Conecteaza-te cu noi

Societate

Ce evenimente culturale au loc în cea de-a doua săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului 2023

Published

on

freestyle

Astăzi începe programul celei de-a doua săptămâni a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2023. La ora 19:30, în Parcul Arheologic, Teatrul de Animație Țăndărică București prezintă spectacolul „FREESTYLE PUPPETRY”, un eveniment spectaculos care se desfășoară în spații neconvenționale și care îmbină măiestria păpușarilor cu teatrul de animație.

Cu un format dinamic și interactiv, acest eveniment aduce împreună artiști talentați, păpuși și marionete. Una dintre caracteristicile distinctive ale Freestyle Puppetry este diversitatea tehnicilor de mânuire utilizate în timpul spectacolului. Fie că vorbim despre păpuși la masă, marionete sau păpuși compuse, fiecare moment aduce o nouă surpriză și o demonstrație impresionantă de virtuozitate. Păpușarii dau viață personajelor, creând o iluzie fermecătoare care îi captivează atât pe copii, cât și pe adulți, din primul moment. Un aspect remarcabil al Freestyle Puppetry este interacțiunea cu publicul, spectatorii fiind invitați să se implice și să interacționeze cu păpușile și actorii.

Actorii care vin cu păpușile lor în Parcul Arheologic sunt George Simian, Simina Constantin, Florin Mititelu și Mona Toncu.

Dacă, dintr-un motiv sau altul, nu puteți ajunge astăzi sau dacă vă place atât de mult încât vreți să repetați experiența, aveți ocazia să o faceți mâine, vineri, 21 iulie, tot de la 19:30, tot în Parcul Arheologic, în apropierea spațiului de joacă pentru copii.

Tot mâine, vineri, 21 iulie, și tot în Parcul Arheologic, dar pe scena amenajată în proximitatea Primăriei Constanța, de la ora 21:00, Teatrul Godot București și Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „POVESTIRI CULESE” după Donald Margulies, în regie colectivă, cu Maia Morgenstern și cu actrița Teatrului de Stat Constanța, Cătălina Mihai.

Este o poveste despre puterea poveștilor și a cuvintelor. Despre prietenie și pierdere. Despre două generații care-și fac loc să coexiste într-o lume în care viața se întâmplă atât de rapid încât uneori ne scapă din mâini. Un spectacol la care se și râde. Atât de simplu și-atât  de firesc încât nici n-apuci să-ți dai seamă când râsul s-a transformat în emoție.

Povestiri culese TeatrulGodot Teatrul Godot

Foto: Maia Morgenstern

Sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:00, SEAS se mută la Teatrul de Vară Soveja, în spatele City Mall, unde Teatrul Nottara București prezintă spectacolul „FAZANUL” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Un spectacol care abordează tema bine-cunoscută a „păcălitorului păcălit”, într-o montare în care umorul ingenios este protagonist, iar moravurile sunt tratate cu delicatețe cinică.

Tot Teatrul Nottara București vine duminică, 23 iulie 2033, ora 21:00, în Parcul Arheologic, cu spectacolul „LECȚIA” de Eugen Ionesco, în regia lui Felix Alexa, „un spectacol în care artisticul și mesajul fac o casă bună și deloc muzeală. Nimic expozitiv, nimic plicticos. Firul atenției rămâne mereu întins, curiozitățile sunt satisfăcute, iar suspansul bine gradat jalonează cu farmec o metaforă ușor de asimilat a cruzimii unui sistem educațional desprins dintr-un film horror.” (Alina Epîngeac)

SEAS – STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, Constanța, iulie – august 2023 este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de  Consiliul Județean Constanța, având ca partener principal Primăria Constanța și ca parteneri Universitatea „Ovidius” Constanța și City Park Mall.

Partenerii de ospitalitate ai stagiunii sunt restaurantele Barissimo, Mangia Mangia, Rozmarine și Continental Forum, care doresc să încurajeze participarea la evenimente culturale, așa încât toți spectatorii noștri beneficiază de reduceri prezentând biletul la spectacolul din ziua respectivă.

SEAS a fost conceput pentru a oferi constănțenilor, dar și turiștilor care aleg litoralul românesc pe perioada verii, șansa de a vedea o selecție variată de spectacole de teatru și muzică produse de instituții culturale din întreaga țară. Programul integral al stagiunii poate fi consultat pe website-ul www.seas.ro .

În cadrul campaniei promoționale  EARLY BIRD, pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic au prețul redus de 30 lei. După epuizarea primelor bilete, tariful este de 50 lei sau 60 lei, în funcție de spectacol.

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97, de la Info Desk City Mall, dar și online, pe platforma MyStage.

În zilele în care sunt programate spectacole, biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrul de Vară Soveja, casa de bilete de la Parcul arheologic sau casa de bilete de la Sala Studio, cu două ore înainte de spectacole.

program

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions