Connect with us

Actual

Ce se întâmplă cu mașinile abandonate din Constanța? 11 rable dispar!

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe vremuri, pe străzile din municipiul Constanța erau abandonate multe mașini. Ne amintim cu toții probabil că unele dintre ele erau foarte vechi și nu mai aveau nici măcar roți, altele erau distruse de către hoții care furau tot ce se putea. În ultimii ani, mai ales grație primei de casare oferită de stat, a scăzut foarte mult numărul mașinilor abandonate pe stradă. Reamintim că acest program de casare, programul Rabla, a început încă din anul 2005 și, în acest mod, am scăpat de foarte multe mașini nefolosite, care tronau pe străzile și în parcările orașului. Din păcate, însă, nici la această oră  nu am scăpat de tot de rablele care zac nefolosite în Constanța. Probabil fiecare dintre noi are în parcarea din fața blocului măcar o mașină nefolosită, care ocupă zadarnic spațiul de parcare și așa insuficient. Pentru a încerca să scape orașul de ele, Primăria municipiului Constanța a dat o dispoziție legală. Potrivit acesteia, care are numărul 3003, si a fost emisă în data de 5 septembrie a.c., primarul Decebal Făgădău a dispus ca mașinile abandonate să fie identificate, ridicate, inventariate și depozitate în afara spațiului public sau privat.  Așadar, începând de astăzi și până pe data de 23 septembrie, se vor ridica 11 mașini abandonate. Acestea zac în toate locurile din oraș, și în Tomis Nord, și pe str. Dezrobirii, și pe str. Pescarilor, pe str. Badea Cârțan, Petru Vulcan etc. 7 dintre mașinile care vor fi ridicate sunt Dacii vechi, dar printre ele sunt și Chevrolet, Kia și Audi. Una dintre ele aparține unei societăți comerciale, dar  toate celelalte aparțin unor proprietari particulari. 10 dintre ele sunt înregistrate în mod legal, adică au ajuns pe la Poliție, dat fiind faptul că au numere de înmatriculare, dar una dintre ele nu are nici măcar așa ceva. Este important de menționat faptul că proprietarii acestor autoturisme au fost somați de mai multe ori, dar nu au răspuns solicitării primăriei. În prima fază li s-a aplicat o somație valabilă pentru 10 zile, timp în care puteau să se prezinte la primărie pentru a verifica ce anume se întâmplă. Dar nu au făcut-o. Apoi a fost aplicată o nouă somație, după alte 5 zile. În zadar, însă! Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale, inspector principal Valentina Chiriță, dacă proprietarul care s-a trezit cu mașina ridicată face cerere la Primărie, el își poate recupera autoturismul. Pentru asta va trebui însă să plătească 504 lei taxa de ridicare și o amendă cuprinsă între 1000 și 2000  de lei. Spre deosebire de alte amenzi care se pot plăti la jumătate dacă sunt achitate imediat, în acest caz nu există această opotrunitate. Vă vom ține la curent cu ce anume se va întâmpla și dacă apar evenimente.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele chiar dacă nu au primit înștiințarea de la SPIT

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele locale chiar dacă nu au primit înștiințarea de plată de la SPIT, informează Primăria Constanța. Dacă se achită integral impozitul până la data de 31.03.2021 (prima scadență) se acordă o bonificație de 10%, arată sursa citată.

„Plata obligațiilor fiscale se poate efectua de la distanță, simplu, prudent și rapid, de la calculator, tabletă și chiar prin intermediul telefonului mobil:

– pe site-ul spit-ct.ro, secțiunile “Servicii online/Plată impozite” și “Plată amenzi/alte taxe”;

– prin intermediul telefonului mobil, utilizând aplicația e-Tax Mobile, disponibilă în App Store și Play Store;

–  pe site-ul ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe”, “Plată amenzi” și “Plată fără autentificare”;

–  prin serviciul Internet Banking.

De asemenea, plățile pot fi efectuate și prin ordin de plată: beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631;

Daca totuși nu aveți posibilitatea să utilizați serviciile online puse la dispoziție de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, există posibilitatea plății prin numerar, doar în municipiul Constanța:

– la orice agenție fiscală SPIT;

– la stațiile OMV – Petrom, în magazinele Inmedio prin serviciul Westaco Express;

– la agențiile băncii Garanti Bank;

– la toate oficiile Poșta Română.“, notează Primăria.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbat electrocutat, transportat cu elicopterul SMURD de la Constanța la Iași

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, în triajul stației CFR Port din municipiul Constanța a avut loc un grav eveniment în urma căruia un bărbat a fost electrocutat și a suferit arsuri pe o mare suprafață a corpului.

Potrivit primelor informații, un bărbat în vârstă de aproximativ 52 de ani, angajat al unei societăți cu punct de lucru în Portul Constanța, s-a urcat pe un vagon de tren pentru a face verificări.

El s-a atins de niște fire de înaltă tensiune și a fost electrocutat.

A fost transportat de urgență la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. În cursul zilei de azi, s-a luat decizia ca bărbatul să fie transferat la o unitate spitalicească din municipiul Iași. Transferul s-a făcut cu un elicopter SMURD.

La ora actuală, se fac cercetări de către Serviciul de Poliție Transporturi Maritime și reprezentații ITM pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mamaia. Tânăr prins la volan cu permis de conducere fals

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în stațiunea Mamaia a fost prins un bărbat, la volanul unui autoturism, care a prezentat  polițiștilor ce l-au oprit pentru control un permis de conducere falsificat.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, având asupra sa un permis de conducere, aparent eliberat de autoritățile din Turcia.

Poliţiştii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date și au constatat că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: