Conecteaza-te cu noi

Societate

Ce ofertă educațională are în acest semestru Casa Corpului Didactic Constanța

Published

on

Casa Corpului Didactic Constanța și-a lansat luna aceasta oferta educațională pentru semestrul al II-lea al anului școlar în curs, programele propuse răspunzând nevoilor de formare și dezvoltare profesională ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar județean.

C.C.D. Constanţa acţionează pentru transformarea mediului educaţional într-unul flexibil şi deschis în permanenţă spre cerinţele comunităţii şcolare şi spre nevoile societăţii civile, din perspectiva politicilor și strategiilor naționale și europene în domeniul educației și formării continue. Chiar și în contextul reluării față în față a activităților școlare, competențele digitale continuă să reprezinte un factor important în procesul educațional, fiind necesară stăpânirea adecvată a acestora de către personalul didactic.

Astfel, printre cele peste 30 de cursuri acreditate și avizate M.E.C. se regăsesc programe ce pun accent pe îmbunătățirea competențelor digitale în procesul de predare-învățare-evaluare, precum: ”e-Educație timpurie (utilizarea instrumentelor digitale)”, ”Instrumente digitale de evaluare”, ”Utilizarea Microsoft 365 în educație” sau ”Google Educator Nivel 1-Intermediari (O.M.E.N. nr. 3904/05.06.2018 – 100h/25 C.P.T.).

De asemenea, C.C.D. Constanța propune programe și pentru personalul didactic auxiliar din școli și licee, dintre acestea amintind ”Digitalizarea compartimentului administrativ” și ”Managementul bibliotecii școlare în era digitalizării”.

Advertisement

În oferta de formare a instituției noastre se regăsesc și programe de consiliere și orientare în carieră, ghidul profesorului debutant sau pregătirea pentru examenele de Titularizare și Definitivat. În acest sens, menționăm faptul că oferta vine în ajutorul colegilor noștri, inclusiv în contextul predării cu ajutorul instrumentelor online, iar profesorii metodiști ai C.C.D. Constanța, împreună cu formatorii instituției – profesori, personal didactic auxiliar și inspectori școlari – sprijină acest demers de modernizare și actualizare a învățământului preuniversitar.

”Pentru mai multe detalii privind programele de formare și activitățile metodico-științifice și culturale, vă invităm să consultați site-ul instituției, secțiunea ”Anunțuri”: https://www.ccdconstanta.ro/anunturi/ 15.02.2021 Director C.C.D. Constanța, Prof. dr. Andreea-Mihaela ARTAGEA”, precizează un comunicat de presă remis redacției noastre.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions