Connect with us

Actual

Cetățeni străini depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă şi Ostrov

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, un cetățean afgan care a încercat să treacă ilegal frontiera în România, din Republica Bulgaria, ascuns în remorca unui autocamion.

În data de 3 aprilie, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetățean din Republica Moldova, care conducea un autocamion cu semiremorcă, încărcat, conform documentelor, cu marfă din Turcia pentru R. Moldova.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră români, împreună cu polițiștii de frontieră bulgari, a fost descoperit ascuns, pe osia semiremorcii, un bărbat, cetățean străin. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că cel în cauză este cetățean din Afganistan, în vârstă de 18 ani.

De asemenea, în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Ostrov au depistat un bărbat, cetățean turc, în vârstă de 47 de ani, care a trecut ilegal frontiera de stat dintre Bulgaria și România, prin ocolirea Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov.

”Ca urmare a celor constatate, persoanele au fost preluate, în baza  Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments