Connect with us

Societate

Ce tarife găsiți la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii în luna martie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Tarifele de intrare la secțiile din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța rămân, în luna martie, neschimbate. Astfel, tariful de intrare la Delfinariul din Constanța, la Microrezervație și Expoziția de Păsări Exotice costă 12 lei pentru adulți și 4 lei pentru elevii și studenți. Copiii de până la 7 ani nu plătesc bilet.

La Acvariu, un bilet pentru adult costă 8 lei, iar elevii și studenții plătesc 2 lei pentru un bilet de intrare. Și aici, copiii de până la 7 ani au intrarea gratuită.

Dacă doriți să vizitați Planetariul, trebuie să știți că un bilet pentru adulți costă 4 lei, iar elevii și studenții plătesc un leu pentru biletul de intrare. Și la această secție, conducerea CMSNC a decis ca minorii să aibă acces gratuit.

În ceea ce privește ședințele de echitație, prețul unui bilet pentru ponei este de 5 lei, iar echitația cu cai costă 10 lei. Iubitorii de cai trebuie să știe că pot beneficia de abonamente cu ședințe multiple.

Observatorul Astronomic din Constanța are o taxă de intrare de 4 lei pentru adulți și un leu pentru elevi și studenți. Aici, conducerea CMSNC transmite că evenimentele deosebite, care nu trebuiesc ratate sunt: eclipsele de lună, de soare sau ploile de stele.

Comments

comments

Societate

RADET Constanța angajează

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RADET  Constanța anunță organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post vacant de casier.

Condițiile necesare pentru înscrierea la concurs sunt următoarele: – studii medii, – vechime de minim 3 ani în funcția de casier, – cunoștințe operare calculator, – fără antecedente penale (atașat cazier), – scrisoare de recomandare de la ultimul loc de muncă.

Se asigură: – contract de muncă pentru perioadă nedeterminată, – salariu atractiv, – tichete de masă, contravaloare pe card, – condiții bune de lucru.

Persoanele care se încadrează în prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 60/2018, au prioritate  pentru posturile care nu necesită calificare de specialitate.

Interviul va fi susținut în data de 21.02.2020 orele 11:00, la sediul R.A.D.E.T. Constanța din strada Badea Cârțan nr. 14A, parter, sala pentru  Audiențe.

Până la data de 20.02.2020 inclusiv, candidații vor depune la sediul R.A.D.E.T. Constanța din strada Badea Cârțan nr.14A, registratură, parter sau prin email, la adresa office@radet-constanta.ro, următoarele înscrisuri: – cerere de participare la concurs (care va conține date de identificare, adresa de  corespondență și nr. telefon pentru contact) + CV; – copie buletin / carte identitate; – copie documente care atestă pregătirea profesională, diplome etc.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Fermierii ar putea primi un ajutor de stat de 54 milioane lei în acest an pentru creşterea animalelor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fermierii ar putea primi un sprijin financiar de 54,04 milioane lei în acest an, potrivit unui proiect de Hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, publicat în dezbatere de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

”Repartizarea sumelor pe specii se realizează proporţional cu sumele solicitate prin cererile iniţiale anuale, respectiv 25,01 milioane lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, şi 29,03 milioane lei pentru speciile ovine şi caprine, şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2020. (…) Intensitatea ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor menţionate anterior este: de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrelor genealogice; de până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terţi sau în numele unor terţi pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului ”, arată nota de fundamentare consultată de News.ro.

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului. De asemenea, ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul creşterii animalelor.

Durata de aplicare a schemei de ajutor de stat pentru acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi a costurilor aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului este 2015 – 2020, pentru care valoarea maximă este de 759,25 milioane lei.

NOTĂ! Solicitanţii trebuie să încheie cu beneficiarii, crescători de animale, cărora le prestează serviciile menţionate anterior contracte care să cuprindă specia, rasa şi numărul de animale, serviciile prestate şi tariful acestora.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

S-a stins din viață Gheorghe Martin, fost prefect al județului Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, s-a stins din viață fostul prefect al județului Constanța, Gheorghe Martin, la vârsta de 72 de ani.

El a fost prefect al județului Constanța în intervalul 2002-2005.

Trupul neînsuflețit va fi depus la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: