Conecteaza-te cu noi

Actual

Cauza probabilă a incendiului în urma căruia a murit un bărbat – o sursă improvizată de căldură

Published

on

incendiu

În această dimineață, pompierii constănțeni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă, în municipiul Constanța. S-a intervenit cu 4 autospeciale  și două echipaje de prim ajutor, precum și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.  Incendiul s-a manifestat la o locuintă pe o  suprafață de aproximativ 60 mp, cauza probabilă fiind o sursă improvizată de încălzire. Din nefericire, o persoană a fost găsită decedată.

Pentru evitarea incendiilor la locuinţe reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa atrag atenţia cetăţenilor cu câteva sfaturi  utile, astfel:

La instalaţiile electrice:

 • nu utilizaţi siguranţe improvizate pentru că prezintă un pericol de incendiu;
 • evitaţi să folosiţi conductoare electrice neizolate, ştechere sau prize defecte;
 • este interzisă suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea concomitentă a mai multor consumatori electrici. Pentru remedierea defecţiunilor, apelaţi numai la persoane autorizate.

Fumatul:

 • nu aruncaţi la întâmplare resturile de ţigări şi în niciun caz înainte de a fi stinse complet;
 • încercaţi să aveţi propriul loc pentru fumat chiar şi în casa sau gospodăria proprie şi nu uitaţi că fumatul este interzis în încăperile în care sunt depozitate materiale combustibile sau lichide inflamabile.

Jocul copiilor cu focul:

 • nu lăsaţi la îndemâna lor surse de foc şi nu permiteţi să se joace cu chibriturile sau cu jarul din sobă;
 • explicaţi-le care este pericolul dacă se joacă cu focul (pierderea vieţii, arsuri, distrugeri de bunuri etc.);
 • nu vă lăsaţi copiii încuiaţi în casă, având la îndemână surse de foc sau mijloace de încălzire în funcţiune.

La aragaz:

 • se verifică etanşeitatea racordării buteliei cu GPL la aragaz cu emulsie de apă şi săpun, şi în niciun caz cu flacără;
 • este interzisă utilizarea buteliilor artizanale şi transvazarea GPL-ului din buteliile omologate în butelii artizanale;
 • nu amplasaţi buteliile în imediata apropiere a sistemelor de încălzire din locuinţă (sobe cu sau fără acumulare de căldură) pe durata exploatării;
 • dacă constataţi că sunt scăpări de gaze, nu manevraţi echipamente electrice sau surse de foc în locuinţă, ci aerisiţi spaţiul în care sunt amplasate butelia cu GPL şi aragazul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions