Connect with us

Politica

Senatorul Chițac, studiu despre amnistia fiscală, politica adevărată și deputatul Huțucă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Senatorul Vergil Chițac punctează, într-o postare pe Facebook câteva momente din… incursiunea sa în rândurile liberalilor. Scrie că a fost scurtă și furtunoasă, nu a menajat pe nimeni și aici nu se exclude nici pe el. De asemenea, în același text, parlamentarul constănțean care a demisionat din rândurile liberalilor în toamna anului trecut, susține că actualul lider al PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă a “legitimat hoția produsă anul trecut în 31 martie la alegerile de la municipiu”. Tocmai din acest motiv, Chițac scrie pe rețeaua de socializare că este surprins să constate că Huțucă “își arogă paternitatea unui act legislativ care instituie nici mai mult, nici mai puțin, amnistia fiscală pentru rechinii imobiliari”.

Publicăm întreg comentariul senatorului Chițac scris pe acest subiect:

“Incursiunea mea în PNL a fost scurtă și furtunoasă. Nu am menajat pe nimeni, nici măcar pe mine. Multe atitudini la adresa unor fapte care s-au petrecut sau a unor oameni cu care m-am intersectat le-ați citit pe această pagină sau le-ați auzit în intervențiile mele publice și, așa cum am promis, nu voi reveni. Mult mai multe însă le-am uitat, întrucât creierul când se relaxează șterge lucrurile urâte.

Așa cum lesne se poate dovedi, dl. Bogdan Huțucă nu a fost un punct pe radarul meu, chiar dacă prin prezența sa la prezidiu a legitimat hoția produsă anul trecut în 31 martie la alegerile de la municipiu. L-am considerat genul de tehnocrat din politică mai puțin periculos decât politicianul fără profesie; un politician care s-a remarcat prin “tăceri inteligente”(sic!), așa cam ca aghiazma, adică nu a făcut nici rău nici bine.

În atari condiții, am fost foarte surprins acum câteva zile auzindu-l pe deputatul liberal că-și arogă paternitatea unui act legislativ care instituie nici mai mult nici mai puțin, amnistia fiscală pentru rechinii imobiliari „pe persoana fizică”, amnistie concretizată în recenta lege 29/2018, promulgată pe 15 ianuarie.

Cel mai bine a explicat această “anti-lege” dl. Gelu Diaconu, fost șef al ANAF:

“… legea amintită anulează impozitul pe venit, contribuțiile sociale și accesoriile aferente calculate de fisc pana la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit cvartaluri de blocuri de birouri și locuințe în cele mai luxoase zone ale țării: București, marile orașe, Mamaia, Năvodari, etc.

Acești șmecheri pentru a evita plata taxelor către stat “au construit pe persoană fizică” plătind impozite neglijabile în același cuantum prevăzut în Codul Fiscal pentru amărâții care au tranzacții ocazionale (vânzări case, apartamente, terenuri). Diferența de taxare între persoanele juridice (constructorii cinstiți) și acești șmecheri/persoane fizice este uriașă. Doar cu titlu de exemplu: de la 16% impozit pe venit la valoarea tranzactiei, la 1% (sau2-3% pentru alte praguri valorice)! „

Printe alţii, această lege i-a închis dosarul unei evaziuni de 77,5 milioane ron (16,5 milioane euro) făcută de PSD-istul Robert Negoiţă la vânzarea celor 1250 apartamente construite în Bucureşti. Cu siguranţă sunt şi foarte mulţi alţii de pe meleaguri tomitane pe care eu nu-i ştiu. Adică după ce că ne-au sluțit orașul și ne-au otrăvit viețile construind pe spații verzi, pe plajă, unde au vrut și cum au vrut, fără să respecte nici un indicator urbanistic, grație legii domnului Huțucă, nici măacr taxele ca în orice activitate comercială nu și le plătesc.

Pentru a întregi tabloul, aduc aminte faptul că, același domn Huțucă, pe vremea când era director în Ministerul de Finanțe, stabilea criterii de performanță inspectorilor ANAF, norme de lucru pe recuperarea a 16% din venit si 5,5% la CASS de la dezvoltatorii imobiliari – persoane fizice, sub lozinca: „acolo sunt banii negri din societate”. În acest context al certitudinilor gri și al incertitudinilor albe-negre, ca prin minune conștiința și profesionalismul domnului Bogdan Hutucă a suferit un scurt circuit, o resetare a neuronilor și ca într-un film SF, și-a schimbat la 180 de grade viziunea fiscală. Dacă nici asta nu este o lege cu dedicație, atunci ce să fie domnule Huțucă altceva decât un fel de manea fiscală „fără număr, fără număr” compusă cu inspirație doar după ce ați devenit parlamentar? Poate povara recunoștinței! Și încă ceva! Puteți să ne spuneți cine v-a convins s-o promovați?

În perioada 23-27 ianuarie mai marii lumii și-au dat întâlnire în Elveția la Davos cu prilejul Forumului Economic Mondial ce se desfășoară anual. Se discută teme precum: extinderea populismului, situația femeii în lume, cyber-defence, războiul comercial SUA – China, etc. Participă 70 de șefi de stat sau de guvern, sunt reprezentate 110 țări (din Africa lipsește numai Congo), sefii a 3000 de mari companii. SUA are 800 de reprezentanți, Germania câteva sute, Rusia câteva zeci, până și Ucraina o țară cu mari probleme are 3 reprezentanți și, mai mult decât atât, și-a deschis “Casa Ucrainei de la Davos” pe perioada evenimentului. E o ocazie unică pentru întâlniri bilaterale, lobby, expunere. România nu are nici un reprezentant! De ce? Pentru că nu contăm! Suntem irelevanți! Din păcate!”

Comments

comments

Politica

Orban a explicat cum se va desfăşura votul în localităţile carantinate: „Nu înseamnă un risc suplimentar“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat că în toate localităţile carantinate alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie şi că autorităţile vor lua toate măsurile să se asigure că nu există risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 la vot.

„Aş vrea să transmit un mesaj, există oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină, fie datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că au venit dintr-o ţară cu incidenţă a ratei de infectare mai mare decât România şi se află în carantină de 14 zile, fie că au fost persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot, se va exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze şi să vină urna mobilă la ei acasă din cauza faptului că ei se află în izolare la domiciliu sau în carantinare. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetăţean chiar dacă se află în izolare, în carantinare sau chiar dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de news.ro.

Întrebat care este procedura pentru un alegător care locuieşte într-un oraş aflat în carantină, cum va demonstra că merge strict la secţia de votare, premierul a răspuns: „Asta se va stabili prin decizia biroului Electoral Central. Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare va fi în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”.

Orban a dat asigurări că românii pot veni la urne în ciuda pandemiei de coronavirus și a spus că a veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar. Sursa: romaniatv.net

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD Constanța, indignat de o postare a lui Andrei Caramitru

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Social-democrații din Constanța au reacționat, astăzi, în urma unui derapaj al lui Andrei Caramitru. Fiul marelui actor Ion Caramitru afirmă, într-o postare pe Facebook, că votanții PSD sunt ”leneși și proști”, oameni fără educație, fără bani și fără prieteni. El susține că doar acești oameni votează cu ”demenți populiști”.

„Cine Votează PSD? Cine Votează in celelalte tari cu demenți populiști? Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educație, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia lor fuge de ei. Și votează isteric ca sa pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, sa pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează in IT, sa pedepsească intelectualii. Sa pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși ca de fapt e o mare conspirație – oculta ii vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne. Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De prosti ce sunt. Și atunci evident ca acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(3) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea sa se mute unde sunt job-uri bine plătite. In orașele mari sau in străinătate. Ar putea sa învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Sa ni se dea ! Pai de ce sa vi se dea? Mergeti la muncă ! De asta ii respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel in străinătate – aia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD. Leneși și proști. Dar multi. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare data ca altfel ajungem rău de tot.“, scrie Caramitru pe Facebook.

În replică, conducerea Organizației Județene Constanța a PSD spune că este inadmisibil un astfel de limbaj, care jignește o parte din electorat.

„INADMISIBIL! Și nimeni din conducerea USR sau PNL – partenerii de GUVERNARE – sau chiar președintele TUTUROR ROMÂNILOR Klaus Iohannis, nu se indignează! O parte a poporului român, deloc insignifiantă numeric, este jignită în mod incalificabil și suburban și nimeni din alianța de guvernare nu se delimitează și nu condamnă un asemenea derapaj!? RUȘINE!“, scrie PSD Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Fermierii sunt în continuare amăgiți și păcăliți!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul la Senat din partea PRO România, Răzvan Filipescu, spune că agricultura României este distrusă de măsurile actualului guvern – și mai ales de lipsa lor.

„Cine și de ce are interesul să distrugă agricultura românească? Guvernul și această triadă aflată, mai nou, la guvernare, PNL-USR-PMP, NU susțin deloc inițiativele fermierilor. Și mai mult, nu au votat în Parlament nici inițiativa privind suspendarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă. Mai rău, nici NU acordă anul acesta despăgubirile pentru culturile de primăvară, respectiv floarea soarelui și porumb, grav afectate de secetă. Cred că nu conștientizează ce înseamnă ca un fermier să nu aibă încasări, nu un an, ci doi, pentru că atât ține un ciclu agricol calamitat“, spune Răzvan Filipescu.

Acesta mai arată că deși Guvernul a promis, înainte de alegerile locale, NU a acordat integral nici măcar despăgubirile pentru culturile de toamnă, nu a amânat ratele fermierilor afectați de secetă și nu a declarat calamitate.

„Am solicitat, personal, aceste lucruri, încă din primăvară, de nenumărate ori. Am făcut apel public la celelalte partide, degeaba. Am adus calcule care demonstrează că acest sprijin era absolut necesar pentru agricultorii constănțeni, dar și pentru restul țării, iar altfel riscăm să colapsăm. Fermierii constănțeni au protestat, au ieșit cu utilajele pe străzi, din disperare, spunând clar că întâmpină dificultăți în rambursarea creditelor, a leasing-urilor, în plata salariilor, a arendei, deoarece efectiv nu au recoltat nimic. Guvernul NU a ținut cont de nimic! Dar noi, cei de la PRO România vom continua să ne luptăm pentru drepturile agricultorilor“, a adăugat Răzvan Filipescu.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: