Connect with us

Administratie

Ce spune Primăria Corbu despre scandalul construcțiilor din zona plajei

Publicat

la

În cursul zilei de azi, la Căminul Cultural din Corbu a avut loc o conferință de presă de tip masă rotundă la care au fost prezente autoritățile locale, mediul de afaceri local și regional în vederea prezentării punctului de vedere instituțional în legătură cu construcțiile care au demarat pe plaja din localitate.

Potrivit primarului localității, Vasile Lumînare, este vorba despre un proiect  de dezvoltare durabilă care să respecte spiritul plajei Corbu și arealul natural.

”Comuna Corbu este deschisă dezvoltării unui turism sustenabil, coordonat și controlat, în conformitate cu toate reglementările în vigoare.  De asemenea, comunitatea din Corbu își dorește dezvoltarea comunei și atragerea de noi investiții ce vor crea locuri noi de muncă în zonă.”, a precizat Vasile Lumînare.

Iată o parte din comunicatul de presă remis redacției ziarului Ordinea.

”Ca urmare a apariției în presă a informațiilor legate de subiectul construcției în zona comunei Corbu, vrem sa facem următoarele precizări:

  • În fiecare vară plaja din Corbu este asaltată de un număr foarte mare de turiști. În urma acestor turiști rămân tone de gunoaie, iar autoritatea locală nu are resurse și nici nu poate ține piept valului de turiști ce vin și se cazează în corturi, dar și cu mașini și rulote direct pe plaja din Corbu. Acesta este un fenomen de turism necontrolat, care afectează în fiecare an plaja și habitatul din zona Corbu.
  • Fiind vorba de un turism necontrolat, turiștii nu au parte de facilități minime: grupuri sanitare, apă potabilă, energie electrică. Nu există niciun fel de facilități igienico-sanitare care să prevină degradarea zonei. Fără aceste lucruri elementare, nu putem vorbi de un turism ecologic și responsabil. În fiecare an ARBDD ne comunică dimensiunea munților de gunoaie care se strâng în urma turismului necontrolat din Corbu.
  • Plaja din Corbu nu este una sălbatică, ci mai degrabă antropizată.  Pentru că această plajă este afectată în fiecare an de turismul necontrolat și efectele maselor mari de oameni ce vin la Corbu, autoritățile locale au elaborat acum câțiva ani un PUZ, care reglementează modul și zonele în care se poate construi.
  • Comuna Corbu se află la marginea Rezervației Biosferei Delta Dunării. Aceasta impune respectarea regulamentului rezervației, dar în același timp comuna se situează în zona economică de dezvoltare durabilă. În această zonă de dezvoltare este permisă construcția și dezvoltarea economică, cu respectarea întregului pachet de reglementări și restricții elaborate de ARBDD.
  • Construcția la care se face referire în presă NU se află pe plajă, lucru confirmat de toate instituțiile și autoritățile.”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Primăria Corbu își dorește transformarea comunei într-o stațiune turistică de interes național care să respecte spiritul și specificul comunei Corbu, în care turismul să fie făcut pentru a proteja natura, iar investitorii să respecte la rândul lor habitatul și comunitatea.  Astfel, zona comunei Corbu poate deveni un punct de atracție pentru turiștii care știu să protejeze natura și care în același timp vor să se bucure de un turism ecologic. Însă aceasta înseamnă un turism controlat și care să respecte spiritul zonei Corbu fără să-i dăuneze.

”Până la urmă noi suntem oameni ai locului care iubim zona. Noi suntem primii care suntem interesați să păstrăm plajele din Corbu curate și igienizate. Noi rămânem aici după ce pleacă turiștii și vrem să o păstrăm, dar în același timp vrem să putem controla haosul care este acum. Acest lucru se poate face respectând legile și numai dezvoltând această zonă, așa cum se întâmplă peste tot în lume.”,  a  declarat primarul comunei Corbu, Vasile Lumînare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: