Connect with us

Actual

Ce îi cer taximetriștii din Constanța primarului Făgădău

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Taximetriștii constănțeni au renunțat la ideea de a protesta pentru problemele pe care susțin că le întâmpină în exercitarea meseriei, după ce liderii lor au discutat, ieri, Felix Stroe, ministrul Transporturilor. Anunțul a fost făcut de Lică Neagu, liderul Camerei Naționale a Taximetriștilor din România, aseară, după întâlnirea cu ministrul Stroe.

„Ca urmare a discutiilor purtate cu dl Felix Stroe Ministru al Transporturilor, doleantele noastre au fost rezolvate, deorece au fost legale. In aceste conditii Mitingul cu taximetrele din 13 decembrie 2017, nu va mai avea loc in Constanta. Multumim Jandarmeriei, Politiei si Primarie Constanta. Domnule Primar, am fost la intalnire cu dl Ministru Stroe Felix si problema s-a rezolvat. Nu mai facem Miting. Maine la 10 voi fi cu un grup din conducerea camerei la dv, cu probleme locale. Speram sa ne primiti”, este mesajul pe care Lică Neagu l-a făcut public aseară.

Astăzi, Neagu s-a întâlnit și cu primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, căruia i-a adresat un memoriu în care au fost trecute problemele taximetriștilor din Constanța. Prezentăm textul documentului așa cum el ne-a fost transmis:

“Intrucat problemele taximetriei la nivel national s-au rezolvat (teoretic), ca urmare a discutiilor purtate cu dl Felix Stroe, Ministrul Transporturilor la sediul ministerului cu o delegatie a institutiei noastre din care am facut si noi parte, au ramas problemele la nivel local, pe care le vom supune inca o data atentiei dumneavoastra

Solicitam de mai multi ani pe plan local  rezolvarea unor probleme specifice activitatii noastre, care nu numai ca nu au fost rezolvate, din contra au aparut si altele.

Exemple;

  1. Afisarea denumirii dispeceratului pe portiere, conform HCLM, au aparut si alte denumiri care nu sunt ale dispeceratelor autorizate. Ex. OBER;
  2. Asa zisele taximetre, care fac taxi dar nu sunt autorizate – aceleasi personae de ani de zile; Ex. la Cora, la Gara CFR, in Mamaia, City Mall, Spitalul Judetean, etc.
  3. Masinile care fac japca (taxiuri care stau in locuri neautorizate, la intersectii, etc.)– aceleasi personae de ani de zile.
  4. Amplasarea unor cosuri de gunoi in toate statiile taxi ;
  5. Amplasarea unor toalete ecologice in statiile mari. Ex. Delfinariu, Brotacei, Institutul de Marina, etc.
  6. Maxi Taxi, inca opresc haotic, inca nu au statii de imbarcare a clientilor;
  7. Solicitam un loc consultativ, in Comisia de Circulatie, cand se discuta modificari la trama stradala;
  8. Statiile de taxi, atat din municipiul Constanta cat si din Statiunea Mamaia – mutate, desfiintate, blocate; Ex; City Mall, Lupoaica, Tomis 3, etc, fara a fi oferite alternative in zona.
  9. Lipsa consultarii Camerei Taximetristilor , conf legii nr.38/2003 si Ordin nr. 356/2007 al MAI, cand se desfiinteaza in mod abuziv statiile taxi.

10.In ultima perioada activitatea Serviciului de Transport a devenit foarte greoaie, care obstructioneaza activitatea operatorilor de taxi. Ex. Daca inainte pentru a ti se aplica o stampila pe ecusonul unde sunt scrise tarifele, acum astepti 30 de zile.

La fel se intampla cu fiscalizarea si alte situatii, atmosfera devenind ridicola. Documentele trebuiesc depuse la City Mall, plimbate la Serviciul Transporturi, iar daca ai ghinionul sa lipseasca un document, risti sa astepti peste 30 de zile.

  1. Avem informatia ca este pregatit un proiect de HCLM fara a fi consultati si fara a fi pus pe site-ul Primariei Municipiului Constanta. Vom fi nevoiti sa atacam HCLM-ul in Contencios Administrativ, conform legislatiei in vigoare.

  Va stam la dispozitie pentru orice ajutor /lamurire, pentru a va arata la fata locului tot ce este legat de statii sau locurile de japca si chiar pentru a va pune la dispozitie un delegat din partea  Camerei Taximetristilor, care sa participle la actiuni alaturi de angajatii primariei”.

   

Comments

comments

Actual

Decizie ANRE: Românii vor primi de la furnizorul de energie electrică cel mai bun preț, fără abonament, până la 30 iunie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

„Autoritatea a aprobat în ședința Comitetului de reglementare din data de 20.01.2021, Ordinul ANRE nr. 5/2021 pentru modificarea Ordinului ANRE nr. 171/2020 pentru aprobarea condițiilor de furnizare a energiei electrice de către furnizorii de ultimă instanță și pentru modificarea și completarea Contractului – cadru de furnizare a energiei electrice la clienții casnici ai furnizorilor de ultimă instanță aprobat prin Ordinul ANRE nr. 88/2015, în contextul derulării procesului de liberalizare a pieței de energie electrică, începând cu 1 ianuarie 2021. Noile reglementări au în vedere necesitatea asigurării unei mai bune informări a clientului final de energie electrică de către furnizorii de ultimă instanță, precum și simplificarea încheierii contractelor de furnizare a energiei electrice în condițiile impuse de contextul pandemic actual, și pentru ca procesul să se desfășoare în beneficiul consumatorului final. În elaborarea ordinului, au fost identificate soluțiile în acord cu legislația națională și europeană prin care se oferă clienților casnici o perioadă mai lungă de tranziție de la serviciul universal la piața concurențială concomitent cu creșterea gradului de informare a acestora asupra procesului de liberalizare.

Astfel, clienții vor beneficia de cel mai bun preț din oferta concurențială a furnizorilor și vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel puțin până la data de 30 iunie 2021, clienții casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, și vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferența dintre prețul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 și prețul din oferta concurențială cu valoarea cea mai mică. Totodată, Ordinul ANRE nr. 5/2021 simplifică procesul de contractare și informare cu privire la ofertele furnizorilor de energie electrică, astfel încât clientul final să poată decide în cunoștință de cauză cu privire la oferta cea mai potrivită nevoilor proprii. În același timp, sunt prevăzute obligații suplimentare pentru furnizorii de ultimă instanță de informare a clienților casnici, respectiv de a transmite, odată cu fiecare factură emisă până la data 30 iunie 2021, o informare privind procesul de liberalizare precum și un Formular de selecție ofertă.“, notează ANRE într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța NU MAI ARE NICIO DOZĂ DE VACCIN ANTI COVID. Ce spun autoritățile

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constănțenii au luat cu asalt aplicația prin care autoritățile au pus la dispoziție dozele de vaccin anti – covid. Așa se face că, marți, 20 ianuarie, județul Constanța nu mai dispune de nicio doză de vaccin anti – covid.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța anunță că abia va ajunge în România următoarea tranșă de vaccin.

“Majoritatea centrelor sunt pregătite. Urmează ca fiecare UAT în parte să își asigure personalul necesar. Următoarea tranșă de vaccin va ajunge în România luni”, informează reprezentanții DSP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Au încercat să jefuiască o casă de pariuri din Cuza Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Patru bărbați au încercat să spargă seiful unei case de pariuri din comuna Cuza Vodă, județul Constanța însă nu au reușit.

Urmare a cercetărilor în dosarul penal care vizează săvârșirea tentativei la infracțiunea de furt calificat, în urma activităților desfășurate, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 3/4 decembrie 2020, 3 dintre persoanele în cauză au pătruns prin efracție în incinta unei case de pariuri din comuna Cuza Vodă, de unde au încercat să sustragă sumele de bani provenite din încasări. Nu au reușit să fure nimic.

Cel de-al patrulea bărbat este cercetat pentru complicitate la tentativă de furt calificat, acesta fiind suspectat că ar fi înlesnit și i-ar fi ajutat pe ceilalți 3 bărbați la comiterea infracțiunii, prin transportul cu autoturismul la locul faptei.

Cei 4 bărbați au fost reținuti pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, care a dispus plasarea acestora sub control judiciar.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: