Connect with us

Actual

Ce spune Polaris despre decizia Consiliului Local de a amenda regulamentul serviciului de salubrizare al municipiului

Published

on

Conducerea companiei de salubrizare Polaris M. Holding a reacționat după ce astăzi, 31 august 2022, Consiliului Local a amendat, la propunerea primarului, regulamentul privind salubrizarea, în sensul modificării frecvenței colectării deșeurilor în Constanța.

Iată comunicatul integral:

„Având în vedere că astăzi în ședință de Consiliu Local s-a votat schimbarea regulamentului de salubrizare a Municipiului Constanța, în sensul măririi frecvențelor de colectare a deșeurilor, dar și alte modificări referitoare la măturatul stradal, dorim să salutăm decizia domnului Primar Vergil Chitac de a iniția un proiect de hotărâre care din punctul nostru de vedere vă crește confortul ambiental al cetățenilor Constantei și reprezintă un pas foarte mare în direcția adaptării serviciului de salubrizare la cerințele moderne ale acestui serviciu.

Considerăm că marea majoritate a modificărilor prevăzute în proiect sunt realizate în scopul asigurării unor condiții de viață ale cetățenilor în acord cu cerințele optime referitoare la protecția mediului și sănătatea populației.

Fară a comenta faptul că în toate adresele pe care noi le-am transmis Primăriei, dar și în comunicatele publice, am arătat în permanență că singura soluție pentru a avea o frecvență de colectare optimă, conformă cu minimul recomandat de Ordinul Ministrului Sănătății nr. 119/2014 este aceea prin care Consiliul Local Constanța să schimbe prin vot prevederile Caietului de Sarcini care prevăd actualele frecvențe, insuficiente din punctul nostru de vedere. Am arătat prin comunicate de presă că soluția modernizării serviciului de salubrizare, nu este atacul de tip politic la adresa firmei de salubritate, ci abordarea stricta a particularităților acestui serviciu.

Având în vedere că niciun primar nu poate ști absolut țoață legislația specifică diverselor zone de interes pe care le administrează, considerăm că rolul nostru activ, de a informa în permanentă Primarul referitor la prevederile legale specifice, este unul obligatoriu, ceea ce am și făcut. În țoață această perioadă conducerea firmei Polaris a comunicat cu Primarul Constantei, dar și cu aparatul executiv, în vederea rezolvării acestei situații privind frecvențele de colectare.

Polaris M Holding SRL deservește peste 1.3 milioane de cetățeni ai României și are o experiență de 25 de ani în acest domeniu, experiență pe care suntem dispuși să o punem la dispoziția oricărei comunități locale cu care ne aflăm în relație contractuală.

Pentru includerea prevederilor votate azi în Consiliul Local în contractul nostru de delegare vă fi nevoie de un act adițional la contract, inițiat de Primăria Constanța, astfel încât acestea să intre în vigoare, în temeiul dispozițiilor art III alin 2 din Legea nr 99/2014 care  arată  că : “Prevederile legale care vor avea că efect modificarea clauzelor contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare şi a altor documente aferente acestora vor fi preluate prin acte adiţionale. În termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, autorităţile contractante vor fi obligate să încheie actele adiţionale în vederea modificării textului contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare şi a altor documente aferente acestora.”

Polaris M Holding vă da în continuare dovadă de celeritate, pentru a se ajunge cât mai rapid la semnarea actului adițional care să includă în contract noile prevederi ale Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Constanța în concordanță cu noile condiții tehnico-financiare generate.“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta