Connect with us

Societate

Cernavodă. Micii baschetbaliști, mândria orașului!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Doi tineri din Cernavodă încurajează copiii să facă sport. Ciprian Mândru și Ionuț Luca contribuie la promovarea sportului în rândul copiilor până în 14 ani. Alături, îl au pe Bogdan Călin, viitor antrenor. În prezent, Călin este jucător profesionist de baschet venit la Cernavodă să ofere sprijin în pregătirea micuților.

Deși nu au făcut mare tam – tam pentru promovarea unei competiții de baschet, fotografiile din mediul online sunt de o frumusețe cum numai sportul o poate transmite. La sfârșitul săptămânii trecute, la Cernavodă, Mândru, Luca și Călin au organizat Cupa Axiopolis la baby și mini baschet. La start s-au înscris 9 echipe din toată țara, iar micii baschetbaliști din Cernavodă au reușit să ocupe podiumul final. Două echipe din Mangalia, trei de la Tulcea, două echipe din Constanța și două echipe din Cernavodă.

“Cupa Axiopolis la baschet este o continuare a Campionatului Județean. Din motive tehnice – dacă le putem numi așa – returul acestui campionat nu s-a mai putut ține și am decis organizarea unei competiții prin care să promovăm o viață sănătoasă prin sport, să îi încurajăm pe cei mici să facă mișcare. Așa am hotărât să îl fac la Cernavodă, cu sprijinul Asociației Axiopolis Cernavodă reprezentată de domnul Aurelian Molnoș. S-au înscris 9 echipe din toată țara, iar competiția de baby baschet a fost câștigată de echipa din Cernavodă, cu trei victorii din trei meciuri. De asemenea, echipa noastră de mini baschet a ocupat locul 3. La această categorie s-au înscrie șase echipe. Oricum, un lucru este important în aceste calcule. Copiii noștri au ocupat podiumul și asta înseamnă că lor le place tot ceea ce fac, iar noi nu facem decât să le oferim tot sprijinul”, a declarat Ciprian Mândru pentru “Ordinea.ro”.

Campionatul Național de baby baschet se desfășoară la Mangalia

Cu rezultate foarte bune, micii sportivi din Cernavodă se pregătesc pentru un alt nivel, Campionatul Național de baby baschet și mini baschet. Competiția se va desfășura, potrivit lui Ciprian Mândru, la Mangalia.

S-au înscris 100 de echipe la baby baschet baieți și 70 de echipe la baby baschet fete. La mini baschet, conform ultimei informări a Federației, la start vor fi 110 echipe.

“În perioada 25 iunie-1 iulie se va desfășura Campionatul Național de baby baschet. De asemenea, în perioada 1 – 7 iulie se va desfășura Campionatul Național de mini baschet. Noi suntem printre participanți și ne-am propus cele mai bune rezultate. Personal, vreau să continuăm tradiția, să fim cei mai buni. Știm cu toții că echipa Cernavodei de baschet seniori a fost în Divizia A în anul 2002, apoi la Divizia B. Cred că reușim să fim cei mai buni. Nu vă ascund că nu este greu, dar sunt mai mulți oameni care s-au implicat. Spre exemplu, ne-a fost reabilitat terenul din zona campus din oraș, un elev de la Liceul de Arta a venit și ne-a desenat centrul terenului; toate acestea sunt puncte de sprijin pentru noi și asta e mare lucru, copiii sunt încurajați și motivați să nu renunțe”, a mai spus Mândru pentru ziarul nostru.

Ciprian Mândru este profesor de educație fizică și sport în Cernavodă, antrenează 35 de copii cu vârste cuprinse între 6 – 7 și 11 ani. Colegul său, Ionuț Luca, se ocupă de grupa de baby baschet, respectiv de copii care au până în 7 ani.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Sindicaliștii din Sănătate se pregătesc de grevă! Vezi ce revendicări au

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 19 februarie 2019, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România a analizat situația acordării drepturilor salariale raportat la reglementările Legii 153/2017 și ale OUG 114/2018 și a hotărât să demareze un amplu program de acţiuni sindicale:

–  20.02. – 01.03.2019 convocarea Comisiilor de dialog social la nivelul Prefecturilor judetene și a Municipiului București; pichetarea autoritatilor locale;

–  06.03.2019- Pichetarea Ministerului Finanțelor Publice;

–  13.03.2019 – Pichetarea Ministerului Sănătății;

–  20.03.2019 – Pichetarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale;

–  03.04.2019 – Miting de mare amploare în București.

Biroul Executiv Sanitas Constanța a hotărât astăzi, 20.02.2018 să participe la pichetarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale în 20.03.2019.

Revendicările Sindicatului SANITAS Constanța sunt:

  1. Eliminarea din plafonul de 30% a sporului pentru asigurarea continuității activității în unitățile sanitare și de asistență socială.
  2. Calcularea sporurilor la salariul de bază actual pentru toți salariații din sistemul sanitar și cel de asistență socială.
  3. Asigurarea finanțării creșterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.
  4. Garantarea acordării drepturilor salariale pentru toți angajații din sănătate și asistență socială, inclusiv a voucherelor de vacanță
  5. Eliminarea inechităților în ceea ce privește aplicarea Regulamentului de sporuri.
  6. Corectarea inechităților din Legea 153/2017 în sensul recalculării coeficienților de salarizare în concordanță cu principiile stabilite în legea salarizării (salarizarea în funcție de principiul importanţei sociale a muncii, principiul ierarhizării, pe verticală, cât şi pe orizontală, în cadrul aceluiaşi domeniu, în funcţie de complexitatea şi importanţa activităţii desfăşurate, principiul nediscriminării) și includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate și asistență socială.
  7. Negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului –Sănătate – Activități sanitar-veterinare.

Atragem atenţia Guvernului României că măsurile injuste pe care ordonatorii de credite le aplică pentru a se încadra în limita procentului de 30 % și anume reducerea sporurilor de condiții de muncă sau a sporului pentru asigurarea continuității, și modalitatea inechitabilă de acordare a unor drepturi general valabile, produce o stare de nemulțumire foarte mare în rândul salariaților din cele două sectoare de activitate care poate degenera în acțiuni spontane pe care nu ni le asumam.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Vezi când sunt programate simulările Evaluării Naționale și Bacalaureatului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Simularea Evaluării Naţionale se va desfăşura în perioada 11 – 13 martie, în acest an urmând să participe şi elevii de clasa a VII-a, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului, simularea probelor scrise ale Bacalaureatului Naţional este programată în perioada 18 – 21 martie.

La simularea Evaluării Naţionale vor participa, alături de elevii de clasa a VIII-a, şi cei din a VII-a, iar la simularea Bacalaureatului şi elevii clasei a XI-a, alături de cei din a XII-a. 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Taxa deșeuri inerte se achită la SPIT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează persoanele fizice și operatorii economici care produc/transportă deșeuri inerte cu ocazia efectuării lucrărilor de construire/desființare că valoarea taxei deșeuri inerte este în cuantum de 3 lei/tonă sau fracție de tonă.

Taxa deșeuri inerte poate fi achitată poate fi achitată numerar sau prin POS atât la ghișeele instituției sau la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta 9, deschis de luni până vineri, în intervalul orar 0800-1600 ori prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631.

În vederea eliberării “Autorizației deșeuri inerte”, solicitantul va prezenta la ghișeele SPIT sau la punctul de lucru din incinta Portului Constanța – Poarta 9, următoarele documente:

– copia cărții de identitate/certificatului de înmatriculare a societății;

– copia certificatului de înmatriculare/cărții de identitate a autovehiculului pentru care se urmărește obținerea autorizației;

– documentul de plată;

– fișa de cântărire a mașinii/fișă cântar, buletinul de verificare metrologică valabil, avizul de însoțire a mărfii, după caz.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: