Connect with us

Actual

Eleganţă şi rafinament la Mineral Expo 2016

Avatar

Publicat

la

Ediţia din aceasta vară a evenimentului  Mineral Expo, din perioada 11-14 august 2016, va fi găzduită de Muzeul de Artă Constanţa. Conceptul Mineral Expo îşi propune să aducă împreună iubitorii de frumos:  bijutieri, artişti hand made, pasionaţi de geologie, cunoscători ai tainelor cristaloterapiei , mineralogi, experţi şi critici de artă.

31

 

 

 

 

 

Expoziţia cu vânzare de cristale, bijuterii şi minerale de colecţie, va aduce în faţa publicului constănţean exponate de senzaţie.  Pentru această ediţie organizatorii au pregătit două prezentări de piese unicat:

  • O serie de coliere din opal, care prezintă un joc de culori unic, fascinant. Între aceste coliere se regasesc şi exponate de o înaltă calitate, din categoria Welo Opal,  descoperite în zonele muntoase din provincia Welo Etiopia. Opalul a fost prezent în bijuteriile de pe coroanele regale franceze, iar unul din cele mai deosebite, cu tente roşiatice, numit ,,Arderea Troiei”, a fost dăruit de Napoleon, Josephinei;
  • O colecţie privată de 12 cranii din cristal de cuarţ extras din mina Ron Coleman Arkansas – Statele Unite ale Americii. Acestea au dimensiuni  şi clarităţi diferite, cel mai mare depaşind 4 kilograme. Toate sunt realizate cu mijloace rudimentare, dar de o precizie şi cu un finisaj excepţional.  Piesele din colecţie sunt asemănătoare celebrelor  artefacte mayase, considerate  mijloace de a pătrunde în alte universuri şi civilizaţii precum Atlantida, Lemuria, Mu şi Mieyhun.

diamondsil_570xn.344807177

 

 

 

 

 

Pe parcursul celor 4 zile, peste 25 de expozanţi vor prezenta, prin pricepere, maiestrie, eleganţă şi minutiozitatea detaliilor, spectaculoasa lume a mineralelor.

Mineral Expo este un proiect ambiţios născut din pasiunea pentru frumoasa lume a cristalelor. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 11 august, la ora 10:00, iar intrarea este liberă. Intervalul orar de vizitare este 10:00-20:00.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: