Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Ce impozite și taxe locale vor plăti în acest an locuitorii orașului Eforie

Published

on

La finele anului trecut, în 22 decembrie, în ultima ședința ordinară din 2022, Consiliul Local al orașului Eforie a adoptată hotărârea privind nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru 2023. Cu această ocazie, s-a stabilit ca în 2023 dările către bugetul local să rămână la același nivel cu cele aprobate pentru 2022, cu mențiunea că impozitele sau taxele locale constau într-o sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei sume în lei se vor indexa ținând cont de rata inflației comunicată pentru anul fiscal anterior – respectiv cu 5,1% cu excepția sumelor prevăzute în tabelul de la art. 470 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care se indexează conform prevederilor art. 491 alin. 1^1 al aceluiași act normativ. Sumele rezultate în urma aplicării coeficientului de inflație de 5,1% se vor rotunji la întreg în sens crescător pentru tot ce depășește 0,5 inclusiv, și în sens descrescător pentru tot ce este sub 0,49 inclusiv.

În acest an, la Eforie, se mențin aceleași scutiri și facilități fiscale acordate în anul 2022 iar pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie 2023, se acordă o bonificație de 10%. Contribuabilii pot găsi informații suplimentare cu privire la impozitele şi locale datorate la bugetul orașului Eforie pe pagina de internet www.primariaeforie.ro. Plata impozitelor şi taxelor locale se poate realiza online, prin accesarea secțiunii metode de plată de pagina de internet sau fizic, la ghișeele din sediile Primăriei Eforie, începând cu data de 16 ianuarie 2023.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions