Connect with us

Administratie

Caragheorghe: „Urmare a intervenției USR, viitorul stadion de fotbal al orașului va avea 18.000 de locuri și piste de atletism“

Publicat

la

Liderul consilierilor USR din Constanța, Dumitru Caragheorghe, îl critică pe actualul primar Vergil Chițac despre care spune că se împăunează cu o muncă ce nu îi aparține. Concret, este legat de anunțul lui Chițac privind construcția unui nou stadion de fotbal pe locul actualei arene „Gheorghe Hagi“. Caragheorghe afirmă că USR Constanța a scris negru pe alb în programul de guvernare locală că proiectul administrației Făgădău privind noul stadion este o nouă rușine istorică ca și situația noii săli de sport așa zis polivalente. Și asta din cauza faptului că noul stadion era prevăzut cu doar 15.000 de locuri și fără pistă de atletism. Urmare intervenției USR, spune Caragheorghe, reprezentanții firmei ce elaborează studiul de fezabilitate au fost rechemați la Primărie pentru a li se pune în vedere aceste aspecte, și aceștia au revenit după 2-3 săptămâni cu soluții de compromis care să permită continuarea proiectului lui Făgădău cu îmbunătățiri. Adică, mutarea mai la nord a arenei și mărirea capacității cu aproximativ 3.000 de locuri pentru a face loc unei piste de atletism outdoor în jurul arenei de antrenament prevăzută și cu gradene pentru 1.000 de spectatori, dar și realizarea unei piste de atletism în linie dreaptă indoor, în subteranul stadionului!

„Sportul rege a fost practicat la Constanța încă dinaintea primului Război Mondial. În 1913 apare și primul club de fotbal numit “Victoria” iar precursorul clubului Farul ia ființă în anul 1920. Azi pare că asistăm la renașterea și întărirea clubului nostru drag sub patronatul celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor: eroul nostru local Gheorghe Hagi! Orașul este departe de a se ridica la nivelul ambițiilor acestui om, la standardele înalte pe care și le impune!

Noi, la USR Constanța, am scris negru pe alb în Programul de Guvernare Locală că proiectul administrației Făgădău privind noul stadion este o nouă rușine istorică ca și situația noii săli de sport așa zis polivalente.

„Susținem realizarea Arenei Tomis, respectiv construcția unui stadion de fotbal în zona de nord a orașului. Arena va avea o capacitate de 30.000 de locuri și va putea fi folosită de echipele orașului și de către echipa națională. Stadionul Farul va fi reabilitat.“ Acestea erau promisiunile de campanie care au fost preluate și în programul armonizat cu PNL dar care nu se respectă în multe alte privințe.

La puțin timp după începerea mandatului ne-am prezentat în fața Domnului Primar Chițac să discutăm problema demarării proiectului noului stadion! Spre stupoarea noastră ni s-a comunicat că deja se semnase, în zilele premergătoare, contractul pentru studiul de fezabilitate pe proiectul administrației Făgădău argumentul principal fiind că “deja există studiu de prefezabilitate întocmit de Făgădău pe gratis cu o anumită firmă”. Neplăcut surprinși de această decizie i-am transmis Domnului Primar că noi, împreună, am promis altceva constănțenilor, iar proiectul lui Făgădău este o aberație cel puțin din două perspective principale (secundare sunt mai multe): 1. Are 15.000 de locuri precum stadioane din orașe mult sub nivelul Constanței și 2. Orașul rămâne fără atletism căci se elimină singura pistă de tartan existentă. Evident că nici prevederile programului de guvernare nu erau cunoscute și nici aceste aspecte nu fuseseră luate în considerare!

Urmare intervenției noastre, reprezentanții firmei ce elaborează studiul de fezabilitate au fost rechemați la Primărie pentru a li se pune în vedere aceste aspecte, și aceștia au revenit după 2-3 săptămâni cu soluții de compromis care să permită continuarea proiectului lui Făgădău cu îmbunătățiri. Adică, mutarea mai la nord a arenei și mărirea capacității cu aproximativ 3.000 de locuri pentru a face loc unei piste de atletism outdoor în jurul arenei de antrenament prevăzută și cu gradene pentru 1.000 de spectatori. dar și realizarea unei piste de atletism în linie dreaptă indoor, în subteranul stadionului!

Acestea au fost soluțiile de compromis pentru a permite continuarea unui proiect nedemn pentru prestigiul orașului nostru cu încălcarea promisiunilor de campanie. Și ar fi fost și mai rău de nu ar fi existat USR Constanța!“, a declarat Caragheorghe.

Comments

comments

Administratie

Costin Răsăuțeanu: „Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat“

Publicat

la data de

Scris de

Cu toate că au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța, aprobarea proiectelor ce vizează majorarea gigacaloriei pare să fie inevitabilă. În fața unui sezon rece care se anunță a fi greu din cauza majorărilor la energie, liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu, spune că șocul financiar pentru populație va fi uriaș. De aceea, spune social-democratul, stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

„Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat atunci când vine vorba de interesul constănțenilor. Prețurile la energie trebuie să fie plafonate, nu majorate. Aceasta este prioritatea PSD. Este inadmisibil ca în această perioadă în care prețurile la energie au luat-o razna, să propui majorări de prețuri la Gigacalorie. Constănțenii nu trebuie sa plătească efectele proastei guvernări de dreapta!

E important să gândim împreună soluții de sprijin real în astfel de momente critice. Într-adevăr, Constanța  are nevoie de un sistem modernizat de termoficare. Am început acest proces din 2019.  Însă, nu trebuie să acceptam ideea că incompetența sau lipsa de soluții trebuie să fie pusă pe umerii constănțenilor. Exclus așa ceva! Din păcate, această majorare nu cred că se va opri aici. Stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

Asta arată că actuala administrație ne pregătește surpriza ca în lunile ianuarie, februarie, martie 2022 constănțenii să plătească o Gigacalorie mai mare decât cea de 325 de lei propusă astăzi. Vor condamna peste 50.000 de familii la o iarnă cruntă. Grupul PSD va vota împotriva majorării prețului gigacaloriei și se va opune oricărei propuneri de majorare nejustificate temeinic.“, a declarat Răsăuțeanu pentru Ordinea.ro.

În ședința CLM era  prevăzut un proiect de hotărâre prin care prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL a fost dublat. Prețul gigacaloriei a fost majorat de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „prețul creste influențat de costul materiei prime și al pierderilor.“. Noul tarif este în vigoare începând cu data de 01.09.2021. Tot în ședința de azi, a fost majorat și prețul gigacaloriei pe care îl suportă populația. Este vorba de o crește de la 250 la 325 de lei. Diferența de la 350 de lei la 1.034 va fi subvenționată de Primărie, adică tot din banii cetățenilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Noua societate de termoficare a Constanței, împrumutată de Consiliul Local cu peste 14 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali au votat, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local, acordarea unui împrumut în valoare de 14.380.000 de lei pentru societatea Termoficare SRL. Banii sunt acordați fără dobândă, iar rambursarea lor se va face în tranșe în termen de un an de la data acordării. În situația nerambursării în termenul stabilit se vor aplica majorări de întârziere, se arată în hotărârea Consiliului Local. În raportul de specialitate se arată că societatea Termoficare Constanța SRL este nou înființată și nu are încă încasări. Suma va fi utilizată pentru efectuarea unor cheltuieli de funcționare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Viceprimarul Costel Dumitrașcu, îndemn pentru locuitorii din Năvodari: ”Susțineți producătorii români”

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, viceprimarul Costel Dumitrașcu a adresat un îndemn locuitorilor din Năvodari. El le-a spus oamenilor să fie alături de producătorii români, dat fiind faptul că aceștia nu sunt sprijiniți de stat și duc o luptă dificilă cu lanțurile agro-alimentare.

Iată ce a postat viceprimarul Costel Dumitrașcu pe pagina sa de facebook:

”Susțineți producătorii români!

În perioada 17-19 septembrie, la inițiativa Asociației Oamenilor de Afaceri Constănțeni are loc la Năvodari Târgul de Toamnă al Producătorilor.

Producătorii români sunt într-o situație dificilă, nu sunt sprijiniți de stat și duc o luptă foarte grea cu lanțurile agro-alimentare. Vă invităm să cumpărați alimente proaspete, fără aditivi, conservanți și coloranți. Cumpărați de la producâtorii români, nu de la importatori.

Mâncați mai sănătos, susțineți producătorii români!”

Reamintim faptul că târgul de toamnă a fost deschis azi, la ora 10.00, și se desfășoară până duminică, 19 septembrie, pe platoul de lângă stadionul Flacăra.

Foto: Facebook Costel Dumitrașcu

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: