Conecteaza-te cu noi

Actual

Cățel salvat de pompierii tulceni dintr-o groapă adâncă de 30 de metri. Intervenția a durat 3 ore

Published

on

salvare catel

În cursul zilei de astăzi, 12 februarie, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui cățel căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 30 m, în localitatea Mineri, județul Tulcea.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a venit din partea unor cetățeni care au auzit lătratul patrupedului, acesta aflându-se pe fundul gropii de aproximativ 3 zile, neavând nici o șansă să iasă singur.

Către locul indicat de apelant au fost direcționate două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, formate din 7 subofițeri, dintre care și 2 alpiniști cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă.

După efectuarea misiunii de recunoaștere, echipajele au constatat că pentru misiunea de salvare, nu se poate folosi un dispozitiv special pentru coborârea salvatorilor în rapel, fiind necesar ca pompierii să se  asigure de autoscară, cu echipamente specifice utilizate în astfel de misiuni.

Advertisement

La coborârea salvatorului, cățelul a lătrat bucuros știind că urmează să fie eliberat, acesta fiind și un semn bun pentru pompieri deoarece le-a confirmat faptul că se află încă în viață.

După aproximativ 3 ore, pompierii au reușit extragă animalul în siguranță. Privirea plină de recunoștință a patrupedului a fost recompensa cea mai mare pe care pompierii au primit-o pentru efortul pe care l-au depus.

Intervenția a fost dificilă, ținând cont de adâncimea gropii, de faptul că în interiorul acesteia era o altă groapă mai mică unde se afla poziționat câinele, iar în orice moment aceasta se putea surpa punând în pericol viața salvatorului, dar și datorită vântului care bătea cu putere îngreunând intervenția.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions