Connect with us

Stiri

Kitsch-uri turceşti confiscate! Şase constănţeni cercetaţi pentru contrabandă

Avatar

Publicat

la

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au .depistat şase constănţeni, care intenţionau să introducă ilegal în ţară parfumuri, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, contrafăcute, pe care le transportau fără documente legale.

Sâmbătă, 6 august, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră trei cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, cu vârste cuprinse între 32 şi 36 de ani, care călătoreau ca pasageri într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele personale ale acestora 72 flacoane cu parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute ş 183 pachete de ţigări, fără timbru fiscal, în valoare totală de 1.900 lei. Bărbaţii au declarat că produsele le aparţin şi că le-au achiziţionat din Istanbul fără a putea să prezinte documente justificative.

Tot la P.T.F. Vama Veche, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost descoperiţi M.S., în vârstă de 31 de ani şi A.N. în vârstă de 40 ani, care se întorceau din Turcia şi transportau în bagajele personale 40 de flacoane de parfum, contrafăcute, cu o valoare totală de 4.000 lei dacă ar fi fost originale. Pentru aceste bunuri, cei doi, nu deţineau documente de provenienţă şi nici acordul titularului de drept pentru a comercializa produsele mărcii respective, declarând că au achiziționat bunurile din Istanbul pentru a le comercializa în România.

Poliţişti de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au depistat o femeie de 49 de ani, care avea asupra sa mai multe pungi de plastic, cu 300 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 4.940 lei dacă ar fi fost originale.

Mărfurile au fost confiscate, iar cele şase persoane sunt cercetate pentru ,,săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Comments

comments

Stiri

Se oprește apa în centrul municipiului Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile din noaptea de joi – 01 octombrie 2020, ora 23.00, până vineri – 02 octombrie 2020, ora 04.00, pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură în punctul termic nr. 17, de pe strada Decebal din municipiul Constanța.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din perimetrul delimitat de străzile: Mircea cel Bătrân – bd. Mamaia – prel. Bucovinei – Eroilor – Mihai Eminescu – Smârdan – Mircea cel Bătrân, cei arondați punctelor termice 17, 18, 40 și 41, precum și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean și Căminul Militar de Garnizoană C2.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametri optimi în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Update: Miercuri se oprește apa în zona Tomis Nord-Campus din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Update: Ca urmare a unor probleme tehnice, lucrarea programată în data de 30 septembrie 2020, în zona Tomis Nord – Campus din municipiul Constanța, a fost reprogramată pentru data de 01 octombrie 2020, în același interval orar. Iată informațiile:

În vederea executării lucrărilor de deviere a conductei magistrale, cu diametrul de 600 mm, de la intersecția bulevardelor Aurel Vlaicu cu Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri, 30 septembrie, în intervalul orar 08.00 – 21.00.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

  • Aurel Vlaicu (tronsonul delimitat de bd. Tomis și Alexandru Lăpușneanu), precum și străzile adiacente acestui bulevard: Topazului, Smaraldului, Rubinului, Opalului, Perlei, Safirului, Agatului și Aleea Universității;
  • perimetrul delimitat de străzile: bd. Aurel Vlaicu – bd. Alexandru Lăpușneanu – Dispensarului – bd. Aurel Vlaicu, precum și consumatorii arondați punctelor termice 142 și 45.

Tot în acest interval orar, se va furniza apă cu presiune scăzută consumatorilor aflați în perimetrul delimitat de străzile: bd. Alexandru Lăpușneanu – Suceava – al. Lotus – Cișmelei – Dispensarului – bd. Alexandru Lăpușneanu, precum și celor arondați punctului termic 140.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa pe strada Cuza Vodă din municipiul Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură din punctul termic nr. 1, de pe strada Ștefan Mihăileanu, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. sunt nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 29 septembrie 2020, în intervalul orar 09.00 – 12.00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe strada Cuza Vodă, tronsonul delimitat de str. I. G. Duca și Mihai Viteazu, precum și cei de pe străzile adiacente, respectiv: Ilarie Voronca, George Enescu, Căpitan Petre Romulus, Gheorghe Lazăr și Jupiter.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: