Politica
Careu de ași, la Hârșova. Printre candidați se află și o femeie

Politica
Dosarul 10 August, băgat sub preș. Nimeni nu protestează

Tribunalul București a respins cererea DIICTOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă. Șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei scapă definitiv de răspundere penală. Inițial, procurorul Doru Stoica, pensionat între timp, a dispus clasarea dosarului, însă fostul procuror șef DIICOT, Georgiana Hossu, a infirmat ordonanța de clasare cerând redeschiderea dosarului. Redeschiderea solicitată de DIICOT îi viza pe colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.
DIICOT ceruse să fie cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.
Deși adunările publice sunt interzise în România, s-a încercat o mobilizare pe Facebook pentru a organiza un protest, astrăzi, împotriva deciziei magistraților de a nu deschie dosarul 10 August. În ciuda apelurilor, extrem de puține persoane au fost prezente în fața Tribunalului București, unde s-a scandat ”România, stat polițienesc”, ”Rușine, justiția română. Ne vedem la CEDO!”
La Constanța, eșecul protestului a fost și mai mare, pentru că în fața Prefecturii nu a fost decât o SINGURĂ persoană.
Reprezentanţii Tribunalului Bucureşti au precizat, în urma reacţiilor faţă de decizia de respingere a cererii DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august, că hotărârea judecătorească este adoptată pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat, “nu pe bază de emoţii şi sentimente”.
Ce spune premierul Cîțu
Premierul Florin Cîțu a declarat într-un interviu exclusiv pentru G4Media.ro că i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion, să găsească rapid soluții pentru continuarea dosarului 10 August, după ce Tribunalul București a respins definitiv cererea de redeschidere. ”Să vedem, mai sunt căi”, a spus Cîțu, adăugând că este ”dezamăgit” de soluția închiderii dosarului și că va face publice rapid soluții pentru eventuala continuare.
”Eu aseară am avut o discuție cu ministrul Justiției. Astăzi avem ședință de guvern, să vedem cam cu ce soluții vine. Cum vom avea soluții, voi ieși cu ele public, dar trebuie cât mai rapid”, a declarat premierul Cîțu pentru G4Media.ro.
Comments
Politica
Declarație politică în Senatul României pe tema defrișării din Pădurea Comorova

Informația prezentată de Info Sud Est potrivit cărei două hectare și jumătate din Pădurea Comorova vor fi tăiate pentru a face loc unui complex imobiliar a ajuns astăzi în Parlament. Senatorul USR-PLUS de Constanța, Remus Negoi, a susținut în plen o declarație politică legată de tăierile ilegale de copaci din Pădurea Comorova.
„Nu lăsăm Pădurea defrișatorilor
Îmi voi face un obicei de a prezenta teme fierbinți ale județului Constanța, care însă au un impact național. Pădurea Comorova din stațiunea Neptun Olimp a fost înființată în vremea Regelui Carol I în perioada 1890 – 1900 având la momentul înființării o suprafață împădurită de 800 de hectare. În 1998 a început dezastrul. Guvernul emitea o hotărâre prin care aproba crearea unui parc municipal pe o suprafața Pădurii Comorova. În 2004, fostul primar al municipiului Mangalia (Zanfir Iorguș, n.r.) prin care intravilanul Mangaliei se extindea și peste Comorova, punând baza unor defrișări în urma cărora investitorii să poată construi. Acest lucru a atras atenția Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare, care a cerut Agenției pentru Protecția Mediului Constanța să nu emită acord de mediu pentru construcții în Pădurea Comorova, însă fără niciun rezultat.
În acest moment, răul s-a produs. Există un cartier deja construit în aria Pădurii Comorova, dar ține de noi toți, în general, de autoritățile de mediu în special să oprim masacrarea unei păduri seculare, încărcată de istorie. Sub nicio formă, nu trebuie să permitem defrișarea pregătită acum pentru 2,5 hectare din Pădurea Comorova, care vor fi tăiate pentru un complex imobiliar. În luna mai 2020, Primăria Mangalia a eliberat proprietarilor două certificate de urbanism pentru a construi pe o bucată din pădure, unde apar un hotel de 10 etaje, un restaurant, parcări și alei. Permanent trebuie să luăm atitudine împotriva unor șiruri de ilegalități, permise sau acoperite de autoritățile locale, regionale sau naționale. Presa locală constănțeană a semnalat în repetate rânduri aceste ilegalități, însă nu s-a întâmplat nimic. Trag un puternic semnal de alarmă la adresa autorităților îndrituite, Primăria Mangalia, Agenția de Protecție a Mediului Constanța, Garda de Mediu, să ia toate măsurile pentru a împiedica aceste defrișări. De asemenea, propun investitorilor cărora le plac defrișările să reia cursurile claselor gimnaziale acolo unde se predă rolul pădurilor. Pădurea nu este teren de construcție.“, a declarat Negoi de la tribuna Senatului.
Amintim că Ordinea.ro a relatat de-a lungul timpului că Pădurea Comorova a fost ciopârțită bucată cu bucată, dar pare că nimeni nu are ochi să vadă și nici urechi să audă, ce să mai spunem despre ceva măsuri, de cineva care să fie tras la răspundere.
Comments
Politica
Cum împarte Guvernul Cîțu banii de la UE veniți prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este în elaborare, fiind la nivel de draft, a declarat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu, care a precizat că, în actuala formă, pentru Educaţie sunt alocate fonduri reprezentând 9% din bugetul PNRR, iar pentru Sănătate aproape 3 miliarde de euro, conform News.ro.
“Avem un stadiu al PNRR, este un draft. M-am uitat pe el ieri, am văzut alocările de bugete, vom discuta şi cu domnul preşedinte. Vă pot spune că pentru Educaţie sunt alocaţi 9% din bugetul PNRR, pentru Sănătate aproape 3 miliarde de euro, ne mai uităm şi la celelalte. Şi distribuţia de gaze este introdusă. Este o discuţie de alocare de bugete şi, după aceea, vom discuta şi despre proiecte”, a afirmat Cîţu.
Premierul a fost prezent miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a avut loc imunizarea anti-COVID pentru românul cu numărul un milion.
După-amiază, şeful Executivului va participa la o şedinţă de lucru pe tema PNRR convocată de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Comments
-
Politicao zi ago
Elena Udrea, ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009
-
Administratie2 zile ago
Protocol între Primăria Constanța și Garda de Mediu. Amenzi uriașe și confiscarea mașinii pentru cei care aruncă deșeurile la întâmplare
-
Politicao săptămână ago
Ministrul Educației dă LIBER la oferit mărțișoare și flori de 1 și 8 martie
-
Actual3 săptămâni ago
Polițiștii Gărzii de Coastă au descoperit icre, motorină și un borcan cu bani, îngropat în pământ
-
Exclusiv3 săptămâni ago
EXCLUSIV. Hectare întregi din lacul Siutghiol, transformate din pix în terenuri agricole
-
Administratie3 săptămâni ago
Consilierul local Adriana Câmpeanu, noul președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța
-
Politica4 săptămâni ago
Proiect MApN: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile
-
Administratie3 săptămâni ago
Directorul RAEDPP, Stere Hira: „Vreau să transform cartierul Henri Coandă dintr-un „leagăn al infracționalității“ într-unul cu adevărat social“