Connect with us

Administratie

Ce impozite și taxe locale vor plăti în anul 2023 locuitorii orașului Eforie

Published

on

primaria eforie

În data de 22 decembrie 2022 a avut loc ultima şedinţa ordinară din acest an a Consiliului Local al oraşului Eforie ocazie cu care fost adoptată hotărârea privind nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru 2023.

S-a stabilit ca în anul 2023 dările către bugetul local să rămână la acelaşi nivel cu cele aprobate pentru 2022, cu menţiunea că impozitele sau taxele locale constau într-o sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei sume în lei se vor indexa ţinând cont de rata inflaţiei comunicată pentru anul fiscal anterior – respectiv cu 5,1% cu excepţia sumelor prevăzute în tabelul de la art. 470 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care se indexează conform prevederilor art. 491 alin. 1^1 al aceluiaşi act normativ.

Sumele rezultate în urma aplicării coeficientului de inflaţie de 5,1% se vor rotunji la întreg în sens crescător pentru tot ce depăşeşte 0,5 inclusiv, şi în sens descrescător pentru tot ce este sub 0,49 inclusiv.

In anul 2023, la Eforie, se menţin aceleaşi scutiri şi facilităţi fiscale acordate în anul 2022 iar pentru plata cu anticipaţie a a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi  impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie 2023, se acordă o bonificaţie de 10%.

Contribuabilii pot găsi informaţii suplimentare cu privire la impozitele şi locale datorate la bugetul oraşului Eforie pe pagina de internet www.primariaeforie.ro.

Plata impozitelor şi taxelor locale se poate realiza online, prin accesarea secţiunii metode de plată de pagina de internet sau fizic, la ghişeele din sediile Primăriei Eforie, începând cu data de 16 ianuarie 2023.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!