Conecteaza-te cu noi

Actual

Campania “SOS! Vesta de salvare salvează vieți”, la final! Ce sancțiuni au aplicat reprezentanții ANR

Published

on

ambarcatiune verificata

Peste 700 de ambarcațiuni de agrement au fost verificate de Autoritatea Navală Română, conform datelor centralizate de la Căpităniile Zonale din întreaga țară, la finalul campaniei “SOS! Vesta de salvare salvează vieți”. În urma controalelor efectuate în perioada 15 iulie-15 septembrie au fost constatate 49 de contravenții privind regimul transporturilor navale, iar însumat amenzile se ridică la 112.600 lei. Dintre acestea, 26 de amenzi în valoare de 85.000 lei au fost aplicate pe litoral. Personalul  ANR  i-a  sancționat pe posesorii de ambarcațiuni de agrement ce nu aveau la bord documentele obligatorii sau acestea erau expirate, nu aveau înscris numele sau numărul de identificare, așa cum prevede legea, sau care au îmbarcat la bordul navei un număr de persoane mai mare decât cel maxim admis.

ambarcatiune verificata

La nivelul Căpităniilor Zonale au fost verificați  și 35 de agenți economici de transport persoane, dintre care 11 au fost amendați cu 31.000 lei. Totodată, din 508  persoane fizice controlate, 36 au acum de plătit, în total, 45.400 lei după ce s-a constatat fie că nu dețineau certificat de conducător de ambarcațiune de agrement sau se aflau sub infuența băuturilor alcoolice, fie exploatau în scopuri comerciale nave ce dețineau permis provizoriu de navigație pentru probe sau ambarcațiunile nu aveau înscrise în condițiile legii numele, numărul de identificare sau portul de înmatriculare.

Din 68 de ambarcațiuni de pescuit verificate doar una a fost amendată cu 2000 lei întrucât nu avea la bord mijloace de stins incendiul corespunzătoare și nici mijloace de salvare.

În această perioada au fost controlate și 46 de zone de agrement nautic, dintre care 34 de pe litoral, iar acolo unde au fost identificate nereguli au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Advertisement

”Campania “SOS! Vesta de salvare salvează vieți”  a luat sfârșit, dar obligația purtării vestei rămâne o obligație pe tot parcursul anului.”, au precizat reprezentanții ANR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions