Connect with us

Actual

Cele două vulpi polare de la Microrezervația Constanța au primit nume oficiale

Maria Ionescu

Publicat

la

În luna decembrie a anului trecut vă informam că la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii sunt două noi viețuitoare, respectiv un mascul și o femelă vulpi polare. De asemenea, vă aduceam la cunoștință cum se înțeleg și că au ajuns să formeze un cuplu.  Pe data de 4 ianuarie, conducerea Delfinariului Constanța a stabilit să aștepte timp de două săptămâni propuneri din partea vizitatorilor pentru ca cele două vulpi polare rezidente la Constanța să primească un nume. Li s-a solicitat cititorilor paginii de facebook a instituției să vină cu propuneri pentru femală și pentru mascul. ” Așadar, lăsați într-un comentariu numele propus de voi pentru femela și masculul de vulpe polara si noi vom alege cel mai frumos și potrivit nume.  Persoana cea mai inspirată va primi si un certificat de “Naș” al vulpilor. :)”, posta pe pagină conducerea instituției.  Iar în cursul zilei de azi, decizia instituției a fost dată publicității:  ”A venit și momentul să anunțăm ce nume am ales pentru cele două vulpi polare rezidente la Microrezervație Constanța. Numele ales de noi în urma tuturor comentariilor voastre este Khione (femela) și Boreas (masculul). Mulțumim pentru toate sugestiile dumneavoastră dar și pentru aprecieri.  Vă așteptăm la o plimbare prin Microrezervație. Atmosfera este de poveste.” , precizează conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Afecțiune teribilă între vulpile polare de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (Video)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Viitorul și Farul au fuzionat. Angajamentul va fi prezentat luni, 21 iunie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea echipei de fotbal FC Viitorul a anunțat că ajuns la o înțelegere cu Farul Constanța pentru fuziunea celor două. Clubul din Liga 1, format în urma angajamentului dintre Gică Hagi și Ciprian Marica, va fi prezentat oficial luni, 21 iunie, în cadrul unui eveniment special. Viitorul Constanța a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă.

„Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean – Împreună suntem mai puternici – prin care ne dorim să fim cei mai buni!

Luni, 21 iunie, de la ora 12.00, la Sala Viena (zona SPA) de la Hotelul Iaki din Constanța, vom organiza o conferință de presă la care vor participa, alături de toți cei implicați în acest proiect, numeroase legende ale fotbalului constănțean precum și reprezentanți ai suporterilor noștri.

Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim”, se arată în comunicat.

Noua echipă din Liga 1 se va numi Farul Constanța, a anunțat Gică Popescu.

Sursa: b1.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, epuizat în 2 luni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că va suplimenta suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus. Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător. În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a fost scos inconștient din mare, în 2 Mai. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 iunie, un bărbat a fost scos inconștient din mare, în stațiunea 2 Mai, lângă Micul Golf.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de salvare, respectiv elicopterul SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanță, precum și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

La ora actuală se efectuează protocol de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost declarat decedat. Avea 62 de ani și era turist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: