Connect with us

Actual

Ce spune ANR despre coliziunea de ieri a două nave pe canalul Sulina

Published

on

În cursul zilei de ieri,  3 aprilie, puțin după ora 11.00, pe canalul Sulina, la Km 54, două nave maritime ce navigau din direcţii opuse, au intrat în coliziune.

Una dintre nave este sub pavilion Republica Moldova și era încărcată cu cărbune, cea de-a doua este sub pavilion Barbados, încărcată cu laminate.

Cele două nave au suferit avarii deasupra liniei de plutire, la suprastructură, fără gaură de apă. Nu s-au înregistrat victime şi nici nu s-a produs poluare. Nici șenalul navigabil nu a fost blocat.

Avariile produse nu au afectat capacitatea de manevră, cele două nave deplasându-se din zona accidentului fără a mai fi nevoie de intervenţia remorcherelor.

”Cele două nave au fost reţinute în portul Sulina pentru inspecţie Port State Control, cercetări pentru stabilirea cauzelor şi responsabilităţilor privind producerea evenimentului, precum şi pentru inspecţiile de rigoare în vederea reconfirmării clasei.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Căpitănia Portului Sulina cu sprijinul Căpităniei Zonale Tulcea.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al ANR Constanța.

Comments

comments