Connect with us

Actual

Cei care au lucrat cel puţin 25 de ani în producția de energie vor ieși mai repede la pensie

Publicat

la

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea care prevede că angajaţii care au lucrat cel puţin 25 de ani în industria de producţie de energie termică şi electrică să beneficieze de o reducere a vârstei standard de pensionare. Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Legea prevede introducerea unor noi activităţi din domeniul producţiei energiei electrice şi termice, în categoria celor care se desfăşoară în condiţii de muncă speciale, precum şi instituirea unei noi excepţii de la prevederile art. 55 alin.(1) lit.b) din lege, stabilindu-se astfel condiţiile de pensionare pentru persoanele care au desfăşurat aceste activităţi.

Potrivit textului, vor fi considerate locuri de muncă în condiţii speciale şi “activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”.

Persoanele care au desfăşurat aceste activităţi vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi. Prevederile intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial.

Sursa: economie.hotnews.ro

Comments

comments

Actual

Un bărbat care trebuia să fie în carantină a fost prins rupt de beat pe DN 39. Avea o alcoolemie de 2,88 mg/l

Publicat

la data de

Scris de

Un bărbat rupt de beat a fost prins aseară de polițiști pe DN 39, după ce a fost implicat într-un eveniment rutier. De asemenea, el trebuia să fie în carantină la domiciliu însă nu a respectat prevederile legale.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism pe DN39, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 2,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Totodată, polițiștii au stabilit că pe numele bărbatului era instituită măsura carantinării la domiciliu, acesta fiind sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Prins la volan fără permis de conducere, un bărbat din Medgidia a ajuns în spatele gratiilor

Publicat

la data de

Scris de

Un bărbat din Medgidia a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost prins fără permis la volan și a fost condamnat la ani de închisoare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, a data de 26 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat un bărbat, de 42 de ani, pe numele căruia Judecătoaria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 2 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

De la 1 noiembrie, începe furnizarea agentului termic în Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Constănțenii racordați la sistemul centralizat de termoficare al municipiului vor beneficia de căldură în locuințe începând cu data de 1 noiembrie, notează radioconstanta.ro. Directorul general al Societății Termoficare Constanța SRL, Liviu Popa, afirmă pentru sursa citată, că, până în prezent, nu au fost îndeplinite condițiile legale pentru furnizarea agentului temic.

„Furnizarea căldurii se face respectând o reglementare, să avem media temperaturilor nocturne, între ora 20.00 și 6.00 dimineața, mai mică sau egală cu 10 grade Celsius. Această condiție nu a fost îndeplinită până astăzi, însă indiferent de evoluția temperaturilor exterioare, am convenit cu producătorul de energie termică, Electrocentrale Constanța, să începem furnizarea agentului termic de la 1 noiembrie. Avem instalațiile pregătite, personalul pregătit. Totul este organizat, la 1 noiembrie vom începe furnizarea căldurii în oraș.“, a declarat Liviu Popa pentru radioconstanta.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: