Connect with us

Societate

Ce spectacole sunt programate în weekend la Teatrul de Stat Constanța

Published

on

În weekend-ul care urmează, la Teatrul de Stat Constanța sunt programate trei dintre cele mai bune spectacole  din ultimii ani, a căror valoare a fost recunoscută prin premii, nominalizări și selecții în festivaluri naționale și internaționale.

  • Vineri, 9 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio a teatrului constănțean puteți vedea spectacolul UNIVERSURI PARALELE de David Lindsay-Abaire, regia Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan, muzica Aida Šošić și lighting design Alexandru Bibere. În distribuție Mihaela Velicu, Cătălina Mihai/ Ecaterina Lupu, Lucian Iftime, Lana Moscaliuc, Theodor Șoptelea/ Cătălin Bucur. Pentru rolul Izzy, Cătălina Mihai a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Buzău Iubește Teatrul 2022.

Viața perfectă a unui cuplu este dată peste cap atunci când fiul moare într-un accident. Fiecare dintre cei doi soți încearcă un alt fel de a depăși tragedia, iar cei din jurul lor fac eforturi să-i ajute. Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată, cu Nicole Kidman în rolul principal.

  • Spectacolul 8 TAȚI, care a fost anul acesta selectat în Festivalul Național de Teatru și pentru a cărui regie Irisz Kovacs a fost nominalizată, tot în acest an, la Premiul UNITER pentru debut se joacă sâmbătă, 10 decembrie, ora 19:00.

8 TAȚI de Tina Müller, scenografia Theodor Niculae. În distribuție, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire și Florin Aioane. Reprezentația din luna noiembrie a acestui spectacol a fost anulată, din cauza accidentării unui actor, așa că cei care nu l-au putut vedea atunci au ocazia acum.

Adolescența, cu traumele ei, privită ludic, cu simțul umorului. O poveste care vorbește despre singurătatea dureroasă a maturizării, despre ce înseamnă o familie și moștenirea traumei de la părinții noștri.

  • Duminică, 11 decembrie, tot de la ora 19:00, a fost programat spectacolul care a avut două reprezentații, la sfârșitul lunii trecute, în cadrul celui mai prestigios festival internațional de teatru din România, Festivalul INTERFERENȚE de la Cluj Napoca: JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE, de Edna Mazya, pentru care regizoarea Diana Mititelu a obținut anul trecut premiul UNITER pentru Debut. Scenografia Răzvan Bordoș, lighting design Cristian Niculescu, în distribuție Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai.

Piesa scriitoarei israeliene are la bază un caz real, un viol asupra unei adolescente de 14 ani. Un spectacol dur, pe o temă incomodă, dar unul pe care ar trebui să-l vadă orice adolescent, orice părinte de adolescent și orice profesor, diriginte, educator.

Poate că, dintre toate spectacolele TSC acesta îndeplinește cel mai deplin rolul teatrului de a pune în discuție, în societate, subiecte importante, cum este cel al violenței în rândul adolescenților și tinerilor.

*******

Advertisement

Menționăm că, încă din martie anul acesta, reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se desfășoară la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, situată la circa 100 de metri de clădirea teatrului din Bulevardul Ferdinand, aflată în renovare din noiembrie anul trecut.

*******

Toate informațiile referitoare la activitatea Teatrului de Stat Constanța sunt disponibile pe website-ul nostru, în limbile română și engleză: www.teatruldestatconstanta.ro

Pentru cei care doresc să-și achiziționeze din timp bilete, precizăm că în weekend-ul următor sunt programate spectacolele: „ÎNDOIALA” în 17 decembrie și „MECIUL DE COMEDIE. Spectacol interactiv de improvizație”, în 18 decembrie.

 

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement