conferi aceeași autoritate în partid precum îi oferă în prezent funcția de premier.

Advertisement
palaz

De asemenea, Ciucă ar vrea să se concentreze pe activitatea de la partid, el fiind lider al PNL. La ultimele ședințe, el le-ar fi spus de mai multe ori liberalilor că vor trebui să speculeze faptul că PSD va prelua guvernarea și asta îi va eroda.

Ciucă este cu ochii pe sondaje și știe că trebuie să crească PNL, dacă liberalii vor să aibă șanse să mai prindă guvernarea în mandatul viitor.

Scenariile luate în calcul la rotativă

Ultimele discuții din cadrul coaliției de guvernare au conturat trei scenarii în privința rotativei guvernamentale:

1. Se merge strict pe protocol, iar asta ar însemna că nu vor mai exista negocieri.

Advertisement
palaz

2. Se renegociază protocolul, dar aici liberalii vor ține cu dinții de anumite funcții, mai ales că PSD va avea premierul și ar putea păstra și Secretariatul General al Guvernului.

3. Să se schimbe data rotativei, iar negocierile să fie prelungite până în septembrie.

Conform surselor, Nicolae Ciucă nu se opune niciunui scenariu, dar totul va ține de modul în care se vor desfășura negocieirile cu cei de la PSD.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions