Conecteaza-te cu noi

Actual

CFR Constanța: Infrastructura feroviară din Valu lui Traian va fi modernizată

Published

on

cale ferata distrusa

A fost publicată în SEAP Strategia de contractare a Companiei Naționale de Căi Ferate ”CFR”-S.A., prin Sucursala Regională CF Constanța – Unitate Operațională, privind achiziționarea serviciilor de Consultanță și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Modernizarea Infrastructurii Feroviare din Portul Constanța – Etapa I, Valu lui Traian”.

Descrierea achiziţiei: Serviciul care se va achiziţiona constă în Consultanță și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța – Etapa I, Valu lui Traian”.

Obiectul achiziției: În Etapa 1 sunt cuprinse următoarele lucrări:

 • Realizarea Grupei de așteptare din stația Valu lui Traian care va cuprinde 32 linii de primire-expediere;
 • Modernizarea și electrificarea liniilor 5-8 din Grupa stație și a liniilor de legătură cu Grupa de Așteptare;
 • Menținerea diagonalei 2-4 cap Y care va face legătura între Grupa de Așteptare și Magistrala 800;
 • Realizarea unei centralizări electronice în stația Valu lui Traian amplasată în container (lângă cladirea statiei) cu post central deservit de IDM Dispozitor (în cladirea stației) și Post local, deservit de IDM Exterior (în container, Cap.Y al grupei de Așteptare);
 • Includerea în centralizarea electronică a elementelor de instalație din stația Valu lui Traian (electromecanisme de macaz, sisteme de detectie a materialului rulant, semnale, SAT, BAT, etc);
 • Proiectarea si execuția unei diagonale pentru a putea menține trecerea la nivel, aflată între Grupa stației și Grupa Așteptare;
 • Trecerea la nivel, aflata între Grupa Stației si Grupa Asteptare, la km. 215+333 va fi dotată cu instalație SAT;
 • Electrificarea pe toată lungimea a celor 32 de linii din Grupa Așteptare, acestea fiind linii de primire-expediere;
 • Integrarea în SCADA a instalațiilor noi de electrificare din Grupa Statie și Grupa Așteptare Valu Traian;
 • Reabilitarea sistemului de iluminat din Grupa Așteptare;
 • Postul Local (PL) din statia Valu lui Traian, cap Y al Grupei Așteptare va fi prevăzut cu terminal pentru manipularea instalatiilor de semnalizare si electrificare și deservit de IDM exterior;
 • Se vor realiza lucrari de Telecomunicatii intre postul deservit de IDM Dispozitor, amplasat in cladirea statiei și cel deservit de IDM Exterior.

Durata contractului: Durata de prestare a serviciilor de proiectare si executie a lucrarilor va fi de 30 de luni de la ordinul administrativ de începere, iar durata estimată de implementare a contractului de servicii este de 126 luni.

Valoarea estimată a contractului: Valoarea estimată pentru achiziția serviciului de Consultanță și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiţii ”Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța – Etapa I, Valu lui Traian” este 11.627.006,74 lei cu TVA.

Sursa de finanţare: Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, Connecting Europe Facility (CEF) – CEF-T-2022-MILMOB, de la Bugetul de Stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” – S.A, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Serviciile sunt cuprinse în PAAS aferent proiect “Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța – Etapa I, Valu lui Traian”, cod 101113240 – 22-RO-TM-CT Port mobility – CEF–T -2022-MILMOB la poziția 4.B.1.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions