Connect with us

Administratie

Camere de supraveghere pe străzile din comuna Lumina. Investiția este realizată din bugetul local

Publicat

la

A cunoscut o dezvoltare continuă dar nu a ținut pasul întotdeauna cu cerințele actuale: în comuna Lumina sunt multe reclamații privind faptele antisociale. Situația a fost gestionată așa cum s-a putut: numărul locuitorilor este în creștere, străzile se lungesc și apar altele noi așa că vechile metode nu mai sunt aplicabile în totalitate. Mai mult, pandemia a adus acasă (sau acasă la rude) multe persoane pentru care munca nu era o prioritate și care plecaseră în străinătate cu gânduri prea puțin ortodoxe. Așa că pentru a ține pasul cu evenimentele, autoritățile locale vor cumpăra noi camere de supraveghere.

În cifre, situația se prezintă astfel: 11.947 de locuitori, 102 străzi, 56 km de rețea de iluminat public drumuri. Recent, Consiliul Local Lumina a aprobat achiziționarea unui număr de 20 de camere de supraveghere. Acestea se vor adăuga celor 86 de camere deja existente.

Primăria va cheltui peste 50.000 de lei pentru această achiziție iar camerele de supraveghere vor fi amplasate astfel: str. Petrolului- str. Canarului, stația de pompare, str. Alunului- str. Câmpului, str. Mare- str. Luceafărului, str. Morii- str. Luceafărului, str. Cuza Vodă, str. Ferdinand, str. Iasomiei, str. Șoimului, str. Decebal Parc 1, str. Decebal Parc 2, str. Decebal Parc 3, str. Pelican- str. Câmpului, str. 22 Decembrie- str. Cerealelor, str. Berzelor, Brândușelor, str. Sirenei- str. Sabinelor, str. Ștefan cel Mare, str. Brotăcei-Pod.

În HCL-ul adoptat se arată că amplasarea camerelor de supraveghere a fost stabilită de comun acord cu reprezentanții organelor de poliție în punctele de importanță majoră din localitate.

Comments

comments

Administratie

Poarta Albă. Dispensarul și grădinița intră în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali din comuna Poarta Albă au adoptat, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local, două proiecte importante pentru comunitate. Acestea vizează eficientizarea energetică a două imobile: dispensarul uman și grădinița din satul Nazarcea. În cazul dispensarului vorbim de aproape 2,3 milioane de lei (cu TVA) pentru o clădire cu o suprafață desfășurată de peste 350 de mp și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 372 de mp. Proiectul este realizat în cadrul programului „Eficiență energetică în clădiri publice” derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Și proiectul eficientizării grădiniței din Nazarcea va fi realizat grație aceluiași program. Aici este vorba despre un proiect cu o valoare de aproape 2,3 milioane de lei (fără TVA) și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 355 de mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”. Dezbatere despre problemele din comună

Publicat

la data de

Scris de

Absenteismul copiilor de la școală, lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile, și necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar sunt doar câteva dintre problemele care au fost discutate de autoritățile locale din comuna Castelu în cadrul întâlnirii Grupului de Acțiune Locală.

„La întâlnirea cu Grupul de Acțiune Locală de săptămâna trecută am pus pe masă câteva dintre cele mai dificile probleme cu care ne confruntăm la Castelu. Accesul copiilor la școală și la servicii medicale sunt două dintre prioritățile proiectului nostru. Am discutat despre cazuri concrete ca să găsim soluții pentru absenteismul copiilor sau pentru lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile; despre necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar.

Toți participanții au fost de acord să ne unim forțele pentru a transforma în realitate centrul comunitar care ar aduce atâtea beneficii locuitorilor din Castelu.

Ne bucurăm că aceste întâlniri devin parte din rutina de lucru pentru rezolvarea problemelor identificate la firul ierbii și, astfel, mai punem o cărămidă la asigurarea sustenabilității intervențiilor.

Alături de reprezentanții Reality Check, la discuții au participat de la Primăria Castelu: Nicolae Anghel – primar, Antoneta Prodan – viceprimar, Mariana Niculache și Madalina Ursache – referenți sociali, Marcela Ciuraru – ofițer evidența populației;

de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu: Marin Anamaria – director, Mihaela Mircea – director adjunct, Mariana Musat – responsabil grădiniță (și consilier local); de la Asociația Pe Stop: Irina Vasilescu, președinte.

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundatia Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.“, spun reprezentanții Asociației Reality Check.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască aproape 350.000 de lei pentru artificiile de Revelion

Publicat

la data de

Scris de

După ce va cheltui 1,3 milioane de euro pentru iluminatul festiv de Sărbători, Primăria Constanța va sparge alți 293.575 de lei fără TVA, 349.354.25 de lei cu TVA, pentru servicii pirotehnice în noaptea de Revelion. Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8.12.2021, ora 11:00.

Citește și:

Chițac vrea să spargă 1,3 milioane de euro pentru iluminatul festiv de Crăciun

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: