Connect with us

Politica

Ce mesaj are președintele PNL Constanța pentru senatorul Chițac

Publicat

la

Ca urmare a declarațiilor publicate în spațiul online joi, 25 ianuarie a.c., de senatorul Vergil Chițac și preluate de “Ordinea.ro”, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, transmite, prin intermediul unui drept la replică, punctul său de vedere vizavi cele afirmate de fostul senator liberal.

„Din câte observ, obsesia chinuitoare a domnului senator Vergil Chițac față de foștii colegi din Partidul Național Liberal încă îi dă crunte dureri de cap, traduse în luări de poziție greu de înțeles sau de urmărit.

Nu obișnuiesc să îi dau replică acestui domn, deși nu de puține ori a încercat să își agațe numele de actuala conducere a PNL Constanța în speranța că va mai căpăta puțină notorietate în segmentul anti-liberal, acolo unde observ că se încadrează cel mai bine activitatea și gândirea senatorului Vergil Chițac. De această dată, simt nevoia de a arăta cât de tendențioasă este abordarea domnului senator în ceea ce privește legea amnistiei fiscale pentru micii fermieri și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice. Probabil că puțin contează pentru dânsul ce conține această lege, atâta timp cât este inițiată de mine, Bogdan Huțucă, deputat și președinte al PNL Constanța, o funcție atât de mult râvnită de domnul Vergil Chițac și camarila sa, în puținul timp cât a fost membru al acestui partid.

Mai exact, domnul Chițac vrea să inducă în spațiul public ideea că această lege favorizează anumite persoane publice sau „rechinii imobiliari”, care sunt astfel scutite de impozit datorat statului. Nimic mai fals!

Legea 29/2028 nu desființează dosarul penal al domnului Robert Negoiță întrucât acesta vizează fapte de evaziune în domeniul TVA, iar legea se referă la cu totul altceva. Această lege vizează persoanele fizice ce desfășoară activitate de dezvoltatori imobiliari, care s-au înregistrat ca plătitori de TVA și au plătit impozitul pe venit la notar. Mai mult decât atât, legea stopează reîncadrarea în alt regim fiscal a plății impozitului pe venit deoarece statul, prin ANAF, a tolerat, a asumat și a confirmat timp de opt ani plata impozitului la notar.

Mai mult, măsura evită blocarea activității acestor dezvoltatori cu consecința pierderii avansurilor și a eventualelor proprietăți de către clienți, dar mai ales plata de despăgubiri de către stat la finalizarea proceselor, întrucât acesta din urmă nu a aplicat legea într-un mod accesibil și previzibil, și nu a înștiințat corect aceste persoane fizice cu privire la sarcina fiscală ce le revine.

Pentru alte detalii îl invit pe domnul senator să citească argumentele specialiștilor care explică de ce este necesară o astfel de lege și să nu se mai încorseteze în luări de poziție ilogice și malițioase, doar fiindcă rezonează cu frustrările sale personale, anti-liberale”.

sursa foto: Cuget Liber

Citiți și:

Senatorul Chițac, studiu despre amnistia fiscală, politica adevărată și deputatul Huțucă

Comments

comments

Politica

Cîțu îl amenință pe Orban după declarația legată de relația cu Iohannis: „Dacă nu își clarifică poziția, o clarificăm noi pentru el”

Publicat

la data de

Scris de

Nici bine nu a fost instalat în funcția de președinte, că Florin Cîțu a trecut deja la amenință. El a spus că îi va cere fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, să își clarifice declarația prin care a anunțat că orice parteneriat între el și Klaus Iohannis este inexistent. Cîțu îl amenință pe Orban și susține că, în caz contrar, va clarifica el pentru Orban această poziție.

„Am văzut o declarație a domnului Orban, eu sper că era la supărare. Membrii PNL m-au votat pe mine și pentru parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Așa că, în primul BEX, îi voi cere domnului Orban să își clarifice această poziție, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu președintele Iohannis. Îi voi cere să ne clarifice această poziție, dacă nu o vom clarifica noi pentru el.”, a spus Florin Cîțu.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a comentat ironic declarația lui Florin Cîţu, care spusese că îi va cere lămuriri despre declaraţiile privind încetarea parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

”De când îmi cere mie lămuriri Florin?” a comentat râzând Orban.

Surse: stiripesurse.ro, g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban: Demisionez din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai e niciun parteneriat

Publicat

la data de

Scris de

Pierzătorul de azi la Congresul PNL, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu câteva momente că premierul Florin Cîțu va avea luni, la prima oră, demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totodată că între mine și președintele Klaus Iohannis nu mai e niciun parteneriat.

„Încep prin al le mulțumi coligilor care mi-au acirdat învredeea în condițiile îm care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, Vioi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o. Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu. Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.”, a spus Orban.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu este noul președintele al PNL

Publicat

la data de

Scris de

Votul privind alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat. În urma exercitării voturilor celor peste 4.800 de delegați, premierul Florin Cîțu a fost ales noul președinte al PNL.

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60,2% din voturi, Ludovic Orban a luat 39,7%. Cîțu a primit 2.878 de voturi, Orban – 1898 de voturi, iar 72 au fost nule.

Cîțu l-a învins în această cursă pe Orban, cel care a deținut funcția de președinte al PNL timp de 4 ani.

Cel învins, Ludovic Orban, a acuzat în timpul scrutinului unii dintre delegații care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. El a dat exemplul unora dintre filialele judeţene, susţinând că acest fenomen nu se aplică delegaţilor din toate judeţele. „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, potrivit News.ro. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului.

„Sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul”, a declarat Ludovic Orban în timpul desfăşurării scrutinului intern.

El a dat ca exemplu fialele din Constanţa, Vaslui, Neamţ și Teleorman.

„Să le fie ruine! Asta nu e democraţie!”, a adăugat Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: