Connect with us

Politica

Caragheorghe (USR): „Rafila a venit la Constanța să bea un ceai cu pesediștii şi la o plăcintă dobrogeană“

Publicat

la

La plăcinte înainte, la spital… prin februarie, cine ştie, este mesajul liderului consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, după vizita ministrului Sănătății, Alexandru Rafila la Constanța. Caragheorghe spune că, așa cum anticipa vizita lui Rafila la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase nu a fost altceva decât o mișcare politică a PSD, un prilej de a puncta electoral şi de a sta la discuții cu „băieții“ din teritoriu.

„Chiar PSD Constanța a transmis oficial că, după vizita de la spital, domnul ministru s-a întâlnit cu pesediștii locali la un ceai şi o plăcintă… dobrogeană! Iată că Rafila a avut agenda plină, am putea spune. La fel cum au putut observa atât jurnaliștii, cât și constănțenii, ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase s-au ținut discursuri cu iz politic, nimic concret, cu excepția unui nou termen de redeschidere a unității, aruncat de domnul primar Vergil Chițac, așa, doar pentru a scăpa de „indiscreția“ presei. Însă ce ne-a spus ministrul, care, de altfel, nu are nicio autoritate în administrarea acestei unități medicale? Că trebuie redeschisă urgent și că suntem în plin valul 5 al pandemiei. Asta știm cu toții! Că Chițac nu a făcut o treabă bună? Și asta știm, chiar foarte bine! În concluzie, Rafila nu a venit cu nicio soluție ce ar putea să ne facă optimiști cu privire la situația SCBI.“, spune Caragheorghe.

Liderul USR afirmă, de asemenea, că este de-a dreptul jenant şi revoltător că abia acum, după mai bine de trei luni de la incendiu, odată cu această vizită a ministrului Sănătăţii, primarul să catadicsească să transmită un comunicat în care să ofere detalii despre stadiul lucrărilor.

„Toate adresele trimise de noi, consilierii municipali, nu au contat. S-a mai scuzat domnul primar spunând că nu a comunicat până acum, pentru că a preferat să se concentreze pe treabă. În primul rând, comunicarea şi găsirea de soluţii împreună cu membrii Consiliului Local Municipal nu ar trebui să fie o opţiune. În al doilea rând, comunicarea şi transparența în procesul administrativ faţă de constănţeni reprezintă o obligaţie! În al treilea rând, la care treabă se referă? Spitalul este închis de mai bine de trei luni şi, conform noului termen, 28 februarie, ar urma să fie redeschis, parţial, abia peste cinci! Amintim că, noi, cei de la USR Constanţa, am fost acolo şi am văzut care este realitatea. Am luat pulsul evenimentelor, am vorbit cu personalul medical şi am constatat o foarte mare debusolare, o apatie generală la modul în care sunt desfăşurate lucrările. Cu excepţia secţiei ATI, spitalul are secţii ce pot fi puse în funcţiune, inclusiv laboratoarele, blocajul fiind dat de proceduri birocratice şi avize. Suntem în plin val 5 al pandemiei, sunt pacienţi cu boli grave, care au nevoie de tratament în spital, sunt medicii detaşaţi… Este o situaţie de criză şi trebuie acţionat ca atare, aspect pe care domnul primar se pare că nu l-a înţeles nici până în prezent. Parlamentarii USR, Stelian Ion şi Remus Negoi, l-au sesizat pe prim-ministrul Nicolae Ciucă cu privire la situaţia SCBI, iar premierul a promis că va urgenta lucrurile, astfel încât spitalul să fie funcţional într-un timp cât mai scurt. Vom continua să monitorizăm atent activitatea desfăşurată la SCBI şi să facem tot ce ne stă în putere pentru a îi informa corect pe constănţeni, pentru a ne asigura că lucrurile intră pe un făgaş normal şi că  spitalul va fi redeschis.“, mai afirmă Caragheorghe.

Sursa foto: facebook.com/PartidulSocialDemocratConstanta

Comments

comments

Politica

Cu tezele de doctorat la vedere! Stelian Ion cere ca lucrările premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu să fie analizate de urgență

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion îi solicită public președintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puțin moral, în care sunt implicați decidenții importanți în elaborarea și promovarea legilor educației – premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sorin Cîmpeanu, care sunt acuzați că au plagiat în lucrările de doctorat.

„Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că „Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată”. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit președintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate. Îi solicit, de asemenea, să se asigure că în aplicarea „proiectului său de suflet” nu intervin interese personale ale unor decidenți politici.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Explicațiile lui Ciolacu despre schimbarea șefului Portului Constanța: Am găsit un dezastru acolo!

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să explice de ce a fost schimbat directorul liberal din Portul Constanța cu un PSD-ist. Ciolacu a susținut că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut substrat politic, dar că atât el, cât și premierul au fost de mai multe ori la fața locului și au găsit ”un dezastru”. Mai mult, Ciolacu arată faptul că Portul Constanța nu era deloc pregătit pentru a primi un flux mare de mărfuri, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

”Eu nu am avut niciodată vreo discuție privind împărțirea Portului Constanța. Din ce știu acolo nu sunt posturi politice. Acolo a expirat un mandat și s-a efectuat o înlocuire. Eu îmi aduc aminte că am fost de două ori cu ministrul Transporturilor în Portul Constanța, premierul a fost acolo, am fost cu toții și am văzut cu toții că ne-a prins nepregătiți situația din Ucraina. Era Portul Constanța vreo oglindă? Nu! Am găsit un dezastru acolo!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a majorat prognoza de creștere a inflației

Publicat

la data de

Scris de

Comisia Naţională de Prognoză a îmbunătăţit estimările de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5% pe fondul unei evoluţii mai bune a economiei în prima parte a anului, scrie Ziarul Financiar. PIB-ul în valoare nominală a fost majorat la 1.372,5 miliarde de lei. Inflaţia va creşte la 12,9% în acest an, peste estimarea anterioară de 9,7%. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre exporturi şi importuri, se va majora la 32,3 miliarde de euro, un nivel total nesustenabil, arată sursa citată. Exporturile ar urma să crească la 91,1 miliarde de euro, plus 22%, în timp ce importurile ar creşte la 123,4 miliarde de euro, plus 25,5%. Soldul contului curent, care include deficitul comercial plus surplusul înregistrat pe partea de servicii, ar urma să atingă 22 de miliarde de euro, reprezentând 7,9% din PIB. Cursul valutar este estimat la 4,95 lei/euro, evoluţie stabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: