Conecteaza-te cu noi

Actual

Campanie de strângere de semnături pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

Published

on

Daniela Ghițoi a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, care și-a suspendat activitatea în urma tragicului incendiu care a avut loc în data de 1 octombrie a.c..

Petiția este adresată Consiliului Local Constanța, Primăriei municipiului Constanța, Direcției de Sănătate Publică Constanța, Departamentului pentru Situații de Urgență Constanța și Ministerului Sănătății.

”În 1 octombrie 2021 Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa și-a suspendat activitatea în urma unui incendiu în care și-au pierdut viața 9 persoane. Incendiul a izbucnit în secția ATI, suprasolicitată de instalațiile necesare tratării cazurilor grave și foarte grave de COVID-19 pe care spitalul le-a preluat de la începutul pandemiei.

Imediat după incendiu autoritățile publice au dat asigurări că vor deschide cât mai repede spitalul, s-a avansat chiar și un termen (15 decembrie) pentru acest lucru. Suntem în ianuarie 2022 și încă nu se știe nimic legat de viitorul acestui spital. Circa 300 de angajați ai spitalului au fost detașați în alte spitale din județ și așteaptă să li se spună când vor putea reveni în spitalul de care aparțin, spital pe care îl numesc ”acasă”. Medici din cadrul spitalului au avertizat că în 6 luni de la incendiu spitalului i se poate retrage avizul ANMCS dacă nu-și reia activitatea în structura pentru care care și-a primit acel aviz, respectiv 220 de paturi.

Advertisement

În România ne apropiem cu pași repezi de valul 5 al pandemiei de COVID, iar acest spital, care este vital pentru lupta contra pandemiei în toată zona Dobrogei, stă închis. Nici măcar nu a primit un aviz să poată evalua pacienți de COVID-19 în containerele folosite pentru vaccinare și drept camere de gardă, pentru că îi lipsește o farmacie și un laborator, deși laboratorul se află într-o zonă a spitalului care nu a fost afectată absolut deloc de incendiu.

Cerem autorităților SĂ AVIZEZE DE URGENȚĂ deschiderea unui Centru de Evaluare COVID în curtea spitalului, acolo unde deja funcționează centrul de vaccinare.

Cerem autorităților să URGENTEZE ACHIZIȚIA SPITALULUI MODULAR, care să poată înlocui paturile pierdute în urma incendiului.

Cerem autorităților să URGENTEZE REPARAȚIILE la clădirea spitalului afectată de incendiu.

Avem dreptul să fim tratați de medici specialiști într-un spital de specialitate! Redeschideți spitalul! Aduceți acasă medicii detașați!”

Advertisement

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este singurul spital de boli infecțioase din Dobrogea și a fost un vârf de lance pentru gestionarea tuturor epidemiilor din Dobrogea: de gripă (cum a fost cea din 2009), apoi de rujeolă, hepatită, meningite și acum de COVID-19.

https://campaniamea.declic.ro/petitions/redeschideti-spitalul-de-boli-infectioase-din-constanta-1?bucket&source=facebook-share-button&time=1641482080&utm_campaign&utm_source=facebook&share=02f5e5b4-1989-47b3-8c63-bb456f90c8ed

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions