Conecteaza-te cu noi

Actual

Caniculă în toată țara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade

Published

on

În urmă cu puțină vreme, Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj nou de vreme severă.

Potrivit unei noi informări meteorologice, astăzi și mâine (15 și 16 iulie) va fi disconfort termic accentuat în toată țara. De asemenea,  va fi și instabilitate atmosferică tenportat accentuată.

În intervalul menționat disconfortul termic va fi ridicat, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar vineri (15 iulie) și în cele vestice, astfel încât indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 36 de grade.

Vineri, local în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar sâmbătă în cele sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp.

Advertisement

Vremea în Dobrogea

Astăzi vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în vestul Dobrogei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 36 de grade, mai scăzute în zona de coastă până la 27…29 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge, izolat, pragrul critic de 80 de unități.

Mâine, cerul va avea înnorări temporare, mai ales după-amiaza, când izolat vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, dar și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 36 de grade, mai scăzute în zona de coastă până la 29 ..31 de grade, iar cele minime între 18 și 21 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat.

Astăzi, la ora 10.00, la stațiile meteorologice din județul Constanța se înregistrau următoarele temperaturi:

 • Adamclisi – 27,9 grade Celsius
 • Constanța – 25,3 grade Celsius
 • Constanța Dig – 25,3 grade Celsius
 • Cernavodă – 27 grade Celsius
 • Hârșova – 26 grade Celsius
 • Mangalia – 25 grade Celsius
 • Medgidia – 27,6 grade Celsius

Update: La ora 11.00, temperaturile au fost mai mari, ajungând la 30 de grade Celsius, în Medgidia.  Iată ce valori au fost înregistrate în termometre:

 • Adamclisi – 29,5 grade Celsius
 • Constanța – 27,2 grade Celsius
 • Constanța Dig – 25,4 grade Celsius
 • Cernavodă – 29,4 grade Celsius
 • Hârșova – 27,8 grade Celsius
 • Medgidia – 30 grade Celsius
 • Mangalia – 25,8 grade Celsius

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions