Connect with us

Societate

Ce tarife găsiți la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii în luna martie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Tarifele de intrare la secțiile din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța rămân, în luna martie, neschimbate. Astfel, tariful de intrare la Delfinariul din Constanța, la Microrezervație și Expoziția de Păsări Exotice costă 12 lei pentru adulți și 4 lei pentru elevii și studenți. Copiii de până la 7 ani nu plătesc bilet.

La Acvariu, un bilet pentru adult costă 8 lei, iar elevii și studenții plătesc 2 lei pentru un bilet de intrare. Și aici, copiii de până la 7 ani au intrarea gratuită.

Dacă doriți să vizitați Planetariul, trebuie să știți că un bilet pentru adulți costă 4 lei, iar elevii și studenții plătesc un leu pentru biletul de intrare. Și la această secție, conducerea CMSNC a decis ca minorii să aibă acces gratuit.

În ceea ce privește ședințele de echitație, prețul unui bilet pentru ponei este de 5 lei, iar echitația cu cai costă 10 lei. Iubitorii de cai trebuie să știe că pot beneficia de abonamente cu ședințe multiple.

Observatorul Astronomic din Constanța are o taxă de intrare de 4 lei pentru adulți și un leu pentru elevi și studenți. Aici, conducerea CMSNC transmite că evenimentele deosebite, care nu trebuiesc ratate sunt: eclipsele de lună, de soare sau ploile de stele.

Comments

comments

Societate

Sezon Estival 2020. Într-o săptămână, medicii veterinari au dat amenzi FOARTE mari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat și în săptămâna 03.08.2020 – 09.08.2020.

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat  245 de unități, respectiv:  77 de restaurante, 2 cafe-baruri,  3 pizzerii, 31 de  unităţi tip fast – food, 7 braserii, 19 unităţi de tip bufet, 20 de baruri, 2 snack-bar, 8 rulote,  49  de magazine alimentare, 17  laboratoare de cofetărie/patiserie, 1 gelaterie, 1 stand  produse alimentare, 3 unități tip bistro,  4 tonete și o autoutilitară.

În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la:

  • manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
  • ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare;
  • depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică;
  • funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 60 de unități, respectiv  27 restaurante, 10 unități tip fast – food, 8 unități tip bufet, 4 rulote, 12 magazine alimentare, 11 baruri, 2 bistro, o braserie, 4 laboratoare cofetărie/patiserie, un mijloc de transport auto și un stand de produse alimentare au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 469.800 de lei.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

A fost emisă 1 Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru 1 unitate de tip fast food.

”A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020.”, precizează Biroul Comunicare al DSVSA Constanța.  

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

România, cea mai afectată țară din UE de seceta prelungită

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este cod roșu la toate culturile agricole importante ale României, notează jurnaliștii de la economica.net. Producția totală de cereale este cu 14,5% mai mică față de anul de marketing trecut, conform estimărilor Comisiei Europene care raportează pentru România o cantitate totală de 25,6 milioane de tone. Rămânem însă al patrulea cel mai mare producător de cereale el UE, după Franța, Germania, Polonia.

Dacă anul trecut producția totală de cereale a României se apropia de 30 de milioane de tone, anul acesta vom trece ușor de 25,6 milioane de tone, conform estimărilor Comisiei Europene. Suntem țara cea mai afectată de secetă, cu un minus de 14,5%, în condițiile în care întreaga Europă a pierdut 12% din cantitatea totală produsă. A doua cea mai mare scădere a fost raportată de Franța (minus 11,8%), care rămâne cel mai mare producător al Europei, cu o cantitate de 62,8 milioane de tone.

România rămâne al patrulea cel mai mare producător, după Franța, Germania și Polonia.

Dezastrul producției este prezentat într-un articol economica.net

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

„Sunset Sea-mphony 2020” – muzica aduce bucurie și în pandemie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

„Sunset Sea-mphony”, un eveniment devenit deja tradiție, bazat pe un concept unic în România, se apropie de final.

Ediția din acest an a fost așteaptă cu același interes de public și de turiști, care au asistat în număr foarte mare la reprezentațiile orchestrei simfonice „Bigg Dimm a’Band” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Pentru că organizatorii au respectat cu strictețe regulile de distanțare socială impuse de autorități pentru a combate noul coronavirus, spectatorii au stat pe scaune, spre deosebire de anii trecuți, iar spațiul a fost delimitat. Toate acestea nu au oprit însă nici bucuria lor de a asculta muzică, nici plăcerea membrilor orchestrei de a cânta.

„Ne bucurăm că putem oferi muzică de calitate publicului constănțean și turiștilor, că le putem aduce momente de bucurie. Oricât de dificil ar fi pentru noi, aplauzele de la finalul fiecărei melodii, privirea spectatorilor și mulțumirile pe care le primim ne fac să continuăm. Au fost și sunt ore frumoase la Sunet Sea-mphony, un eveniment ajuns la a patra ediție despre care putem să spunem că a ajuns o tradiție în Constanța”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu, în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și cu Teatrul de Stat Constanța. Bugetul total al proiectului este de 333.000 lei, reprezentând 300.000 lei – finanțare asigurată de municipiul Constanța și 33.000 lei – contribuția proprie a beneficiarului. Sponsor: Infinity Art Dental.

„Sunset Sea-mphony 2020” propune, în această vară, o nouă abordare inovatoare: sunt susținute câte două concerte în fiecare zi, primul în Parcul Arheologic din vecinătatea sediului principal al Primăriei Constanța (19:00 – 20:00), cel de-al doilea în spațiul deja consacrat, la grupul statuar „Pescarii” de pe faleza Cazinoului (21:00 – 22:00). Orchestra din Cluj a pregătit 75 de melodii diverse, de la Gică Petrescu și Dan Spătaru la Nirvana și Shostakovich.

Concertele pot fi urmărite până pe 9 august inclusiv.

Proiect: Sunset Sea-mphony 2020

Valoarea totală a proiectului: 333.000 lei

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: