Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

CFR organizează licitație pentru reabilitarea trecerilor la nivel cu calea ferată din Portul Constanța

Published

on

cale ferata port

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR”- S.A, prin Sucursala Regională CF Constanța – Unitate Operațională, a publicat în SEAP strategia de contractare pentru atribuirea achiziției sectoriale Reabilitare Treceri la Nivel Port Constanța – proiectare și execuție, 4 loturi.

Având în vedere starea necorespunzătoare a trecerilor la nivel cu calea ferată, este necesară execuţia lucrărilor de modernizare a trecerilor la nivel, în vederea desfăşurării, atât a circulaţiei rutiere, cât şi a celei feroviare, în condiţii de maximă siguranţă şi la o calitate corespunzătoare.

Aceste lucrări vor avea drept scop următoarele obiective:

  • lot 2 și lot 3 – înlocuirea dalelor de beton armat cu dale elastice noi pentru trafic greu şi asigurarea rezemării lor corespunzătoare;
  • lot 1 și lot 4 – trecerea la nivel se va amenaja printr-un sistem tip cale ferată betonată;
  • asigurarea colectării apelor pluviale din zona trecerii la nivel şi evacuarea lor în afara acestei zone;
  • refacerea infrastructurii şi suprastructurii liniei de cale ferată şi dimensionarea acestora astfel încat să fie capabilă să preia atât sarcinile din traficul pe calea ferată cât şi cele generate de autovehiculele care circulă pe drum şi să asigure o bună planeitate a celor două căi de transport.

Durata contractului

Durata prevăzută pentru realizarea obiectivului: Lot 1 – TN Linia de legătură triaj zona III liniile 5,6,7 va fi de 5 luni.

Pentru Lot 2 – TN Diag. access linia 6 și 7 Dana 40-43, zona II Cap Y, durata prevăzută este de 6 luni,

Obiectivul Lot 3 – TN linia de legătură triaj zona I Dana 31-33 Port Ava fi realizat în 6 luni.

Durata prevăzută pentru realizarea obiectivului: Lot 4 – TN triaj betonaj cap X Port Ava fi de 5 luni.

Valoarea contractului

Valoarea totală estimată a achiziţiei este 10.804.900,48 lei fără TVA, respectiv 12.857.831,57 lei cu TVA conform notei de estimare nr.8/1/430/03.04.2024, pe loturi astfel:

Valoarea estimată a contractului, pe loturi, nu include sumele aferente provizionului „Cheltuieli diverse şi neprevăzute”, în valoare totală de 997.971,20 Lei fără TVA.

”Sursa de finanţare: Bugetul de Stat, Anexa 1b- „Alte cheltuieli de investiţii”, defalcată pe categorii de bunuri cu finanţare de la bugetul de stat pe anul 2024 repartizate pentru CNCF CFR SA (conform Legii bugetului de stat nr.421/2023), poziţia.49.

Achiziția este cuprinsă în PAAS 2024 SRCF CONSTANȚA–UNITATE OPERAŢIONALĂ–poziţia 4.C.5.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al CFR Călători Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions