Connect with us

Societate

Ce tarife găsiți la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii în luna martie

Publicat

la

Tarifele de intrare la secțiile din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța rămân, în luna martie, neschimbate. Astfel, tariful de intrare la Delfinariul din Constanța, la Microrezervație și Expoziția de Păsări Exotice costă 12 lei pentru adulți și 4 lei pentru elevii și studenți. Copiii de până la 7 ani nu plătesc bilet.

La Acvariu, un bilet pentru adult costă 8 lei, iar elevii și studenții plătesc 2 lei pentru un bilet de intrare. Și aici, copiii de până la 7 ani au intrarea gratuită.

Dacă doriți să vizitați Planetariul, trebuie să știți că un bilet pentru adulți costă 4 lei, iar elevii și studenții plătesc un leu pentru biletul de intrare. Și la această secție, conducerea CMSNC a decis ca minorii să aibă acces gratuit.

În ceea ce privește ședințele de echitație, prețul unui bilet pentru ponei este de 5 lei, iar echitația cu cai costă 10 lei. Iubitorii de cai trebuie să știe că pot beneficia de abonamente cu ședințe multiple.

Observatorul Astronomic din Constanța are o taxă de intrare de 4 lei pentru adulți și un leu pentru elevi și studenți. Aici, conducerea CMSNC transmite că evenimentele deosebite, care nu trebuiesc ratate sunt: eclipsele de lună, de soare sau ploile de stele.

Comments

comments

Societate

Modificări în circulația autobuzelor CT BUS. Intră pe traseu și linia de noapte spre Mamaia

Publicat

la data de

Scris de

În ziua de 1 iunie, toate autobuzele CT BUS Constanța vor circula conform programului de weekend, în intervalul  orar 5.45 – 23.00.

Din data de 1 iunie, intră în circulație linia de noapte N100M. Prima plecare, din cap de linie ,,Gara CFR”, va fi la ora 23:30, iar din stațiunea Mamaia (cap de linie ,,Tabără Turist”) la ora 23:45. Autobuzele vor avea o frecvență de 30 de minute. Pentru moment, celelalte linii de noapte rămân suspendate.

De asemenea, în data de 1 iunie, precum și pe 4 și 5 iunie, linia turistică CiTy TOUR își reia activitatea și va fi deservită de 4 autobuze etajate, în intervalul orar 10:00 – 18:00 (ora 18:00 – ultima plecare din cap de linie ,,Gară CFR”).

Autobuzele vor avea o frecvență de 30 de minute. Costul unei călătorii este de 6 lei, iar un bilet ,,hop-on / hop off” costă 10 lei. Biletele se pot achiziționa în mijlocul de transport.

Tot din data de 1 iunie, autobuzele liniilor 5-40 și 14 (la intersectia bd. Mamaia cu bd. Aurel Vlaicu – zona Telegondola, pe sensul de deplasare către stațiunea Mamaia) nu vor mai efectua virajul la stânga pentru a se deplasa pe bd. Aurel Vlaicu, ci vor merge pe bd. Mamaia până la primul sens giratoriu (Aqua Magic), unde vor întoarce și își vor continua traseul normal. Astfel, autobuzele liniilor 5-40 și 14 vor opri și în stația ,,Aqua Magic”.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Polaris M Holding Costinești face angajări. Sunt vacante 7 posturi

Publicat

la data de

Scris de

Polaris M Holding Costinești angajează șoferi autogunoiere și încărcători (muncitori necalificați).

ȘOFERI AUTOGUNOIERE

Posturi vacante – 3

Descriere post:

Transportă cu autospeciala deșeuri menajere, stradale sau reciclabile.

Cerințe:

  • Permis de conducere categoria C
  • Atestat profesional de transport marfă.

ÎNCĂRCATORI

Posturi vacante – 4

Atribuții principale:

  • Asigură descărcarea deșeurilor menajere din vasele colectoare (containere, europubele) din fața imobilelor, platformelor supraterane și alte locuri publice în autogunoiere;
  • Salubrizează după descărcarea vaselor colectoare (containere, europubele) pe străzi și în platformele supraterane.

Beneficii:

  • Tichete de masă
  • Ore suplimentare plătite
  • Contract pe perioadă nedeterminată.

Informații suplimentare la telefon nr. 0722 526 682, de luni-vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Trimite CV-ul la: gabriel.peiciu@polaris.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Trageri cu muniție de război în Poligonul Babadag. Circulația va fi restricționată

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 1 – 30 iunie, între orele 8.00 și 23.00, în Poligonul Babadag, situat între localitățile Enisala și Sălcioara din județul Tulcea, pe DJ 222, vor avea loc trageri cu muniție de război.

Circulația pe DJ 222, între localitățile Enisala și Sălcioara, va fi restricționată prin amplasarea a două bariere.

”Tragerile se vor executa fără întrerupere pe interval de 60 de minute, cu pauze de 10 minute între ele, pentru descongestionarea traficului rutier. Pentru rezolvarea unor situații de urgență se va lua legătura în mod obligatoriu cu Centrul secundar de Pregătire pentru luptă Babadag, la numerele de telefon 0240/562805, 0721016968.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Prefecturii Tulcea.

Ei au mai menționat că, pentru buna desfășurare a activităților în perioada și la intervalele orare  menționate, recomandă să se folosească o rută alternativă de circulație între localitatea Babadag și localitatea Sălcioara, respectiv: Babadag – DN22- Ceamurilia de Jos – Jurilovca – Sălcioara (și retur).

”Nerespectarea recomandărilor prezentate mai sus poate duce la consecințe grave de care Unitatea Militară nu se face răspunzătoare.”, au menționat reprezentanții Prefecturii.

Foto: Prefectura Tulcea, Radio Delta

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: