Connect with us

Societate

Cernavodă. Micii baschetbaliști, mândria orașului!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Doi tineri din Cernavodă încurajează copiii să facă sport. Ciprian Mândru și Ionuț Luca contribuie la promovarea sportului în rândul copiilor până în 14 ani. Alături, îl au pe Bogdan Călin, viitor antrenor. În prezent, Călin este jucător profesionist de baschet venit la Cernavodă să ofere sprijin în pregătirea micuților.

Deși nu au făcut mare tam – tam pentru promovarea unei competiții de baschet, fotografiile din mediul online sunt de o frumusețe cum numai sportul o poate transmite. La sfârșitul săptămânii trecute, la Cernavodă, Mândru, Luca și Călin au organizat Cupa Axiopolis la baby și mini baschet. La start s-au înscris 9 echipe din toată țara, iar micii baschetbaliști din Cernavodă au reușit să ocupe podiumul final. Două echipe din Mangalia, trei de la Tulcea, două echipe din Constanța și două echipe din Cernavodă.

“Cupa Axiopolis la baschet este o continuare a Campionatului Județean. Din motive tehnice – dacă le putem numi așa – returul acestui campionat nu s-a mai putut ține și am decis organizarea unei competiții prin care să promovăm o viață sănătoasă prin sport, să îi încurajăm pe cei mici să facă mișcare. Așa am hotărât să îl fac la Cernavodă, cu sprijinul Asociației Axiopolis Cernavodă reprezentată de domnul Aurelian Molnoș. S-au înscris 9 echipe din toată țara, iar competiția de baby baschet a fost câștigată de echipa din Cernavodă, cu trei victorii din trei meciuri. De asemenea, echipa noastră de mini baschet a ocupat locul 3. La această categorie s-au înscrie șase echipe. Oricum, un lucru este important în aceste calcule. Copiii noștri au ocupat podiumul și asta înseamnă că lor le place tot ceea ce fac, iar noi nu facem decât să le oferim tot sprijinul”, a declarat Ciprian Mândru pentru “Ordinea.ro”.

Campionatul Național de baby baschet se desfășoară la Mangalia

Cu rezultate foarte bune, micii sportivi din Cernavodă se pregătesc pentru un alt nivel, Campionatul Național de baby baschet și mini baschet. Competiția se va desfășura, potrivit lui Ciprian Mândru, la Mangalia.

S-au înscris 100 de echipe la baby baschet baieți și 70 de echipe la baby baschet fete. La mini baschet, conform ultimei informări a Federației, la start vor fi 110 echipe.

“În perioada 25 iunie-1 iulie se va desfășura Campionatul Național de baby baschet. De asemenea, în perioada 1 – 7 iulie se va desfășura Campionatul Național de mini baschet. Noi suntem printre participanți și ne-am propus cele mai bune rezultate. Personal, vreau să continuăm tradiția, să fim cei mai buni. Știm cu toții că echipa Cernavodei de baschet seniori a fost în Divizia A în anul 2002, apoi la Divizia B. Cred că reușim să fim cei mai buni. Nu vă ascund că nu este greu, dar sunt mai mulți oameni care s-au implicat. Spre exemplu, ne-a fost reabilitat terenul din zona campus din oraș, un elev de la Liceul de Arta a venit și ne-a desenat centrul terenului; toate acestea sunt puncte de sprijin pentru noi și asta e mare lucru, copiii sunt încurajați și motivați să nu renunțe”, a mai spus Mândru pentru ziarul nostru.

Ciprian Mândru este profesor de educație fizică și sport în Cernavodă, antrenează 35 de copii cu vârste cuprinse între 6 – 7 și 11 ani. Colegul său, Ionuț Luca, se ocupă de grupa de baby baschet, respectiv de copii care au până în 7 ani.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Plângere penală pentru cardul de sănătate blocat. Vezi ce spune ministrul Sănătății

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Sănătății,  Sorina Pintea, a spus într-o conferinţă de presă, organizată în cursul zilei de azi, că a descoperit chestiuni suspecte şi că raportul la finalul investigaţiei privind funcţionarea sistemului va fi trimis la DNA. Ea a vorbit despre tergiversarea unor proceduri şi despre birocratizarea excesivă până când nu au mai putut fi finalizate proceduri de achiziţie.

”De ani de zile, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – şi spun Casa, deşi ştiu foarte clar care sunt direcţiile care au avut grijă să nu meargă procedurile în direcţia legală şi normală – uzând de procedee birocratice exagerate a blocat ceea ce înseamnă funcţionarea normală a sistemului. Şi îmi asum ceea ce spun, pentru că în momentul în care nişte proceduri care puteau fi finalizate, chiar cu toate contestaţiile din lume, au fost uitate oferte care au expirat stând în Casă… – sunt lucruri care au îngreunat şi au afectat foarte mult funcţionarea acestui sistem. Aş dori în numele celor de la Casă – deşi nu este în subordinea Ministerului Sănătăţii – să îmi cer scuze utilizatorilor şi pacienţilor care au de suferit în urma nefuncţionării sistemului la capacitatea la care a fost creat”, a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Ea a anunţat că raportul de control de la CNAS va fi depus la DNA, după finalizare.

”Acest raport de control va fi depus la DNA. Sunt aici cu şeful Corpului de control. Noi am studiat încă de săptămâna trecută ceea ce avem în raportul prealabil. Din punctul nostru de vedere există fapte de natură penală. Noi, de altfel, am mai depus şi anul trecut – dar nu la DNA – un document. Sunt convinsă că instituţiile statului îşi vor face datoria”, a spus ministrul.

Sorina Pintea a precizat că în cursul zilei de luni se va face o procedură de achiziţie în regim de urgenţă, având în vedere că a expirat contractul pentru baza de date a sistemului informatic.

”De 17 zile sistemul nu a funcţionat. Astăzi s-a dat drumul la sistem. Din păcate, la ora 10,00 a început să înregistreze din nou sincope. În urma acestei discuţii pe care am avut-o cu reprezentanţii Casei şi reprezentanţii Siveco, concluziile sunt mai multe. Oricum, se impun măsuri urgente pentru a putea rezolva urgent, în perioada următoare, modul de funcţionare a platformei. Astfel încât în cursul zilei de azi se va face o procedură de achiziţie în regim de urgenţă, având în vedere faptul că pentru baza de date contractul a expirat. Procedura începută nu a fost finalizată, pentru că este contestată. Şi atunci, pentru a asigura perioada tampon, fără contractare, e nevoie de procedură de urgenţă. Menţionez că această procedură ar fi trebuit să fie făcută în momentul în care s-a constatat că procedura de achiziţie pentru contractul de mentenanţă nu este finalizată. Nu poţi lăsa sistemele bazei informatice celei mai complexe din România fără mentenanţă”, a spus ea.

Pintea a subliniat că este importantă achiziţionarea unei infrastructuri hardware suplimentare, menţionând că în acest moment capacitatea de stocare este ocupată în proporţie de 98% şi că acest lucru riscă să pericliteze funcţionarea sistemului şi pe viitor.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Lucrări de reparații a străzilor din Portul Constanța. Vezi ce platforme carosabile se refac

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Lucrări de reparații ale infrastructurii rutiere din Portul Constanța s-au desfășurat în cursul săptămânii trecute – între 15 – 19 iulie 2019, conform programului, –  cu refacerea unor platforme carosabile cu îmbrăcăminte de beton în zona Unitatea Militară și zona Siloz – Macnav – Magazii Tabla, precum și reparații locale la îmbrăcămintea asfaltică în zona Romcargo – Constanța Sud. Totodată s-au desfășurat lucrări pentru securizarea și semnalizarea accesului pe digul de Nord din Portul Constanța.

În  această săptămână vor continua lucrările de reparații la infrastructura rutieră cu refacerea platformelor carosabile în zona Siloz – Macnav – Magazii Tabla și reparații locale la îmbrăcămintea asfaltică din zona Sens Giratoriu – Dana 44. Programarea mai include și execuția a trei camere de tragere pentru alimentarea cu energie electrică în zona Ferry Boat – APM Terminals, zona Constanța Sud.

Lucrările fac parte din Programul anual de întreținere a drumurilor în Portul Constanța, activitate desfășurată de CN APM SA Constanța, prin Sucursala de Servicii Port.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Transporturi agabaritice între Buzău și Portul Constanța. Vezi pe unde circulă.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 22.07.2019 – 24.07.2019, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul :

BUZĂU – DN2B – SPĂTARU – DN2 – URZICENI – DN2A – SLOBOZIA – DN21 – BĂRĂGANUL – DN21A – ȚĂNDĂREI – DN2A – HÂRȘOVA – DN2A – GĂLBIORI – DC63 – SILIȘTEA – DJ224 – MEDGIDIA – DN22C – MURFATLAR – DN3 – A4 – CONSTANȚA POARTA 7

Vehiculele transportă piese metalice industriale.

Lățimea maximă a vehiculelor este 5,00 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm ca în conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Șituatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: