Connect with us

Administratie

Căminul Cultural din cartierul Via din Poarta Albă va fi reabilitat și modernizat

Publicat

la

Localitatea Poarta Albă va avea un cămin cultural modern. Este vorba de căminul cultural din cartierul „Via” din Poarta Albă, care va fi reabilitat și modernizat astfel încât acesta să fie folosit în special pentru dezvoltarea copiilor.

„Căminul cultural din cartierul Via este în faza de caiet de sarcini și fișă de date pentru a se face achiziția de proiect tehnic și execuție la CNI. Sper ca până în primăvară să fie finalizată licitația astfel încât să demarăm lucrarea pentru că este un obiectiv foarte necesar”, a declarat primarul comunei, Vasile Delicoti.

Imobilul în care funcționează actualul Cămin Cultural din cartierul Via este o fostă cantină a liceului agricol și…stă mai bine la lipsuri.

„Ne dorim să dezvoltăm cât mai multe activități pentru copiii de aici. Vrem să facem și pentru ei cursuri de pian, de teatru, dansuri, șezători, tot ce se poate face ca și activitate extrașcolară”, a afirmat primarul Delicoti.

El a explicat că în așa-numitul cartier (în fapt o localitate în toată regula) trăiesc peste 1.200 de suflete. Tot aici, în zona de nord a comunei, se află și liceul agricol.

Un an și jumătate ar urma să dureze proiectarea și execuția lucrării.

„Este foarte important ce firmă va câștiga pentru că, în ultima perioadă, avem mari probleme în execuție cu firmele. Avem două mari lucrări în comună unde avem întârziere foarte mare, de peste un an și jumătate, din cauza firmelor”, a spus primarul de la Poarta Albă.

Edilul a punctat faptul că nu poate rezilia contractele deoarece presiunea care s-ar pune pe bugetul local ar fi prea mare deoarece prețurile față de data la care s-a licitat sunt au crescut cu mult. Și așa, deși lucrările (extindere școală nouă cu două clase și sală de sport) ce ar fi trebuit încheiate de mai bine de un an sunt acum realizate în proporție de 50% sau de 25%, a mai subliniat Delicoti.

Comments

comments

Administratie

Locuitorii comunei Lumina, invitați la sărbătorirea Zilei Naționale a României

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Lumina îi invită pe toți locuitorii comuinei la manifestările organizate de 1 Decembrie, pentru a marca ZIUA NAŢIONALĂ a ROMÂNIEI. Activitățile vor debuta în jurul orei 10:30 printr-o slujbă religioasă, alocuțiuni, intonare imn și depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Parcul Primăriei. Evenimentul continuă după ora 11:00 în Parcul Central din Lumina unde Ansamblul de Dansuri Luminițe Dobrogene va oferi reprezentanții de dansuri folclorice. Autoritățile locale vor oferi cetățenilor o porție din tradiționala fasole cu ciolan. Participarea la evenimentele organizate de 1 decembrie se va face respectând normele legale în vigoare cu privire la măsurile de prevenție COVID-19, notează Primăria.

Amintim că, tot mâine, autoritățile locale vor redeschide parcul central, începând cu ora 17:00, când vor fi aprinse luminițele de Crăciun.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Poarta Albă. Dispensarul și grădinița intră în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali din comuna Poarta Albă au adoptat, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local, două proiecte importante pentru comunitate. Acestea vizează eficientizarea energetică a două imobile: dispensarul uman și grădinița din satul Nazarcea. În cazul dispensarului vorbim de aproape 2,3 milioane de lei (cu TVA) pentru o clădire cu o suprafață desfășurată de peste 350 de mp și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 372 de mp. Proiectul este realizat în cadrul programului „Eficiență energetică în clădiri publice” derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Și proiectul eficientizării grădiniței din Nazarcea va fi realizat grație aceluiași program. Aici este vorba despre un proiect cu o valoare de aproape 2,3 milioane de lei (fără TVA) și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 355 de mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”. Dezbatere despre problemele din comună

Publicat

la data de

Scris de

Absenteismul copiilor de la școală, lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile, și necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar sunt doar câteva dintre problemele care au fost discutate de autoritățile locale din comuna Castelu în cadrul întâlnirii Grupului de Acțiune Locală.

„La întâlnirea cu Grupul de Acțiune Locală de săptămâna trecută am pus pe masă câteva dintre cele mai dificile probleme cu care ne confruntăm la Castelu. Accesul copiilor la școală și la servicii medicale sunt două dintre prioritățile proiectului nostru. Am discutat despre cazuri concrete ca să găsim soluții pentru absenteismul copiilor sau pentru lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile; despre necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar.

Toți participanții au fost de acord să ne unim forțele pentru a transforma în realitate centrul comunitar care ar aduce atâtea beneficii locuitorilor din Castelu.

Ne bucurăm că aceste întâlniri devin parte din rutina de lucru pentru rezolvarea problemelor identificate la firul ierbii și, astfel, mai punem o cărămidă la asigurarea sustenabilității intervențiilor.

Alături de reprezentanții Reality Check, la discuții au participat de la Primăria Castelu: Nicolae Anghel – primar, Antoneta Prodan – viceprimar, Mariana Niculache și Madalina Ursache – referenți sociali, Marcela Ciuraru – ofițer evidența populației;

de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu: Marin Anamaria – director, Mihaela Mircea – director adjunct, Mariana Musat – responsabil grădiniță (și consilier local); de la Asociația Pe Stop: Irina Vasilescu, președinte.

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundatia Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.“, spun reprezentanții Asociației Reality Check.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: