Connect with us

Actual

Ce se întâmplă cu mașinile abandonate din Constanța? 11 rable dispar!

Publicat

la

Pe vremuri, pe străzile din municipiul Constanța erau abandonate multe mașini. Ne amintim cu toții probabil că unele dintre ele erau foarte vechi și nu mai aveau nici măcar roți, altele erau distruse de către hoții care furau tot ce se putea. În ultimii ani, mai ales grație primei de casare oferită de stat, a scăzut foarte mult numărul mașinilor abandonate pe stradă. Reamintim că acest program de casare, programul Rabla, a început încă din anul 2005 și, în acest mod, am scăpat de foarte multe mașini nefolosite, care tronau pe străzile și în parcările orașului. Din păcate, însă, nici la această oră  nu am scăpat de tot de rablele care zac nefolosite în Constanța. Probabil fiecare dintre noi are în parcarea din fața blocului măcar o mașină nefolosită, care ocupă zadarnic spațiul de parcare și așa insuficient. Pentru a încerca să scape orașul de ele, Primăria municipiului Constanța a dat o dispoziție legală. Potrivit acesteia, care are numărul 3003, si a fost emisă în data de 5 septembrie a.c., primarul Decebal Făgădău a dispus ca mașinile abandonate să fie identificate, ridicate, inventariate și depozitate în afara spațiului public sau privat.  Așadar, începând de astăzi și până pe data de 23 septembrie, se vor ridica 11 mașini abandonate. Acestea zac în toate locurile din oraș, și în Tomis Nord, și pe str. Dezrobirii, și pe str. Pescarilor, pe str. Badea Cârțan, Petru Vulcan etc. 7 dintre mașinile care vor fi ridicate sunt Dacii vechi, dar printre ele sunt și Chevrolet, Kia și Audi. Una dintre ele aparține unei societăți comerciale, dar  toate celelalte aparțin unor proprietari particulari. 10 dintre ele sunt înregistrate în mod legal, adică au ajuns pe la Poliție, dat fiind faptul că au numere de înmatriculare, dar una dintre ele nu are nici măcar așa ceva. Este important de menționat faptul că proprietarii acestor autoturisme au fost somați de mai multe ori, dar nu au răspuns solicitării primăriei. În prima fază li s-a aplicat o somație valabilă pentru 10 zile, timp în care puteau să se prezinte la primărie pentru a verifica ce anume se întâmplă. Dar nu au făcut-o. Apoi a fost aplicată o nouă somație, după alte 5 zile. În zadar, însă! Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale, inspector principal Valentina Chiriță, dacă proprietarul care s-a trezit cu mașina ridicată face cerere la Primărie, el își poate recupera autoturismul. Pentru asta va trebui însă să plătească 504 lei taxa de ridicare și o amendă cuprinsă între 1000 și 2000  de lei. Spre deosebire de alte amenzi care se pot plăti la jumătate dacă sunt achitate imediat, în acest caz nu există această opotrunitate. Vă vom ține la curent cu ce anume se va întâmpla și dacă apar evenimente.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bărbat prins băut la volan în Lumina

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, un bărbat din comuna Lumina a fost prins beat la volan. Transportat la spital, acesta a refuzat să i se preleveze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 1.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari, prins la volan fără permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, polițiștii din Năvodari au constatat o infracțiune la regimul rutier, comisă de un tânăr.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 19 ani, care a condus un autoturism pe strada Rândunelelor din orașul Năvodari, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Tânărul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în Corbu de Jos. O copilă de numai doi ani și-a pierdut viața

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.25, în  localitatea Corbu de Jos, pe strada I.L. Caragiale a avut loc un grav accident rutier.

O fetiță de numai doi ani, care se afla pe stradă, a fost accidentată de un autoturism și a rămas inconștientă. La fața locului au fost direcționate de urgență mai multe echipaje de intervenție, respectiv un SMURD B, un SMURD C și un Saj.

De asemenea, au ajuns și polițiști ai Serviciului Rutier pentru a stabili concret cum a avut loc acest accident rutier.

În jurul orei 18.35, echipajele de intervenție au început protocolul de resuscitare, pe care l-au efectuat zeci de minute.

Din nefericire, copila a fost declarată decedată.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: