Connect with us

Stiri

Kitsch-uri turceşti confiscate! Şase constănţeni cercetaţi pentru contrabandă

Avatar

Publicat

la

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au .depistat şase constănţeni, care intenţionau să introducă ilegal în ţară parfumuri, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, contrafăcute, pe care le transportau fără documente legale.

Sâmbătă, 6 august, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră trei cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, cu vârste cuprinse între 32 şi 36 de ani, care călătoreau ca pasageri într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele personale ale acestora 72 flacoane cu parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute ş 183 pachete de ţigări, fără timbru fiscal, în valoare totală de 1.900 lei. Bărbaţii au declarat că produsele le aparţin şi că le-au achiziţionat din Istanbul fără a putea să prezinte documente justificative.

Tot la P.T.F. Vama Veche, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost descoperiţi M.S., în vârstă de 31 de ani şi A.N. în vârstă de 40 ani, care se întorceau din Turcia şi transportau în bagajele personale 40 de flacoane de parfum, contrafăcute, cu o valoare totală de 4.000 lei dacă ar fi fost originale. Pentru aceste bunuri, cei doi, nu deţineau documente de provenienţă şi nici acordul titularului de drept pentru a comercializa produsele mărcii respective, declarând că au achiziționat bunurile din Istanbul pentru a le comercializa în România.

Poliţişti de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au depistat o femeie de 49 de ani, care avea asupra sa mai multe pungi de plastic, cu 300 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 4.940 lei dacă ar fi fost originale.

Mărfurile au fost confiscate, iar cele şase persoane sunt cercetate pentru ,,săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Comments

comments

Stiri

Locuitorii orașului Ovidiu au rămas fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 28 ianuarie 2021, în jurul orei 13.41, în incinta Stației de Pompare Caragea Dermen s-a înregistrat o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele de la nivelul acesteia nu au mai putut funcționa.

Până la remedierea avariei, consumatorii din localitatea Ovidiu, nu vor avea apă potabilă la robinete.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că, imediat ce disfunctionalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică vor fi remediate, lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei.”, precizează Biroul de Comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA. Orașul Hârșova, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, de pe strada Amurgului din orașul Hârșova, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile din cursul acestei nopți, 28 spre 29 ianuarie 2021, ora 24.00, până mâine – 29 ianuarie 2021, ora 10.00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din orașul Hârșova.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează Biroul de Comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Darabani, Dulcești, Plopeni și Corbu, în continuare fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În majoritatea localităților afectate de lipsa apei, ca  urmare a căderilor și fluctuațiilor de tensiune electrică, s-a reluat furnizarea apei pe parcursul zilei. La această oră se înregistrează încă căderi de tensiune la stațiile de pompare ce asigură alimentarea cu apă a localităților Darabani, Dulcești, Plopeni și Corbu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și asigurăm toți consumatorii afectați de lipsa apei că lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei la parametrii normali imediat ce vor fi remediate disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică.”, precizează  Biroul de Comunicare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: