Conecteaza-te cu noi

Administratie

Ce spune Primăria Corbu despre scandalul construcțiilor din zona plajei

Published

on

În cursul zilei de azi, la Căminul Cultural din Corbu a avut loc o conferință de presă de tip masă rotundă la care au fost prezente autoritățile locale, mediul de afaceri local și regional în vederea prezentării punctului de vedere instituțional în legătură cu construcțiile care au demarat pe plaja din localitate.

Potrivit primarului localității, Vasile Lumînare, este vorba despre un proiect  de dezvoltare durabilă care să respecte spiritul plajei Corbu și arealul natural.

”Comuna Corbu este deschisă dezvoltării unui turism sustenabil, coordonat și controlat, în conformitate cu toate reglementările în vigoare.  De asemenea, comunitatea din Corbu își dorește dezvoltarea comunei și atragerea de noi investiții ce vor crea locuri noi de muncă în zonă.”, a precizat Vasile Lumînare.

Iată o parte din comunicatul de presă remis redacției ziarului Ordinea.

Advertisement

”Ca urmare a apariției în presă a informațiilor legate de subiectul construcției în zona comunei Corbu, vrem sa facem următoarele precizări:

  • În fiecare vară plaja din Corbu este asaltată de un număr foarte mare de turiști. În urma acestor turiști rămân tone de gunoaie, iar autoritatea locală nu are resurse și nici nu poate ține piept valului de turiști ce vin și se cazează în corturi, dar și cu mașini și rulote direct pe plaja din Corbu. Acesta este un fenomen de turism necontrolat, care afectează în fiecare an plaja și habitatul din zona Corbu.
  • Fiind vorba de un turism necontrolat, turiștii nu au parte de facilități minime: grupuri sanitare, apă potabilă, energie electrică. Nu există niciun fel de facilități igienico-sanitare care să prevină degradarea zonei. Fără aceste lucruri elementare, nu putem vorbi de un turism ecologic și responsabil. În fiecare an ARBDD ne comunică dimensiunea munților de gunoaie care se strâng în urma turismului necontrolat din Corbu.
  • Plaja din Corbu nu este una sălbatică, ci mai degrabă antropizată.  Pentru că această plajă este afectată în fiecare an de turismul necontrolat și efectele maselor mari de oameni ce vin la Corbu, autoritățile locale au elaborat acum câțiva ani un PUZ, care reglementează modul și zonele în care se poate construi.
  • Comuna Corbu se află la marginea Rezervației Biosferei Delta Dunării. Aceasta impune respectarea regulamentului rezervației, dar în același timp comuna se situează în zona economică de dezvoltare durabilă. În această zonă de dezvoltare este permisă construcția și dezvoltarea economică, cu respectarea întregului pachet de reglementări și restricții elaborate de ARBDD.
  • Construcția la care se face referire în presă NU se află pe plajă, lucru confirmat de toate instituțiile și autoritățile.”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Primăria Corbu își dorește transformarea comunei într-o stațiune turistică de interes național care să respecte spiritul și specificul comunei Corbu, în care turismul să fie făcut pentru a proteja natura, iar investitorii să respecte la rândul lor habitatul și comunitatea.  Astfel, zona comunei Corbu poate deveni un punct de atracție pentru turiștii care știu să protejeze natura și care în același timp vor să se bucure de un turism ecologic. Însă aceasta înseamnă un turism controlat și care să respecte spiritul zonei Corbu fără să-i dăuneze.

”Până la urmă noi suntem oameni ai locului care iubim zona. Noi suntem primii care suntem interesați să păstrăm plajele din Corbu curate și igienizate. Noi rămânem aici după ce pleacă turiștii și vrem să o păstrăm, dar în același timp vrem să putem controla haosul care este acum. Acest lucru se poate face respectând legile și numai dezvoltând această zonă, așa cum se întâmplă peste tot în lume.”,  a  declarat primarul comunei Corbu, Vasile Lumînare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions