Connect with us

Actual

Eleganţă şi rafinament la Mineral Expo 2016

Published

on

Ediţia din aceasta vară a evenimentului  Mineral Expo, din perioada 11-14 august 2016, va fi găzduită de Muzeul de Artă Constanţa. Conceptul Mineral Expo îşi propune să aducă împreună iubitorii de frumos:  bijutieri, artişti hand made, pasionaţi de geologie, cunoscători ai tainelor cristaloterapiei , mineralogi, experţi şi critici de artă.

31

 

 

 

 

 

Expoziţia cu vânzare de cristale, bijuterii şi minerale de colecţie, va aduce în faţa publicului constănţean exponate de senzaţie.  Pentru această ediţie organizatorii au pregătit două prezentări de piese unicat:

  • O serie de coliere din opal, care prezintă un joc de culori unic, fascinant. Între aceste coliere se regasesc şi exponate de o înaltă calitate, din categoria Welo Opal,  descoperite în zonele muntoase din provincia Welo Etiopia. Opalul a fost prezent în bijuteriile de pe coroanele regale franceze, iar unul din cele mai deosebite, cu tente roşiatice, numit ,,Arderea Troiei”, a fost dăruit de Napoleon, Josephinei;
  • O colecţie privată de 12 cranii din cristal de cuarţ extras din mina Ron Coleman Arkansas – Statele Unite ale Americii. Acestea au dimensiuni  şi clarităţi diferite, cel mai mare depaşind 4 kilograme. Toate sunt realizate cu mijloace rudimentare, dar de o precizie şi cu un finisaj excepţional.  Piesele din colecţie sunt asemănătoare celebrelor  artefacte mayase, considerate  mijloace de a pătrunde în alte universuri şi civilizaţii precum Atlantida, Lemuria, Mu şi Mieyhun.

diamondsil_570xn.344807177

 

 

 

 

 

Pe parcursul celor 4 zile, peste 25 de expozanţi vor prezenta, prin pricepere, maiestrie, eleganţă şi minutiozitatea detaliilor, spectaculoasa lume a mineralelor.

Mineral Expo este un proiect ambiţios născut din pasiunea pentru frumoasa lume a cristalelor. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 11 august, la ora 10:00, iar intrarea este liberă. Intervalul orar de vizitare este 10:00-20:00.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta