Connect with us

Actual

Cărţile vin pe mare! La GAUDEAMUS Litoral nouă veliere vor aduce la ţărm cărţi-simbol

Published

on

Peste 100 de evenimente într-unul singur, un nou amplasament mai accesibil şi o ofertă editorială generoasă, sunt trei dintre motivele pentru care cititorii aflaţi în vacanţă la malul mării sunt aşteptaţi la Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediţia a VIII-a.

Evenimentul, componentă a Caravanei GAUDEAMUS, este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa, în perioada 11- 15august 2016, în Piaţeta Perla din Mamaia. Zilnic, între orele 15:00 – 23:00, o mare de cărţi şi un program dens şi variat de evenimente îi aşteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi, 11 august, la ora 17:00, în cadrul unei ceremonii speciale, organizate de Radio Constanţa cu sprijinul Forţelor Navale, al Clubului Nautic Român şi al Teatrului de Stat Constanţa.

În acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale, 9 veliere vor aduce la ţărm cărţi-simbol pe care actorii de la Teatrul de Stat, îmbrăcaţi în costume de epocă, le vor prelua şi le vor aduce la pavilionul GAUDEAMUS din Piaţeta Perla. Preşedintele de onoare al acestei ediţii va fi prof. univ. dr. Angelo Mitchievic, preşedintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor şi profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Număr record de evenimente

Şi în acest an, târgul GAUDEAMUS urmează cititorii în vacanţă. Au uitat să pună în valiză cartea de pe noptieră care aşteaptă de mult să îi fie descoperită sau terminată povestea? Nu-i nimic. La doi paşi de plajă, îi îmbie, ca într-o uriaşă librărie, bestseller-urile momentului, serii de autor şi cele mai recente titluri de ficţiune sau nonficţiune, mii de titluri la preţuri extra-sezon, numai bune să îi facă să uite de gradele din termometre.

gaudeamus_litoral2015_11 gaudeamus_litoral2015_14

 

 

 

 

 

În plus, departe de a fi doar un loc unde cărţile aşteaptă cuminţi, pe rafturi, să fie răsfoite,  râvnite şi cumpărate, târgul GAUDEAMUS oferă o experienţă culturală dinamică şi interactivă, cu lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, proiecţii de filme şi momente muzicale.

Cu prilejul târgului, va fi reluată campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, program de anvergură naţională, al cărui principal obiectiv este reorientarea unui important fond de carte obţinut din donaţiile din partea expozanţilor şi a vizitatorilor. Volumele donate în cadrul târgului vor fi distribuite către biblioteci rurale din Dobrogea.

Nu vor lipsi nici tombola GAUDEAMUS sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare.

Pentru al doilea an consecutiv, premiul tombolei GAUDEAMUS va fi oferit de Regional Air Services – Aeroportul Tuzla şi va consta într-un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câştigătorul o poate filma şi/sau fotografia.

 

Comments

comments